Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2021 23:00 - “Аутистите разказват”
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 2564 Коментари: 0 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Много хора с аутизъм имат удивителни способности. В този блог вече бяха публикувани някои части от разказите на шведския аутист Ерик Осика, в които става въпрос за предишния му живот като един от строителите на Гьотеанума в Дорнах (https://anthroposophie.blog.bg/history/2020/01/03/moiat-jivot-v-dornah-razkaz-na-autista-erik-osika-za-prednat.1690376 ).

Братята Ерик, Андреас и Мартин Осика не могат да говорят и разказите пишат буква по буква с помощта на “асистираната/подпомаганата комуникация”, при която майка им Хилке Осика подкрепя ръката им, а те показват на лист или лаптоп буквите една по една.

Във втората книга от поредицата “Аутистите разказват” (Андреас и елементарният свят. Ерик и царството небесно” на Волфганг Вайраух, Андреас Осика, Ерик Осика, Хилке Осика, Фленсбург, 2013) са публикувани повече текстове от Андреас, който е особено привързан към природните духове. Братята аутисти съобщават при какви условия могат да четат мислите на други хора, как общуват с починали хора, същества от йерархиите и природни духове.


За езика на елементарните същества

Елементарните същества използват моите думи, за да кажат честно какво трябва да знаем за тях и техните нужди. Андреас само трябва да го преведе на езика, който слуша околко себе си. Но те (елементарните същества) говорят друг език, който вие не разбирате. Това е език, който ще чуете в духовния свят.

Елементарните същества ви умоляват да ги чуете, въпреки че сега Андреас записва какво казват. Сега те не могат да ви го кажат сами, а трябва да използват нас аутистите. Андреас не е единственият, който има такава способност, много аутисти я имат. Тъй като сега Андреас пише с помощта на подпомаганата комуникация, той може да изрази това, което елементарните същества искат да ви кажат. Всички аутисти трябва да използват тази комуникация и да разказват за елементарните същества, за техните потребности и съвети. Но тя още не е призната във всички страни и Ариман се бори срещу нея, за да не могат да се разпространяват духовните истини. Той се страхува от това, защото тогава ще изгуби влиянието си върху хората. Това е причината подпомаганата комуникация да среща такава съпротива…

Моите елементарни същества искат вие да разберете, че ние можем да ги възприемаме, защото не сме могли да научим всичко, което днес учат децата. Вместо това ние сме се научили да гледаме в света на Духа и да използваме това знание,за да влезем в контакт с други същества. По този начин можахме да установим контакт с елементарните същества. Според тях вие трябва да употребите моето знание за това да подобрите съдбата на Земята.


          image   image

                                 Андреас Осика “пише” с помощта на майка си. 


За изкуствените торове

Ариман иска хората да дават на растенията изкуствени торове, което прогонва елементарните същества. Христос иска нещо съвсем друго: Ако в почвата се слагат биодинамични препарати, елементарните същества могат, когато грее слънце, да навлизат от водата в земята и от въздуха да създават материя, материала на растителното тяло. Затова изкуственият тор е толкова различен от компоста и биодинамичните препарати. Вие не можете да си представите колко е опасно да се използва изкуствен тор! Той прави растенията прекалено ариманични. А вие не можете да видите разликата, ако не се упражнявате да контактувате с елементарните същества. Те ви помагат да отглеждате растенията колкото може по-добре. Ариман обаче иска ние винаги да имаме изкуствени добавки в храната си. Това не ни се отразява добре. Да се използва с талант Ариман означава да не се употребява изкуствен тор, ако това може да се избегне. 

За използването на пепелта от естествени продукти

Пепелта от изгорени дърва или въглища трябва да се слага в компоста. Саламандрите (елементарните същества на огъня) ще я вземат и превърнат в нова почва. Мъдрите елементарни същества могат да използват тази пепел, за да посрещнат Христос, когато възкръсне на Великден. Христос може да превърне пепелта в етерни субстанции, които му помагат да изгради Новия Йерусалим. Пепелта е най-добре да се изхвърля на купчината от компост, за да може да бъде преобразувана там. Пепел от горенето на пластмаса или нефтени продукти не трябва да се смесва със земята, защото така в нея се включва злото. Пушекът от изгарянето замърсява въздуха и Ариман може по-лесно да въздейства на елементарните същества. Затова не трябва да се произвеждат прекалено много пластмасови изделия, а те трябва да се правят по-трайни. Пепелта от природни субстанции може да се компостира.

1.4.2012г. Сега искам да напиша още за компоста. Той е мястото, където се срещат всички елементарни същества със задачата да разградят обвивките на растенията и да ги превърнат в нова земя. Тази нова земя има нови етерни сили и може да помогне на елементарните същества да задържат водата в нея, за да могат растенията по-лесно да я усвояват. Това е същинската задача на почвата, тя витализира (оживява) водата. Но ако има други материали, водата не се витализира така. Затова компостът е важен за саксиите с цветя. Компостът трябва да е двегодишен. Това преобразуване на растенията в почва е тайна, която трудно може да се обясни. Христос се нуждае от моите добри елементарни същества, за да му помогнат да добие живот от мъртвите растения. Мъртвите растения стават нов материал за растенията. Новите жизнени сили в будните елементарни същества помагат на други растения да се доближат до Духа. Никой друг дух не може да разрушава разложени растения, освен чудесните елементарни същества на Андреас. Сега съществата, които работят с растения, поверени на биодинамичното земеделие, са на страната на Христос. Амин.

