Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2019 14:57 - За тайния черен съюз, съществувал в Поврата на времената
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 737 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.01.2019 15:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Из книгата “За живота в Поврата на времената и спиритуалните му подоснови” на стигматизираната антропософка Юдит фон Хале - трета част


В Поврата на времената цялото човечество е било в духовен упадък. Но е имало голяма разлика между западналите култове на езическите народи и култовите ритуали на еврейския народ. Ако някой се задълбочи в различните духовни импулси на Поврата на времената, ще намери души, които тогава са ставали слуги на тъмна сила. Те са били членове на абсолютно потайна каста, поставила си за задача да отклони погледа на еврейския народ към сетивния свят при едновременно отрязване на всички стремежи да се свържат съзнателно с божествения свят. Тази каста искала да заключи човечеството изцяло, с всичките му духовни членове в материалното. Този импулс без някакви специални познания може да се разпознае като импулса на Сорат, тъй като тези стремежи са се насочвали непосредствено срещу инкарнацията и действието на Христос. За постигане на целите си членовете на тази каста си служели със  спиритуалното богатство на еврейския народ. Съзнателно са използвали най-висшите духовни традиции. Без да се изявяват като инициатори на външен план, те искали да провъзгласят царство от този свят, изградено върху изцяло материалистични представи. Тази каста може да бъде наречена с право окултно черно братство. Не знам дали е имала име, но може да се предположи, че е била безименна, понеже основната цел на последователите е била да останат неразпознати и да не се изявяват публично. Те са разполагали най-малко със знанията на садукеите, но на външен план се държали като фарисеи. Някои членове за маскировка се присъединявали към фарисеите. Но иначе публично се изявявали най-много като нерелигиозна политическа група около еврейския цар, както и около Ирод Антипа, при когото били убити Йоан Кръстител и Исус от Назарет. Ирод бил зависим от тази тайна секта психически и политически, тя е била нещо като тайни служби. Ирод, който без съмнение е бил един от морално и духовно най-пропадналите евреи в Поврата на времената, се опирал на тях даже и за религиозни въпроси. Чрез сексуалните си оргии смъкнал телесността си на ниво, диаметрално противоположно на Христовия импулс и то по начин, който е откровение на подживотинските нагони. "Подживотински" означава, че са под нивото на животното, което не е виновно за нагоните си и следователно при него те са правомерни. 

Проблемът на подживотинското отношение към физическото тяло, което трябва да се пази за същинската си задача да бъде храм на Христос, не се ограничава само до Ирод Антипа. Именно в наши дни този въпрос се явява пак в изострена форма, защото  от една страна силите на съзнателната душа са напълно събудени, а от друга се формират нови импулси, които са насочени срещу възприемането на Христос в етерния свят. Това е проблем, който от срам и от безпомощност не се разглежда в цялата му дълбочина. Остава в тъмно броят на занимаващите се с подживотински практики, но явно е голям. Именно поради това, че този сериозен човешки проблем не се дискутира и разглежда, появата на Христос в етерния свят минава незабележимо покрай човечеството. За тези ритуали днес се чува само ако е станало нещастие, която вече не може да се прикрие. Убийството на Йоан Кръстител при Ирод е било свързано със сексуалните практики на Ирод със Саломе - дъщерята на Иродиада. Тук също се проявява силата на тези тъмни сили, които успяват да елиминират дори и предвестника на Христос.

Ирод обаче бил само марионетка на този орден. Те искали да сменят царя с чистокръвен еврейски цар, който да е противоположност на Христос Исус. Еврейската кръвна линия трябвало да бъде продължена и след инкарнацията на Месията, тоест след 42те поколения. Това би осуетило раждането на аза в едно тяло, податливо на груповодушевното, в което тече само кръвта на наследството и целият народ би бил доведен до телесна и душевно-духовна зависимост. Черният орден симпатизирал на садукеите, даже имало някои садукеи, които били членове. Посветените на черния орден били суеверни, те изпитвали ужас, ако не са били спазени всички традиционни действия на свещениците, всяко предписание трябвало да бъде спазвано точно. Така традициите станали кухи и това е процес, точно планиран от инспириращите го тъмни сили. Чрез стриктно изпълняваните религиозни култове при едновременната загуба на значението им се отваряла вратата за определени тъмни сили да влязат в празните култови обвивки на ритуалните практики. Така скоро в ритуалите на черния орден започнал да действа противоположен на Христовия импулс. От тази секта произлезли някои важни черни посветени, на чиято сметка са записани опустошителни атентати. Например за да попречат на раждането на аза в човешката душа и да прокарат еврейския си цар с чиста кръв, те искали да осуетят инкарнацията на Логоса в тялото на Исус от Назарет, затова оганизирали избиването на младенците във Витлеем - разбира се, че действителната причина за тези убийства е много по-сериозна от някакъв евентуален съперник за трона. И в този случай царят бил пионка на черния орден, чиито посветени имали значително по-дълбоки духовни познания от него. Защото чрез черното си обучение те могли да видят, че Логосът се канел да се инкарнира и знаели предварително за кръщението, което щяло да предизвика влизането на Божествения Дух в Исус от Назарет.

