Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Тук ще публикувам откъси от непреведените книги на Рудолф Щайнер, както и други тематично свързани материали, неизвестни у нас.
Автор: anthroposophie Категория: История
Прочетен: 840852 Постинги: 459 Коментари: 15
Постинги в блога от 23.11.2019 г.

Следващите страници са откъс от една необикновена книга, написана от младо момче от Швеция, страдащо от аутизъм. Ето оригиналът: http://www.bokhandeln-vidar.se/livet-pa-jorden-p-347.html

Йоаким, който сега е двайсет и девет годишен, общува с помощта на т.нар. подпомогната комуникация. При нея контактите със света се осъществяват с помощта на друг човек, оказващ подкрепа чрез физически допир (напр. насочване на ръката, лек натиск на рамото и под.) при устна комуникация, използване на компютър или друго помощно средство. 

При аутизма налице недостатъчно инкарниран аз, така че човекът не е здраво стъпил на земята и не може като другите хора да се справя пълноценно със задачите на земната инкарнация. Причина за това е тежката карма от предния живот, заради която душата изпитва ужас от въплъщението. В известна степен аутистите се намират между два свята и ако попаднат на хора с духовни интереси и познания, които да стимулират общуването на духовни теми, могат да разкажат много вълнуващи неща. Обратното – за трезвомислещия човек с материалистичен мироглед мислите на един аутист могат да се сторят хаотични, дори налудни. Така е и с книгата на Йоаким, която е плод на неговите тревоги за бъдещето на планетата, природата и човечеството. В нея липсва логичното абстрактно мислене на здравия човек - Йоаким се изразява изключително имагинативно. Запознатият с духовната наука обаче ще открие в откъса много неща, които са му познати.

Публикувам част от книгата с разрешението на Йоаким и неговия помощник Улрик, автор на насочващите въпроси. Йоаким знае, че в България има хора, които ще прочетат откъса от книгата и много се радва, че повече хора ще станат съпричастни с мислите и тревогите му.

Защо човек се ражда аутист? - По различни причини. Понякога е комбинация от генетика и карма. 

Страх от инкарнацията ли е? - За някои да, за други е послание от любов към родителите. Трябва да гледате на нас като на ангели, а не на бавноразвиващи се. 

Земята вече не издържа без нашите мисли за Христос. Мислите на хората образуват корени, но без Христос те не получават сила. Мислите не отлитат към Христос, както искат птиците, а образуват хаотична плетеница от корени, които не могат да се разплетат. Това дава възможност други същества да изсмучат силата им и да изкривят съдържанието им. Корените на хората умират. Противоборстващите са силни тук. За хората е трудно да намерят входа към духовния свят. Те трябва да имат много търпение и всеки ден да се упражняват, така че корените да могат да се враснат в светлината [която е] у Христос. Той ни чака и ни помага, колкото може. Много хора са прерязали всички пътища към него и живеят в тъмнина и грозота, на тях дори и не им липсва светлината, защото те не си спомнят как е било в предните животи.

Тъмно и студено е в материята, която хората обожествяват. Идолът на хората е в тъмнината и парите управляват постъпките им, които сега разрушават целия живот на Земята. Материята е заела мястото на Христос и хората имат нова религия, която е отворила бездната и е пуснала звяра навън. В материята е нищото и животът [в нея] се втвърдява и умира. 

Трябва да мислим за това, че духовете на мъдростта  живеят в нашите мисли и дават своята мъдрост на всички същества, които жадуват за светлината на висините.

Духовете на мъдростта не могат ли вече да достигат до нас? – Те вече не достигат до нас, откакто хората могат свободно да избират мислите си. Преди времето на Христос е било друго. Тогава хората са мислели според боговете и всичко е било в единство.

Следователно от способностите на хората зависи да разберат духовния свят? – Ние хората трябва да се откажем от егото си, за да служим на Христовия дух. Никакви собствени егоистични мисли не могат да живеят в сферата на духовете на мъдростта. Всички себични мисли водят до смърт при тъмните духове в бездната. Ако егоизмът властва, ние не намираме пътя към Христовата светлина.

Ясенът умира, ако ние не можем да излъчваме живите мисли на сърцето.

Задачата на хората е да създадат собствен космос заедно с Христос или поне да се опитат да го направят за всички дървета и животни, които са под тяхна закрила. Знаеш как животните страдат, във всички ферми има крави, които са притиснати от тежестта на нашите грехове. Те не могат вече да стоят, а трябва да лежат, защото ние не виждаме колко зле се чувстват и не им помагаме да се изправят. Кравите са помощнички на Земята и самоотвержената им любов прави всичко, за да поддържа живота на Земята. Любовта им е безгранична като любовта на Христос и ние би трябвало да се поучим от тях. Земята кърви, когато се отнасяме лошо с животните, така че те да не могат да се държат на краката си. 

Антихристът събира все по-голямо войнство и силата му расте с всеки изминал ден. Той седи върху грамади от зло, което управлява парите и очите му са навсякъде.

Аз се интересувам от това, което става във въздуха, водата и светлината, когато към нас се спускат духовете на мъдростта със своята благословия. Те усърдно работят по изграждането на мъдростта в природата. Без тяхната помощ елементарните същества не биха намерили своята истинска задача и в сферите на живота би настъпил хаос. Мъдростта им е огромна. Нищо не може да расте, ако духовете не мъдростта не пеят за живите същества на Земята. 