Растенията, торени с изкуствен тор, имат ариманични елементарни същества. Когато те се компостират, Христос трябва много да работи с тях, но Той може постепенно да ги християнизира, ако им се добавят биодинамични препарати. Без тях за Него е невъзможно да трансформира елементарните същества, така че да станат Христови. 

Как можем да зарадваме съществата на дърветата? - Като им се възхищаваме. Андреас иска да отидете при тях и да ги похвалите, че са чудесни, че имат хубави листа. Можете да ги зарадвате, като им кажете, че те са предпоставката за дишането. 

За Ариман

Андреас: Разбира се, че знам кой е Ариман. Мога да го видя, [както] и опита му да изпревари всички, като не ни се показва. Това е неговият начин на действие. Важно е да се научите да виждате елементарните същества, защото и Христос живее в този свят, хората трябва да се научат да Го виждат.

Ерик: Много скоро Ариман ще дойде на Земята. Тогава ще е важно да можем да забелязваме кои мисли са на Ариман и кои на Христос. Те си приличат, погледнато отстрани. Но разликата е, че мислите на Ариман искат да има небесно царство на Земята. Христос иска да има добра подготовка за царството на Небето (Новия Йерусалим или бъдещото Юпитерово състояние на Земята). Това е голямата разлика. Това означава, че в света на Ариман ние бихме станали добре работещи машини, а в света на Христос - истински хора.

Хитлер беше прототип на ариманичния човек, защото той не искаше хората да са свободни и самостоятелни пълнолетни личности. Той осигури на всички хляб и работа и действаше така, че всички хора бяха силно завладяни от неговата личност. След това всичко се изроди. Хитлер беше само предвестник на Ариман. Ариман ще стане още по-голямо разочарование за милиони хора. В неговото време няма да оцелеят добрите хора. Но трябва да знаете, че след това ще стане много по-добре. Не можете да си представите колко по-добре. Това ще бъде началото на нова епоха. Затова сега трябва да се подготвим, за да можем след това да построим наново света. Ще можем да го направим с Троичното социално устройство и с помощта на Христос.

За музиката

Ерик: Ние трябва заедно да свирим, всички хора трябва да го правят. Не знаеш колко е важно децата в училище да се научат да свирят и пеят заедно. Това е необходимо, щом трябва заедно да действаме в небето. Сега много деца се учат само да бъдат способни в главата. Но тогава душата изсъхва. Това е толкова тъжно. Иска го само Ариман, а не Христос. То подготвя идването на Ариман. Но ние трябва да се подготвим за Христос, който иска да ни помогне да станем цялостни.

За четенето на мисли

Хилке: Знам какво е усещането някой да знае всичките ти мисли. Не е приятно! Когато ми просветна, че ти знаеш какво мисля, се засрамих от някои свои мисли. Но след това открих, че ти си толерантен и искаш само да ми помогнеш и не ми се сърдиш.  И това се отнася за много от вас [аутистите], които явно познават мислите ми, но не могат да говорят, нали?

Ерик: Ние знаем вашите мисли, но никога не бихме се възползвали от това. Христос ни го е забранил. Той ни научи да познаваме мислите ви. Но ние можем да ги четем, само ако не се възползваме от тях.

Хилке: Искам да попитам какво би станало, ако някой се възползва от тази способност?

Ерик: Тогава вече няма да може да чете мислите на другите… Моят ангел казва, че е важно доколко сте безкористни. Ако сте достатъчно безкористни, още сега ще можете да четете мислите на другите.

Хилке: Ако човек е безкористен, мисля, че той няма да използва това знание, а ще иска да помогне на другия да осъществи мислите и желанията си.

Ерик: Не могат да се възприемат мислите на другите, ако човек не е безкористен. Това е така устроено.

Да има ред в икономиката

Ерик: Ангелът ми смята, че ти няма да влезеш в небесното царство, ако не внесеш ред в сметките си.

Хилке: Защо?

Ерик: Защото трябва да овладеем Ариман със собствените му средства. Това означава, че трябва да се отнасяме съвестно с това, над което той властва.

Хилке: Чула съм, че Рудолф Щайнер е казвал на лечебните евритмисти, че трябва да позволят добре да им се плаща за техния труд, за да може “да се напълни гушата на Ариман”. Но аз не разбрах това изказване и то не ми допадна. 

Ерик: Това е правилно, сега знаеш и можеш да го прилагаш.

Хилке: Но какво има предвид Щайнер с това “да му се напълни гушата”?

Ерик: Това значи, че тогава Ариман ще бъде удовлетворен и няма да воюва срещу нещо, за което е било платено. Това не беше ясно, но сега го знам със сигурност. В началото на земната еволюция не е било така, след изгонването от рая е така. 



Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 840539
Постинги: 459
Коментари: 15
Гласове: 6203
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930