Приемането в черния съюз ставало чрез скрито вербуване на този, когото са взели на мушка. Синове на членове същи били приемани. Членовете били абсолютно послушни на тъмните сили и не се изявявали публично, така че на външен план не се знаело за съществуването на съюза. Имали са шпиони в редиците на фарисеите, също и на садукеите, но това е било по-трудно, защото садукеите са произлизали от стари семейства. Затова са се опитали да спечелят един садукей за ордена. Но целта на вкарването на шпиони при фарисеите е била да придобият основни познания за светите писания. Така фарисеите обучавали, без да знаят, членове на черния орден.
Тази черна секта била пълната противоположност на Спасителя и неговите ученици и съществувала без среда, защото инспираторът й (Сорат) за разлика от Христос се страхува от инкарнация и действа от една поддуховна сфера върху душите на членовете. Парадоксалното е, че тъкмо тази инспирираща сила се стреми да установи царство в "този" свят, въпреки че сама не иска да се инкарнира в него, а Божественият Дух, ръководещ апостолите, е създал царство "не от този свят",  докато бил инкарниран на земята.

Черният таен съюз, съществувал в Поврата на времената, не е бил закрит, а  е продължил съществуването си в човешката история под различна форма и имена. Но винаги целта му е била заличаване на висшето спиритуално развитие. Понеже ефективността на Сорат е най-висока, когато Христос се разкрива по-ясно на човечеството, то появата на този съюз под нова форма започна и с началото на 20. век.  

Отвъд прага може да се намери съдбата на една личност от най-новата история, чието развитие е започнало в Поврата на времената. Става въпрос за карма, която може да бъде разбрана само във връзката й с Поврата на времената, ако погледнем към делата на тази личност през 20. век. В екзотеричните (външните) източници не може да се намери името й в Поврата на времената, явно не е влязла в аналите на външната история, аз лично не съм я видяла в документи. Това е личност, която не се е изявила публично в Поврата на времената, но е била член на черния съюз. Тя е била извънбрачен внук на Ирод Велики. Бащата на момчето е бил Ирод Архелай, брат на Ирод Антипа. Архелай, бащата на въпросната личност, бил жесток като баща си. Еврейският народ не го е обичал и накрая Архелай бил детрониран и изпъден в изгнание. Но още преди да се качи на трона, е имало спорове, защото двама други сина на Ирод Велики  претендирали за престола. Архелай отишъл в Рим да моли императора да му подсигури трона, но братята му го последвали. Октавиан Август обаче бил отегчен от спора и постановил страната да се раздели между тримата. Така Архелай получил Йерусалим, Юдея и Самария. Малко преди да го изгонят, се оженил за втори път за бившата жена на полубрата си. Бракът не е бил законен, понеже жената е имала повече от един мъж. Тя е била и много по-стара от Архелай. Двамата са имали син, за когото става въпрос. След като Архелай бил изгонен, жената и детето останали в Палестина. Детето било няколко години по-голямо от Исус от Назарет. Това дете израснало в необичайна обстановка с две зли жени, майката и пралеля му - сестрата на Ирод Велики, голяма интригантка с много лошо влияние върху душата на момчето. Тази пралеля се погрижила още в ранна възраст на 15 години детето да стане ученик на черния орден. Детето не е било роден черен магьосник и не е имало успех в ордена, не се е издигнало до висок чин. То умряло рано, но за съжаление душата му е била поела достатъчно от онова, което се практикувало в ордена. Едва след смъртта и в следващите инкарнации то се вписало в същността му, за да се завърне като гнил плод по време на прераждането си през 20. век. Тази личност се появява през 20. век като Йосиф Висарионович Сталин.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 836735
Постинги: 459
Коментари: 15
Гласове: 6195
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930