Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Тук ще публикувам откъси от непреведените книги на Рудолф Щайнер, както и други тематично свързани материали, неизвестни у нас.
Автор: anthroposophie Категория: История
Прочетен: 840388 Постинги: 459 Коментари: 15
Постинги в блога от Октомври, 2021 г.

Тази есен излязоха една след друга две книги на немски антропософи, притежаващи способности за свръхсетивно наблюдение, които са посветени на актуалния проблем с ваксините срещу К-19. Първата е от Юдит фон Хале и стъпва на нейната книга от 2020г. "Пандемията от коронавирус. Антропософски аспекти" 1. Тазгодишното й продължение носи същото заглавие с прибавка "По-нататъшни антропософски аспекти". Втората книга е"Ваксинациите срещу корона от духовна гледна точка. Въздействия върху душата и тялото и върху послесмъртния живот." Автор и съставител е Томас Майер, но тя обхваща резултатите от свръхсетивните наблюдения на над 50 души. Описаните в книгата въздействия на ваксините се основават на обширен емпиричния материал, събран от духовни изследователи, които работят в малки групи в различни части на Германия и Швейцария 2. Те са подложили на свръхсетивно наблюдение: а) хора, заболели и излекувани от К-19, б) ампули с ваксини от четирите вида, разрешени за употреба в ЕС, както и китайската и руската, 3) хора, ваксинирани срещу К-19, 4) починали след ваксинация.

Докато първата книга е ориентирана към антропософи (по-конкретно е написана като въвеждащо четиво към семинара на авторката, проведен на 9. и 10. октомври 2021 в Берлин), то втората 
е адресирана към по-широк читателски кръг. 

Първопричината за болестта

Двете книги посочват едно и също духовно влияние, което е в основата на болестта от К-19, но се различават в изводите си по въпроса кое е по-вредно за по-нататъшното развитие на човека - да се разболее или да се ваксинира.

Както Ю.ф. Хале, така и Т. Майер (съотв. останалите хора, цитирани от него), виждат в основата на болестта влияние на соратични (по аналогия с "ариманични" и "азурични") същества. Рудолф Щайнер е говорил в различни лекции 3 за Сорат, представен в "Откровението на Йоан" от Новия завет като двурогия звяр от бездната, чието име е закодирано в числото 666. Става въпрос за абнормена духовна същност, възникнала отвъд нашата духовна планетна система и извън степените на нашата земна еволюция, като според Щайнер тя има засилено въздействие в сегашната епоха (3х666=1998г.). Тъй като Сорат и неговите войнства идват от непознати космически епохи и краища, човекът трудно може да ги разбере. 

Т. Майер пише за два типа соратични духове. Според него първите са известни отдавна и действат в омразата, властта, войната и черната магия, напр. черномагьосническата злоупотреба с мистериите в Атлантида (най-вече мистериите на Вулкан). Другия вид авторът нарича "соратични духове на трансхуманизма" и ги описва като много агресивни, просто изтласкващи човешкия Аз и способни да го разрушат. Чрез атаката и овладяването на Аза те постепенно поемат контрол над останалите човешки членове, за да придобият част от нашия космос. Именно тези духове според автора имат решаваща роля в кризата с К-19. Ето как са описани соратичните духове на трансхуманизма в цитираните в книгата протоколи от наблюденията:

"Напълно чужди, металически, зелени и студени същества. Изсмукват всички членове на човека, които след това са на тяхно разположение за собственото им развитие. Това е абсолютно различна еволюция, много чужда на човека. Нямат нито човешко, нито ангелско съзнание, те са извън него и не могат да бъдат разбрани. [В тях] има нещо завладяващо за хора, които не са подкрепяни от Христос и архангелите. Такива хора биват всмукани. Без религия няма защита, религията е решаваща.

Те са много студени, като нож. Това е тъмен свят, като кристал, агресивен, като планина от напълно въоръжени същества. Чужди, замръзнали, някъде извън нашите ангелски йерархии. Чуждите същества не знаят нищо за йерархиите, те са жадни и искат все повече. От друга страна са известни на ангелските йерархии, но те гледат към тях с тъга и жал като към Блуден син.

