Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2019 21:25 - Впечатления от модата за джендърчетата на бъдещето
Автор: anthroposophie Категория: Други   
Прочетен: 7082 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 11.02.2019 22:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наскоро и през нашата преса премина информацията, че Селин Дион се е включила в моден проект за детска джендър неутрална мода. Но повечето хора изгледаха само отвратителния клип, без да се запознаят с дрехите и техните дизайнерки. А от сайта на създателките на тези детски модни колекции nununuworld.com, както и от линията на Селин Дион (celinununu.com) може да се научи много за това как се подготвят децата да бъдат послушни поданици на Новия световен ред. Тук няма да прикачвам снимки, нямам намерение да им правя реклама, но желателно е който има интерес към темата, внимателно да разгледа снимките на децата на споменатите интернет страници, дрехите, които представят, както и да обърне внимание на израза на лицето им и на детайлите. Също е поучително да се разгледа страницата на nununuwordld в инстаграм и коментарите на хората там.

Ето какво пише на сайта за създателките на модната линия - впрочем на снимката те изглеждат точно толкова безполово, мрачно и са облечени в черно, каквито са и дрехите им за деца:

“Водени изцяло от интуицията си, съсобственичките и дизайнерки Ирис Адлер и Тали Милхберг (От коя близкоизточна държава са, дали ще познае някой?) създадоха колекции от дрехи за деца, които разчупват стереотипите и размиват приетите норми... Подтиквани от план, който се противопоставя на традиционната раздвоеност на облеклото за момчета и момичета, Ирис и Тали показаха, че в света на истинските индивиди не всичко е черно и бяло. За нунуну от значение са свободата на индивидуалността и креативността, особено в крехка възраст. 

Това борбено новаторство доведе до известни смущения в модните среди, които изличиха традиционните дефиниции и дадоха на младите хора свободата да решат кои са... Нунуну облича децата на бъдещето, за да могат те да изразят своята вътрешна същност, да подчертаят своята креативност, да им помогнат да се борят срещу несправедливостите и позволявайки им да се свържат със своята собствена креативност, да разцъфтят в един свят, където те сами ще определят границите.”

Високопарни приказки, а всъщност моделите са пълната противоположност на креативността - липсват цветове, във всяка колекция - за бебета, момчета, момичета, възрастни, неизменно присъстват едни и същи знаци и символи.

Гуен Стефани, Хилари Дъф, Ким Кардашиян и други знайни и незнайни холивудски звезди са явно почитатели на марката, защото на интернет страницата на модната линия Нунуну е пълно със снимки на “звездите” и техните отрочета, облечени в парцаливите, провиснали дрехи на двете дизайнерки.  

Дрехите (ако могат да се нарекат така) са основно в черно, сиво или бяло с черни знаци и символи. Щамповани са с черепи, обърнати пентаграми (сатанинския знак), големи цифри (да се знае, че децата ще са дигитализирани още от раждането си), огромни плюсове, знаци от брайловата азбука, всевиждащото око, черно-бели полета като за игра на дама, надписи new order (!), control freak, drama queen. Преобладава монохромът, шарено и пъстро няма, навсякъде асиметрия, размъкнати и грозни парцали.   

А моделите? Някой от коментиращите в инстаграм се чуди що за родител трябва да си, за да позволиш детето ти да бъде облечено и заснето в такива сатанински дрехи. Но очевидно има достатъчно луди. Друг отбелязва, че децата-модели изглеждат направо като взети от каталог за педофили. И наистина, всички деца имат ужасно депресиран и подтиснат вид. Едно русо момиченце с бяла блуза с черен обърнат пентаграм, гледа тъжно, държано от чернокож мъж, на когото се вижда само ръката. Поотраснало момиче тип Лолита, със заешките ушички на “Плейбой”, обуто в черен чорапогащник, седи в поза, така че целите му крака се виждат. Две-три годишно момиченце държи знаме с цветовете на дъгата, нахално приетo от ЛГБТ-общността за свое. Момче, облечено с комбинезон на черни и бели ивици, за което един от коментиралите снимката в Инстаграм казва: “Аз обичам полета на духа, смеещи се деца в дрехи с ярки цветове. Не искам да виждам деца в затвор. Освободете ги!”   По повод на пролетната колекция някой пише: “Това е най-грозното, депресиращо облекло, което някога съм виждал. Да мислиш за пролет с черепи и тъмни точки? Кой ще си облече децата в такива дрехи? Искате децата да са свободни, но в същото време искате да моделирате съзнанието им. Марка на сатанинския Нов световен ред.”  

Учудващо е и какво е накарало една певица като Селин Дион, която преди да отслабне като булимичка в нaпреднал стадий, пееше хубаво, да сътрудничи с такава модна марка. Но факт е, че откакто се е хванала с този сатанински проект, тя и визуално се промени и в момента изглежда все едно има рак на черния дроб в последна фаза. Както се казва, с каквито се събереш, такъв ставаш.        



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 824607
Постинги: 458
Коментари: 15
Гласове: 6146
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031