Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Тук ще публикувам откъси от непреведените книги на Рудолф Щайнер, както и други тематично свързани материали, неизвестни у нас.
Автор: anthroposophie Категория: История
Прочетен: 824512 Постинги: 458 Коментари: 15
Постинги в блога от 11.09.2022 г.
Смъртта на кралица Елизабет неминуемо ще раздвижи пластовете на световните събития. Глобалистите около основателя на СИФ Клаус Шваб със сигурност се радват, че и двата най-високи поста във Великобритания - на краля и на министър-председателя - вече се заемат от хора от техния кръг на влияние. Бившият принц на Уелс и настоящ крал Чарлз III беше един от първите, които открито заявиха подкрепата си за световна трансформация под прикритието на устойчивостта чрез "Големия рестарт".

                 image


Горният текст гласи: "И така, докато преминаваме от спасение към възстановяване, имаме уникалната, но бързо намаляваща възможност да извлечем поуки и да се насочим към по-устойчив път. Никога досега не сме имали тази възможност и може би никога повече няма да я имаме. Трябва да задействаме всички лостове, с които разполагаме, защото знаем, че всеки един от нас има важна роля."



Малко след като Шваб публикува манифеста си през 2020г., Чарлз представи неговия проект в прословутата си реч за новите възможности на Големият рестарт да премахнел несправедливостите в света. В нея той нарече Швабовия план “златна възможност", която дава шанс за голяма промяна и похвали "призивите за действие в хода на Големия рестарт" - “това е моментът, в който трябва да постигнем възможно най-голям напредък".


                   image
 

                           Крал Чарлз III се радва на синята игуана Питър 

В знаменателната си реч на конференцията на ООН за климата COP26, проведена от 31.10.-13.11.2021 в Глазгоу, Шотландия, тогавашният принц на Уелс заплаши с военни мерки за климата. Той призова световните правителства да използват "билионите долари" на глобалния частен сектор, за да постигнат "фундаментален икономически преход" и да се справят с изменението на климата. Чарлз не се посвени да отправи призив към световните правителства и лидерите на големия бизнес да обединят усилията си в "мащабна кампания във военен стил", за да постигнат "фундаментален икономически преход" в борбата с изменението на климата (https://twitter.com/skynews/status/1455162087517347846/video/1

Това била “единствената реална перспектива за постигане на фундаментален икономически преход". Изразът “кампания във военен стил” ни връща в годините на комунизма , когато имаше спуснати отгоре директиви на централната власт и организация за изпълнението им по низходящата верига, като всяка съпротива се санкционираше.

Замисълът на принц за военни действия в борбата с изменението на климата не е нов. Новоизлюпеният крал отдавна се застъпва за "военен" отговор на променящите се нива на въглероден диоксид и глобални температури и се включи активно в истерията, на която Грета Тунберг стана лице.

Между впрочем, тази “военна кампания” вече се подготвя от Брюксел, защото Европейската комисия планира да въведе извънредни правомощия в случай на криза, а именно правото на ефективно военно управление. Това предава Ройтерс, позовавайки се на документи от Брюксел (https://www.reuters.com/markets/europe/eu-commission-plans-emergency-powers-avoid-crisis-bottlenecks-faz-2022-09-02/

Европейската комисия иска да получи извънредни правомощия, по-точно да има власт да принуждава определени компании да произвеждат жизненоважни продукти или да складират определени стоки в случай на криза. Комисията би могла да поиска от държавите-членки на ЕС да преструктурират своите вериги за доставки, както и да увеличат снабдяването или производството на продукти, необходими в случай на криза, възможно най-бързо. Може да се наложи и преструктуриране или разширяване на съществуващите производствени мощности или да се даде приоритет на определени продукти. Предвидени са и тежки глоби за неспазване на инструкциите: Фирмите, които предоставят невярна или подвеждаща информация, могат да бъдат глобени с до 300 000 евро, а тези, които не спазват указанията, ще бъдат глобявани с 1,5% от дневния си оборот. 

Според Ройтерс планът, наречен "Спешен инструмент на общия пазар", ще бъде представен на 13 септември 2022г. Той има за цел да отговори на кризите в снабдяването, предизвикани от пандемията от ковид и войната в Украйна. Ако този план се приеме под някаква форма, това би била поредната стъпка към премахване на суверенитета на европейските национални държави.

Само два дни преди смъртта си кралица Елизабет прие новата премиер-министърка на кралството Лиз Тръс. Тя на млади години беше убедена антимонархистка, но нейсе, дума дупка не прави (вж. нейна реч от 1994: https://youtu.be/2qfg1AQnWIM )

Лиз Тръс пое поста от Борис Джонсън - политикът, отказал Владимир Зеленски от преговорите с Русия, които още в началото на военните действия можеха да донесат мир в Украйна. Новата министър-председателка Лиз Тръс е определено хардлайнерка в ескалацията срещу Русия. Тя е готова не само за Големия рестарт на своя учител Клаус Шваб, но дори и за ядрена война. Лиз Тръс е "Млад глобален лидер" на Световния икономически форум на Клаус Шваб. 

Няколко дни след нахлуването на Русия в Украйна и началото на "специалната военна операция" тя веднага поиска от Обединеното кралство и НАТО да се "бият в Украйна", отказвайки преговори. Военната цел на Тръс не е нищо по-малко от унищижаването на Руската федерация. По-късно тяпризова за ново, "глобално НАТО" и според "Файненшъл таймс" се показва "разочарована от нежеланието на Вашингтон да заеме по-твърда позиция спрямо Русия". Тя дори заяви, че ще бъде "готова" за ядрена война.

С немощната като интелект и харизма Лиз Тръс Клаус Шваб инсталира поредния свой изпълнителски кадър начело на правителството на важна държава. Тук можем да си припомним думите на Шваб отпреди няколко години, когато се хвалеше как прониквал в правителствата. Това важи за политици от най-горния етаж: Макрон, Александър Де Кро от Белгия, Сана Марин от Финландия са само някои от правителствените ръководители, които са и "Млади глобални лидери" на СИФ. 

                                    image

                      Новият британски премиер на интернет страницата на СИФ 

Както и да продължи политиката на Брюксел и Лондон, както и да свърши войната в Украйна, едно е ясно - Европа все повече изоставя ролята си на флагман на световната цивилизация. След плановете нощем да няма светещи реклами с цел пестене на ток (Германия), след намеренията за “топлинна полиция”, която да проверява дали жилищата на хората не са прекалено топли (Италия и Швейцария), можем само да се съгласим с думите на Рудолф Щайнер, казани още преди 100 години: “Днес вече забелязваме, че този район, европейският, който дълго време беше истинската сцена на цивилизацията на човечеството, в бъдеще вече няма да може да бъде такава сцена.” (лекция от 24.12.1921г.).

Категория: История
Прочетен: 5051 Коментари: 0 Гласове: 10
Последна промяна: 12.09.2022 21:32
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 824512
Постинги: 458
Коментари: 15
Гласове: 6145
Календар
«  Септември, 2022  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930