Това е толкова различен свят, липсват думи за него. Там трябва да имаш винаги помощник, за да те подкрепя. Най-добре ги описва филмът "Матрицата". Този свят няма нищо общо с човека. Той е противоположен на централното Слънце, един свят от другата страна. Ваксината е като разгърната армия от малки войници, извънземни, враждебни към човека. Те искат да създадат нещо различно, затова и елементарните същества се страхуват толкова много от тях." 4

Как такива духове са привлечени към човека? Според Т. Майер единият начин е чрез активно призоваване с черномагьоснически практики от най-висш тип или умишлено вършене на зло, а другият начин е чрез "духовните кухини", образували се поради душевно-духовния мързел на хората. Активната дейност на душата и Аза при мнозинството днешни хора е парализирана и това води до възникване на "духовни празни пространства". Те действат като прахосмукачка, засмуквайки соратични духове от далечни светове. Ю.ф. Хале споменава като причина за тяхната намеса неспособността на хората да развият свръхсетивни способности и липсата на духовно-научно разбиране. Поради факта, че човечеството е изправени пред толкова мощна намеса авторката смята за "ужасна грешка" твърдението, че коронавирусът не е по-опасен от обикновения грип. Ето няколко цитата, които илюстрират мислите на авторката:

"Духовното наблюдение показва, че срещата на човека с вируса представлява реална опасност за неговото развитие - опасност, която до днес очевидно не е разпозната нито от материалистите, нито от нематериалистично мислещите хора.

Природата на вируса е пряка последица от духовните пропуски на човека в областта на мисленето и е "метаморфоза" на мисловния материализъм от последните 150 години. Днес хората вдишват проявените си собствени разрушителни мисли.... този факт придобива особено драматичен характер, тъй като духовната сила, противопоставяща се на Аза (за разлика от аза или егото) се опитва да обсеби случващото се, използвайки овеществените във вируса отделени материалистични мисли като средство да прекрати висшето развитие на човека под ръководството на неговия (висш) Аз.

Човекът има пропуски в азовото развитие, като не е активирал съзнателната си душа, въпреки че трябваше отдавна да го направи, за което дойде и Христовата жертва. В днешно време той вече и не разполага със средствата да посрещне по изцелителен начин съдбата, която сам си е подготвил. Доскоро за срещата с един вирусоносител отговаряше това, което в антропософските среди се нарича “периферният Аз”. Това беше вегетативен процес, който се изплъзва от съзнанието на човека и той можеше да наблюдава само по дадени физиологични реакции (като напр. повишената температура), че нещо “по-висше” в него се задейства. Човекът даже и нямаше нужда да ръководи съзнателно срещата с причинителя на болестта. Но тъй като междувременно настъпи сериозен пропуск в [развитието на] Аза, защото човекът не задейства съзнателната си душа, а вместо това създаде презрели, гнили плодове на разсъдъчната душа, които сега се проявиха на физическо ниво под формата на въпросния вирус, то пропускът се връща с многократно увеличена сила към него като изискване - човекът би трябвало да може съзнателно да посрещне отвътре, от своето телесно съществуване, вируса... Пропускът се състоеше именно в това, че човекът не направи усилия да доведе висшия си Аз от периферията до вътрешността си, за да може той да започне да действа отвътре. Затова сега, за да смекчи вредното въздействие на вируса и да го превърне в полезна или поне по-малко вредяща форма, човекът би трябвало да е в състояние самостоятелно да ръководи жизнените процеси с висшето си съзнание. Висшият Аз трябва да слезе изцяло във физическото му тяло, да се пробуди напълно в обикновеното му съзнание до нивото на жизнените процеси. С други думи, човекът трябва да се пробуди от обикновеното съзнание за по-висшето Азово съзнание в степен, която да му позволи да управлява съзнателно своите имунни процеси. Тук имаме една неизпълнима задача!"

С естествен или изкуствен произход е вирусът?

Докато Ю.ф. Хале не обсъжда изобщо произхода с обяснението, че това не променя нещата, според Т. Майер някои особености на вируса навеждат на мисълта, че той е продукт на човешки манипулации. Авторът споделя, че през пролетта на 2020г. почти ежедневно се е занимавал (заедно с други антропософи) с медитативно наблюдение върху вируса, което показва следното:

Докато при обикновения вирус има жива праидея в нисшия девакан или групова душа, то при SarsCoV2 се наблюдава, че той няма духовно обкръжение, не е вграден в цялостната мирова картина, а е изолиран. Не се забелязва новият вирус да се свързва с ангелските йерархии и природните елементарни същества. Освен това е зает от тъмни егрегори, като под това понятие Майер разбира мрежи от умрели човеци, които са се отклонили от божествения миров ред и са се свързали с висши противоборстващи духове. За тях груповата душа на SarsCoV2 е възможност да черпят енергия.