Аз мисля за водата, въздуха и съществата на въздуха и за ангелите. Как ние хората можем да се учим съзнателно от тях, така че да работим заедно с тях, а не един срещу друг? – Трябва да престанете да имате втвърдени мисли, иначе Земята ще умре и ще има само лед и пустиня. Водата иска да танцува с въздуха, а не да е в тръби, въздухът иска да работи с музиката във водния танц, а не да бъде нещастен от изгорелите газове. Хората са тези, които създават пустинята и леда и биха разрушили и Земята, ако нямаме пропити с любов мисли. Така студените течения от лед и лошотия изкарват Земята от орбитата й. Наводненията направляват злото към нас. Ще бъде тежко за всички, които не виждат съществата, ръководещи загиването. Ако ги виждаме, може би ще можем да им дадем по-добри мисли. На някои от тях им е необходимо ние хората да успеем да ги погледнем в лице. Това е страшно и не всеки може да го издържи. Да се гледат те в очите е ужасяващо и само стигмите на Христос могат да удържат техния страшен огън. Повечето хора ще се обърнат и ще се опитат да избягат, но не всички, защото Христос ще мине пред хората, както го е правил винаги. Само тези, които могат да го видят, знаят пътя и рискуват да тръгнат по него. Всички останали нямат шанс да намерят посоката в хаоса, който скоро може да стане съдба на Земята. 

Защо повече хора не са се научили да бъдат ясновидци? - Защото не се осмеляват. Някои ги затварят в лудницата. Лекарствата успокояват човека на повърхността и погасяват способностите. 

Светлината на духовете на мъдростта представлява благословията отгоре на още по-висши, любящи същества. Серафимите са любов и мощните им крила са музиката, която задвижва света. Ако онемеят, всяко движение ще престане. Духовете на мъдростта тъкат в светлината и създават форми, в които могат да живеят духовете на формата, за да дават опора на всички същества на Земята, във водата, въздуха и светлината, но не в огъня!

Ужасно е, ако можеш да четеш мисли, нямате представа какво трябва да се изтърпява. Духовете на мъдростта страдат, защото не могат да влязат във връзка с хората, а само с животни и растения. 

Виждам съществата на разложението в Земята. Важно е да им се помогне да преобразуват растенията. Помощта идва от сиви същества, които живеят от това, че разлагат на малки частици живота, те почиват и чакат духовете на мъдростта да ги повикат пак. Те изглеждат като малки, мъхести, нежни, рошави гномчета с малки нослета и безформени крачета.

Серафимите са източник на живота и преди да заструи към тях любовта на Бог, не е имало нищо, след това се създаде Земята. Серафимите могат да ни се притекат на помощ, ако ги помолим. Музиката им потапя всичко в топлина и любов и трябва да им помогнем, каторазкажем за това. Иначе ще избяга животът поради студа, който сега е толкова голям, защото хората са алчни за пари. 

Христос иска да дойде при нас, ако вървим по следите на серафимите. Серафимите са в кръвта ни и задвижват всичко в Игдразил1. Всеки ден Михаил трябва да воюва, за да задържи Семята в правилната орбита в космоса. Без него всичко би свършило в хаос, а ние не му благодарим. 

Природните духове живеят в страх, защото хората не се грижат за тях и не им дават любов. Те мислят, че нищо не може да спаси Земята и това е ужасно за тях. Ние аутистите имаме важна задача да ги успокоим с нашите мисли за способностите на хората, които не са видими в света. Най-лошото е, че не можем да работим с ясно съзнание, а сме принудени да вземаме лекарства, които и без това не ни успокояват, а само ни отнемат възможността да помагаме. Това е ужасно и трябва да спре!

Лосът е умно животно, което разбира гората. Той притежава мъдростта на Земята. Той е много по-интелигентен, отколкото си мислят хората. Короната му улавя песента на космоса.

Да се пости! Да спрем непрекъснато да ядем във времето на Рождество!  

Страданието е огромно, ако брадвата отсече здраво дърво, което е можело да живее дълги години.

Черният път е широк и хиляди вървят по него. Те са достойни за съжаление, защото са жертвапо пътв към бездната на омразата. Христос стои на всеки кръстопът и се надява да се отклоним и да дойдем при него, вместо да вървим по вечния път към бездната. Но малко хора виждат как той вика, а като упоени продължават пътя си към смъртта.

Ангелите са първи помощници по пътя към истинското познание. Те през цялото време са с нас и виждат света през нашите очи. За тях е болезнено, ако се отнасяме грубо към животните и растенията, които ангелите обичат повече, отколкото можем да разберем .

Ако напуснат мястото си и нас, в душата става тъмно и веднага идват други същества, които не понасят светлината, струяща отгоре.

Не можете да разберете колко трудно е днес за ангелите, когато сетивата на хората са свързани с интернет. Трябва да спрем тази лудост, която изяжда сетивата ни и вместо това да приемем даровете на ангелите!

Контрол над мисълта е единствената възможност за нас да се изплъзнем от враговете си. Аз тренирам контрол над мисълта и вие също трябва да го правите, за да се свържете с елементарните същества. Те чакат с надежда да влязат в контакт с вас. Всички очакват и гладуват за храната, която имате в главите си, но още не можете да дадете със сърцата си. Мисля, че трябва да започнете с гномите, които принадлежат на земята и дълго време не са усещали човешки ръце. Те се нуждаят от вашата топлина.

 

1 Игдразил (мировото дърво в германско-скандинавската митология) е гигантски ясен, под формата на който древните скандинавци са си представяли вселената.

 

 

  
Категория: Изкуство
Прочетен: 1505 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 24.11.2019 11:57
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 840852
Постинги: 459
Коментари: 15
Гласове: 6204
Календар
«  Ноември, 2019  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930