Констатацията, че сблъсъкът със соратичните същества вероятно е част от общочовешката карма, се открива и в другата книга.

Последици за човека от срещата с вируса

Ето какво пише Ю.ф. Хале за това как се отразява на човека попадането на вируса в организма му:

"За последиците от инфекцията с SarsCoV2 фаталното е, че всеки заразен човек влиза в контакт с антиазовата частица. Независимо от личните кармични страдания (загуба на близък, загуба на работа и т.н.) дългосрочните последици ще имат огромно значение, напр. нарушение на мисловната способност поради увреждане на нервите. Азът бива манипулиран и вместо да има контрол върху нисшите членове, той ги атакува и уврежда. Под въздействието на противника на Аза той прави обратното на това, което трябва. А когато Азът не може да поеме функциите си, тогава и духовното обучение става много по-трудно... Духовното наблюдение показва, че при заразяване с SarsCoV2 Азът трябва да посрещне заразата с пълно съзнание от вътрешността на физическото тяло. За да изключим напълно соратичния импулс, който се е прикрепил към вируса, трябва да сме в състояние да го овладеем с пълните сили на дневното си съзнание. Поради пропуските в азовото развитие и поради обстоятелството, че те съвпадат по време с третата атака на Соратовия импулс, тези пропуски могат да се поправят и деактивират само чрез овладяването на определени вегетативни процеси в организма. Ала това днес е невъзможно. 

А ето как изследователските групи, цитирани от Т. Майер, виждат случващото се във видимите и невидими тела на човека:

а) Изследователската група от Източна Германия привежда някои основни белези, с които се характеризира заболяването от К-19: 

Разместват се свръхсетивните членове на невидимия човек, най-често в посока надясно. Етерното тяло покрива само частично човека, докато азовата организация, душевните членове и висшият Аз излизат още повече от него. Също и телесният елементарен дух напуска човека. Духовните членове, които още се намират във висшите сфери и човекът  ще ги развие едва в бъдеще (манас, будхи, атма, респ. по терминологията на Щайнер дух-себе, дух-живот и човек-дух), се отделят още повече от човека, оттегляйки се странично и назад; те имат само частична връзка  с останалите човешки членове. Ангелът се отдалечава, снижава се и губи контакт с човека. Вместо това двойникът става по-силен, защото от шестия слой на Земята (обиталище на ариманичните духове) към хората се излъчват течения.

б) Ето част от протокола на групата от Хесен (20.5.2021):

"Проследихме четири среднотежки случая на К-19 и ни прави впечатление масивното завземане на всички членове, всички чакри са блокирани. Обикновено когато човек се разболее, страдат един или два негови члена, напр. етерното тяло. Обичайно вирусите отиват към един орган или една част от тялото, но тук вирусът е навсякъде. Никога не сме виждали такова нещо и е разбираемо, че хората смятат този вирус за биологично оръжие."

в) Самият Т. Майер също е наблюдавал няколко пъти соратични същества в аурата на болни от К-19. Според него тези частици въздействат върху всички членове, но най-много върху фантомното тяло на човека, което губи своята цялостност и получава (духовни) пукнатини. Но пукнатини в аурата се забелязват дори и когато в нея няма такива същества. Възможно е с концентрация върху тях и призоваване на висши същества на помощ от страна на опитен лечител соратичните същества да напуснат аурата и след това членовете на човека да се наместят пак. Според него добри резултати се постигат, когато върху съответното място (но с лице към тялото и придружено с подходяща медитация и молитва) се постави снимка на "Възкресението" от Матиас Грюневалд (част от Изенхаймския олтар).


                        image


Тази картина показва тялото на Възкресението, т.е. напълно оздравеното от Христос фантомно тяло, дарено на хората като пример, по който да изградят свое собствено негово копие. Преживяването на заболяването и "победата" над соратичните същества може да доведе до школовка и подобряване на фантомното тяло.

Въздействие на ваксините 

По важния въпрос за въздействието на ваксините върху човешките членове двамата автори стигат до различни изводи. Според Ю.ф.Хале за човека би имало по-фатални последици да се разболее от К-19, отколкото да се ваксинира. Ето какво пише авторката:

"Досега не е настъпила масова катастрофа от последиците от ваксината. До днешния ден (15.8.2021) има два милиарда души, които са ваксинирани и ако последиците бяха така масови, те щяха да станат известни. Естествено, че има сериозни заболявания в резултат на ваксината. Моите духовни изследвания още преди да бъде разрешена първата ваксина потвърждават, че иРНК-ваксината предотвратява духовната главна вреда, настъпваща при заразяване. От наблюдението на един кръг от около стотина човека, с които съм в контакт, виждам, че не са настъпили усложнения, ако се елиминира първоначалната реакция на тялото. Не съм могла да установя увреждания на физическата и душевни-духовната им организация и затова не смятам, че духовната работа след ваксинацията е възпрепятствана."

Тези думи звучат малко странно не само в сравнение с изнесеното в другата книга, но и с оглед на фактите, ставащи известни всеки ден. 5

Духовноизследователската група от Източна Германия споделя следното:

При ваксинацията се стига до разместване на членовете. Етерното тяло става по-малко, сетивното тяло и душевните членове се разместват се губи връзката им с физическия човек. Азовата организация се плъзва назад и изглежда смалена, същото важи и за духовния център или висшия Аз. Така човекът бива привързан по-силно към материята. Елементарният дух на физическото тяло, който би трябвало да се погрижи за човека, го напуска и само присъства в близост до него. Възниква дистанция също и по отношение на ангела, двамата с не могат да се усещат взаимно така, както по-рано. Това са много болезнени състояния за човека, който вместо да се свърже с ангела и телесния си елементарен дух, се свързва по-здраво с личния си двойник...

При интензивно отработване на ваксинацията е възможно членовете да се наместят отново на обичайните си места. Имаме впечатление, че по-силното въздействие на двойника е свързано с усилване на егото, на втвърдения в егоизма нисш аз. Понякога това се изразяваше в по-самоуверено поведение на човека, но на нарцистична основа...

Наблюдавахме, че с ваксинацията в органите нахлуват ариманични, втвърдяващи елементарни същества. Астралното тяло и азовата организация на органите бяха сериозно отслабени и се свиха. Етерното тяло също беше отслабено и се свърза по-силно с материалното тяло. Посочените промени установихме в по-голям или по-малък размер при всички изследвани случаи. При хора, които бяха наблюдавани дълго време, но без да им е приложено лечение, тези феномени с времето не намаляха, а се увеличиха."

Свръхсетивно наблюдение върху различни ваксини

В книгата са публикувани и резултатите от наблюдението на ампули от четирите типа ваксина, също и на китайската и руската. Какво показва то?

"В структурата на ваксината при свръхсетивно наблюдение на ампули се установява етерна аура, която се простира на 20см около ампулата. В нея се намират безброй водни елементарни същества, които отговарят за течността на ваксината. Те са силно ариманизирани, т.е. свързани с ариманични същества. Вторият вид същества са гноми (земни елементарни същества), които също са били силно ариманизирани, вероятно при производството на ваксината. Затова са агресивни към човека и могат да предизвикват увреждания в етерната му организация, които се отразяват и на останалите му членове."

Интересни резултати показва сравнението между различните ваксини, като всички четири одобрени за използване в ЕС препарата имат сходни вредни въздействия, а китайската "Синофарм" и руската "Спутник V"  нямат тази връзка със споменатите същества на трансхуманизма. "Синофарм" се понася по-леко и духовните тела не са атакува така мощно. Но тази ваксина е вместена в духовната структура на китайската държавна мощ и подсилва импулса към човека да бъде послушен гражданин. Това е резултат от изследването на групата от Вюртемберг, снабдила се с ваксината от една арабска държава. 

При "Спутник V" швейцарската група е установила, че тя не е толкова агресивна, няма соратични частици, при нея ангелът не се отдалечава, а помага на човека. Групата стига до заключението, че макар руската ваксина да е векторна също като тази на "АстраЗенека", нейното душевно-духовно въздействие не е толкова натоварващо. Обаче при изследването на руска ваксина, която е по-ново производство, се установяват същите отрицателни въздействия, както при четирите западни ваксини. Изводът е, че съответните същества на трансхуманизма са заинтересовани да завземат и руската ваксина.

За намеренията на Черните ложи

На тези намерения се спира само Ю.ф. Хале, която твърди, че е изследвала въпроса за участието на Черните ложи (в случая западните) в процеса на разработването на ваксината, като се имат предвид думите на от Рудолф Щайнер за отдавнашните им планове, напр. по отношение на неправомерния евгенизъм. Техния замисъл авторката описва по следния начин: 

"Черните ложи дори имат намерение да овладеят колкото се може по-бързо и всеобхватно процесите и силите, свързани с раждането, с поддръжката на дейността на физическите органи и със смъртта. Особено внимание се отделя на овладяването и целенасоченото манипулиране на мистериите на генетичния строеж на физическото тяло, в което е вложен цялостният кармичен план на човека от страна на предродовия Аз и помагащите му йерархии. Тоест, ложите целят една неморална пренатална и най-напред постнатална манипулация на човешката ДНК. Но те все още не са постигнали това, което желаят, далеч не са стигнали до казаното на мистериен език в “Откровението на Йоан”. Това се дължи не на последно място на факта, че съответните клонове от науката, чиято компетентност е необходима за тези намерения, в никакъв случай не са изцяло под ръководството на черните ложи. Те още не са довели науката до точката, от която да затруднят работата на Христос като господар на кармата по отношение на манипулацията на ДНК. Но са близо до тази цел."

Според Ю.ф. Хале не всички учени, заети с разработването на ваксините, са служители на ложите: 

"Много от тях са водени от благородния стремеж да направят нещо добро за човечеството. Но също така е "съвсем вярно, че черните ложи абсолютно недвусмислено целят по пътя на имунизацията с иРНК срещу К-19 да изграят действителния си шахматен ход." 
По-нататък авторката споделя:

"От духовнонаучното наблюдение (при положение, че не се заблуждавам) може да се констатира, че в момента не се планира физическото и душевно-духовно влошаване на хората нито като неволни странични или дългосрочни последствия от ваксината, нито като преднамерен план на черните ложи. И точно в това според мен се изразява коварният им план! Човечеството трябва, според плана на черните ложи, да започне да изпитва доверие към този вид терапия. Ложите се стремят именно към манипулация на човешката ДНК, защото осуетявайки кармичния план, който е заложен в ДНК на човека, те се стремят да получат власт и други предимства. Човекът трябва (според тях) да придобие доверие към този вид ваксина и безобидния й характер, да повярва на фантастичните нови технологии, които “нямат никакви странични въздействия”. Така той ще се довери и на онова, което ще последва ваксинацията срещу К-19 - промяната на неговите гени. Още днес се рекламира как в бъдеще чрез ваксинация ще могат да се предотвратяват болести като рак и множествена склероза. Но всеки антропософ знае, че с изкуственото ликвидиране на болестите се създава сериозен проблем за Аза, който избира пътя на болестта като кармична разплата или възможност да се събуди за духовната реалност. А това ще бъде невъзможно. Ето тази е вратата, през която ложите искат да примамят човека и той в бъдеще да стане жертва на пренатални манипулации на физическия зародиш от страна на противоборстващите сили."

Засега авторката смята, че в наши дни и близкото бъдеще няма да може да се разграничи къде точно е дейността на Бялата и къде на Черната ложа. В момента и двата лагера мобилизират силите си и нещата са още в стадия на планирането. Духовните пътища още не са се разделили и бялото и черното още не са ясно разграничими. Затова е трудно днес да се посочи дали конкретни обстоятелства са с бял или черен произход. Всичко е още в началната фаза на развитието, което ще продължи в следващите столетия и хилядолетия... Намеренията на черните ложи могат да бъдат прозрени изключителни трудно от хора, пребиваващи в групова душевност, които са намерили отделни парченца от пъзела и разпространяват информацията в социалните мрежи и строят върху нея теории като къщи от карти. За тях това е невъзможно. Тези ложи се стремят да придобият контрол върху физическите процеси, както и върху душевно-духовните сили на човека, които са му дадени, респ. които той трябва да развие за потенциалното овладяване на физическите процеси...

Атаката идва от две страни - чрез вируса и чрез нашето отношение към него. Именно второто поле на атака цели да внесе разцепление сред хората. Не може да се смята, че всички, ангажирани с налаганего на строги мерки, са служители на тъмните, както и че всички противници на мерките са "бели". 

Ю.ф. Хале е песимистична по въпроса за бъдещето, като пише, че заедно със своите мутации коронавирусът е "само един слаб авангард на причинители на болести от още по-мощен калибър": 

"Ако човекът сега не направи завой в поведението си спрямо собствената си духовна същност, ако не предприеме опит да създаде предпоставки за развитието на “органи” за възприемане на действителността и по този начин да се стигне до съвсем различно поведение, то неговите пропуски ще се разпространят  в геометрична прогресия и ще се отразят върху физическия план и върху самия човек. (Тук става н въпрос за болести, но и за климатичните промени.) От това са засегнати всички хора, дори и тези, които имат по-малко пропуски, също ще страдат. Човечеството ще изтръгне жизнената основа дори и на собствените си импулсатори за доброто, които са му изпратени от духовния свят" (тоест, на своите духовни водачи).

Последиците от ваксината в послесмъртния живот

На този въпрос се спира само Т. Майер, като пише, че въздействията на ваксината продължават и след смъртта на човека. Тук също са представени различни случаи, напр. от групата в Източна Германия:

"Наблюдавахме 11 починали, които са били ваксинирани. Те бяха приковани към Земята и без закрилата на висши същества бяха станали плячка на тъмни духове. Душите се намираха в тъмно духовно пространство, изпълнено със страх, отчаяние и болка. Нямаха контакт с други души и се чувстваха изоставени. Такива отрицателни мисли действат разрушително върху Земята и се изпозлват целенасочено от ариманични и азурични същества. Една душа беше свалена в шестия земен слой, тъй като при смъртта е имало експлозия на етерното и астралното тяло."

Авторът отбелязва, че с интензивната помощ на опитен лечител тези души получават облекчение и могат да продължат пътя си. Но това изисква няколкочасова уморителна работа и не е по силите на малкото хора, които са в състояние да я вършат.

Ценни са и цитираните впечатления на антропософка, която се е ваксинирала и после с много усилия и с помощта на Христос е преодоляла последствията. Друг антропософ, участник в групите, се е ваксинирал съзнателно, за да придобие опит и помогне да се противодейства на злото. Точно това предлага и Ю.ф. Хале на антропософите - да се ваксинират и да си спечелят време, понеже рано или късно ще се срещнат с вируса. Но според нея те трябвало да използват това време за интензивна работа с упражненията, описани от Рудолф Щайнер в книгата "Как се постигат познания за висшите светове". Ю.ф. Хале пише, че днес човекът е поставен пред това да избира между чума и холера, но за нея ваксинацията е по-малкото зло, което, поето съзнателно от човека, може да бъде преобразувано в нещо по-висше. Т. Майер не дава такива съвети, но според описаното в неговата книга въздействието на болеста и на ваксината е еднакво вредно. В книгата му са засегнати и много други важни аспекти на проблема с К-19, които няма как да бъдат изложени тук.

1  https://anthroposophie.blog.bg/history/2020/05/26/spored-iudit-fon-hale-koronavirusyt-e-soratova-infiltraciia.1712424

2 Тези групи нямат нищо общо с инициативи, изживяващи се като продължители на възникналите по времето на Щайнер неформални кръгове в Антропософското общество (Младежкия кръг, Кръга на 12те), за които пише Генадий Бондарев в последната си книга, нито пък изследователската им дейност е под шапката на Гьотеанума в Дорнах.

3 Най-важните лекции са в СС 104 и 104а за "Откровението на Йоан Богослов", СС 346 в курса за свещениците, в СС 96 за християнската езотерика, СС 101 за окултните знаци и символи.  

4 https://anthroposophie.blog.bg/drugi/2019/10/24/prirodnite
-za-ariman-i-sorat.1679427

5 Споделянето на тази информация от книгата на Юдит фон Хале в никакъв случай не означава споделяне на мнението на авторката, а само представянето на книгата й пред български читатели. На обратното мнение може да бъде само човек с недоразвити мисловни способности или злонамерен индивид.  
Поне за немскоезичните страни има доста данни - както официалните на института "Паул Ерлих", така и неофициални разкази на хора, описващи много сериозни здравословни последици при техни близки, вкл. и смърт. Напр. на сайта https://www.direktdemokratisch.jetzt/impfopfer-archiv/  има постоянно допълван неофициален архив на случаи на смърт, болест или по-краткотрайни оплаквания след ваксинация, регистрирани в немскоезичните държави. Прегледът на публикуваното там показва наличието на многобройни и непрекъснато появяващи се случаи на херпес зостер, скоротечен агресивен рак, белодробна емболия, натрупване на вода в тялото, трудно заздравяващи рани и мн.др. проблеми, появили се след ваксинация. Без да имат представа за невидимите човешки членове, хората, писали там, констатират, че след ваксиниране близките им се променят, те са преуморени, агресивни, липсва им емпатия, цветът на лицето им става сив, започват много да забравят. Всичко това говори за твърде сериозни, а не за незначителни последици от ваксината.

 

 

 

Категория: История
Прочетен: 2949 Коментари: 0 Гласове: 9
Последна промяна: 12.01.2022 21:36
През 1956г. 20-годишният младеж Карл-Аугуст, роден в град Минден в западногерманската област Вестфалия, идва да следва в Берлин. Междувременно в източната част на страната е създадена социалистическата ГДР и докато в Западна Германия младите хора се забавляват с американския рокендрол и се радват на живота, в Източна Германия под командването на съветските войски се установява сталинизмът. Все повече германци напускат ГДР и това се оказва голям проблем за властите - оголват се много производства, няма лекари, учители ... През лятото на 1961г. властите на ГДР се възползват от отказа на американците от открита конфронтация и за една нощ на 12 срещу 13 август започват заграждането на източния сектор на града. Изгасено е осветлението и в тъмнината хиляди танкове, десетки хиляди войници, вкл. и съветски, отцепват източния сектор. Построява се стената, която ще разделя града през следващите 28 години.

Събитията оказват голямо влияние върху западногерманския студент, който ги преживява пряко. Той става свидетел на тълпите източногерманци, които панически напускат източния сектор, разговаря с хора, разбира отчаяното им положение. Още преди да бъде построена стената, се запознава с човек, разполагащ с плановете на обширната канализационна мрежа на Берлин. Карл-Аугуст става свидетел на заграждането на Източен Берлин на 13 август 1961. Това събитие толкова го впечатлява, че той решава да се включи в групата студенти от Техническия университет в западната част на града, помагащи на желаещите да избягат. Предлага да бъде куриер, тъй като има западногермански паспорт. С него той свободно минава много пъти границата с Източен Берлин, като пренася западногермански паспорти, които да се ползват от хора, приличащи на тези от снимката. На други кандидати обяснява откъде да минат през канализацията, която е обща за града. Тунелите са високи само един метър и пълни с плъхове, но това не спира желаещите. Минаването през канализацията си остава най-сигурният начин, тъй като още от 1960г. войниците на ГДР имат заповед да разстрелват всеки, направил опит да се прехвърли на Запад.

През септември в Западен Берлин 1961г. Карл-Аугуст се запознава с един актьор от Потсдам, който му се представя като избягал от режима. Името му е Хорст Гизе. Хорст го моли да съдейства на жена му, която се намира в Източен Берлин, да се прехвърли при него. Карл-Аугуст се съгласява да помогне и няколко пъти се среща с нея, за да й предаде писма от съпруга й и инструкции. Той обаче не знае, че “Държавна сигурност” на ГДР - Щази (от Staatssicherheit) - е по следите му и му устройва капан именно с помощта на Хорст Гизе, когото е вербувала за неофициален сътрудник. Известно време преди затварянето на Източен Берлин Гизе си купил западногермански телевизор, което за тогавашните власти в ГДР е равносилно на престъпление. Притежаването на западни стоки е опасно, защото хората виждат качеството на продуктите, лъсва разликата в стандарта на живот в двете Германии и бягството от ГДР става атрактивно за все повече хора, които и без това имат роднини на Запад. За да избегне неприятностите и евентуалния затвор, Гизе се съгласява да стане неофициален сътрудник на Щази. Именно него изпращат в Западен Берлин с цел да съдейства за арестуването на Карл-Аугуст, който е влязъл в полезрението на Щази като помощник на “бегълци от републиката”. На 6. октомври 1961 студентът пристига в Източен Берлин, за да организира бягството на съпругата на Хорст Гизе. На гара Фридрихщрасе той е арестуван и отведен в затвора на Щази в Потсдам. От зададените по време на разпитите въпроси на Карл-Аугуст му просветва, че е попаднал в капана именно заради Хорст Гизе. Осъден е от военен съд на ГДР за “оказване на помощ при бвгство от републиката” на 26 месеца затвор. Трябва да ги излежи в затвора за политически затворници в Магдебург. Обикновено политическите затворници или не напускат изобщо затворите на ГДР, или си тръгват оттам с разбито здраве и психика. Но младият западногерманец е твърде атрактивен за Щази, за да позволи тя на сатрапите си да го подлагат на прекалени мъчения. Решава се, че той може да бъде използван за агент в Западна Германия. Предлагат му да го освободят и да му съдействат да се върне в Западна Германия, ако започне да сътрудничи на Щази. Карл-Аугуст съзира възможността да избегне затвора и затова привидно се съгласява. Уговорено е да замине за Хановер и да продължи там следването си, а през пролетта на 1963г. с него ще се свърже човек от Щази. След като е излежал 14 месеца от присъдата, Карл-Аугуст е освободен. Той обаче няма намерение да сътрудничи на Щази и връщайки се в Западна Германия, съобщава за “офертата” на западногерманските служби за защита на конституцията. Щази разбира, че проектоагентът й е разкрит, сътрудничеството няма да се получи и повече никога не го търси.

Хорст Гизе прави кариера на актьор в ГДР - не е от най-големите звезди, но се снима в много филми. Проявява талант да имитира речта и маниера на Гьобелс и затова е ангажиран в множество антивоенни съветски и източногермански филми именно в ролята на нацисткия министър на пропагандата. В ролята на Гьобелс Гизе се снима и в българо-съветския филм за Лайпцигския процес “Наковалня или чук”, който беше много популярен по комунистическо време.

Гизе се изявява и като автор на пиеси. Написва радиопиеса, в която сам изпълнява всички роли, имитирайки различни гласове. Пиесата е излъчена през 1991г. по РИАС (радиостанцията в американския сектор на Берлин) и прави впечатление на критиците. Гизе е предложен за престижна награда. Но за беда някогашният студент Карл-Аугуст, който вече е дипломиран архитект и преподавател в Техническия университет на Западен Берлин, узнава, че предателят му Гизе още е жив, при това е написал наскоро и пиеса за агентите на Щази. Карл-Аугуст публично го разобличава. Отначало Гизе отрича, че е бил сътрудник на Щази, но междувременно в Германия започва процесът по оповестяване на имената на бившите сътрудници и през 1993г. той е принуден да си признае, че 17 години е бил неофициален сътрудник на “Държавна сигурност”. Умира през 2009г., без да намери сили да се извини на човека, който заради желанието си да му помогне, е попаднал в затвора.

През 1991г. на една от лекциите на Карл-Аугуст фон Хале, както е цялото му име, се появява студентката Юдит Беренд. Тя се е прехвърлила от същата специалност в друг университет, защото е твърде недоволна от абстрактните лекции, които трябвало да слуша там. От малка Юдит има свръхсетивни способности, но поради забраната на майка си да говори за такива опитности повече от 20 години не споделя с никого за тях. Положението се влошава, когато Юдит започва да следва и под влиянието на сухия, скучно поднесен материал загубва способностите си. Юдит прекарва дните, втренчена с часове в телевизора. Когато сменя университета и попада на лекция на Карл-Аугуст фон Хале, тя е толкова впечатлена от живия му, нестандартен начин на представяне на материала, че подтиснатите й способности се връщат спонтанно и тя съзира аурата му, светеща с прекрасен жълт цвят. По случайност у нея попада една книжка, изпаднала от джоба на преподавателя. Студентката я взема и поглежда корицата - “Календар на душата” от Рудолф Щайнер. Зачита се в книжката и “се усеща у дома си”. На другия ден моли преподавателя да й заеме още “такива книги” и той й дава “Теософия” на Рудолф Щайнер. Така Юдит Беренд намира пътя към антропософията в този живот. 

През 1992г. тя и Карл-Аугуст сключват брак. След дипломирането си Юдит фон Хале започва съвместна работа с Карл-Аугуст в неговата архитектурна фирма. През 2003г. на Разпети петък тя получава стигмите на Христос и започва да преживява събитията по време на Голгота. За тях разказва в поредица от книги, които взривяват задрямалата антропософска общност. До ден днешен Карл-Аугуст е неин верен жизнен спътник, колега-архитект и помощник. Това е човешката история на Карл-Аугуст и Юдит фон Хале.

 

                      image


На 3. октомври 2021г. Карл-Аугуст фон Хале представи книгата си “Министерство за държавна сигурност, Вие сте арестуван!" от 2020г. в сградата на бившия затвор на Щази на Линденщрасе в Потсдам, който днес е музей. Над него е снимката му като студент, правена в годината, когато го арестуват.

  

                      image


Културният дом “Моргенщерн” във Фулда, носещ името на известния поет и антропософ Кристиан Моргенщерн, е проектиран от Карл Аугуст и Юдит фон Хале.

Категория: История
Прочетен: 11758 Коментари: 0 Гласове: 10
Последна промяна: 27.10.2021 22:45
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 840388
Постинги: 459
Коментари: 15
Гласове: 6203
Календар
«  Октомври, 2021  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031