Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2021 19:48 - Хората от ИТН са прости
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1369 Коментари: 4 Гласове:
1



По-малко обидчиво казано – елементарни. Гледам днес извънредното заседание на НС, свикано от неговата председателка Ива, по повод полицейското насилие от миналата година.

Някои неща са видимо реваншистки.
- Председател на парламентарната комисия за разследване е адвокат Хаджигенов. Ами че той е страна в протестите, бе! И то каква страна! Има го запечатан на кадро в едър план как опъва прашката с камък в нея срещу държавната институция Министерски съвет, как хвърля яйца по МВР, Съдебната палата, централите на ГЕРБ, ВМРО, ДПС, сградата на ЕК в София и къде ли не още. Само фасадата на Президентството е свещена за него. Защо ли? Мен ли питате? Защото мога да отговоря, но сега темата ми са простотиите на партия “Има такъв народ”, а не тези на президента Румен Радев. 
- Главният обвинител е служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Мани всичко останало, ама архивите са живи. Пази се запис в който той като водещ следовател по делото за танковата реплика на Петър Младенов (14.01.1990) разпитва кинооператора Евгени Михайлов защо си е позволил да заснеме думите на шефа му. И крещи: “Копелета, майките ви ще разплача!” Вместо да предизвика в Станко-Тодоровото народно събрание
обсъждане на случая, който можеше може да вкара не няколко удара с полицейски палки, а танкове сред хората на площада.
- Председателят на “Да, България” Христо Иванов се възмущава от полицейско насилие от страна на гербаджийското МВР върху протестиращите, но не повдига въпроса защо висш служител от Националната служба по охрана си позволява да изтръгне от ръцете му българското знаме и да го хвърли зад някаква барака. Което също е заснето на кадро. Защо? Мен ли питате? Защото мога да отговоря, но сега темата ми са простотиите на партия “Има такъв народ”, а не тези на президента Румен Радев. 
- Мая Манолова размята зелени гащи (защо зелени, а не червени?) пред първите банки в пленарна зала. Гневна, решителна, разрошена фурия. Същинска Чековица по Елин Пелин. Ще прескоча нейните пристрастия и сърбежи. Само си мисля, че някой трябва да я попита ребром защо още се зове Манолова. Това е фамилията на първия й мъж – митничарят Манолов от КПП Гюешево във времената на петролното ембарго срещу Югославия на Милошевич. А не е бащината й фамилия или фамилията на втория й мъж Ангел Найденов. Ще кажете: дребно заяждане, но не е така. Не може да има дребно заяждане, ако субекта на заяждането се представя за незаобиколим фактор в политиката, пък зелените му гащи са... наакани. То впрочем и Татяна Дончева е Дончева само по баща. Иначе фамилията й е Тотева. Срам ли я е от Тотевите, като Минчо Христов от Куминевите...?
- Председателката на Парламента Ива Митева...

О-о-о, прекъсвам представянето на тия от поделението, за да премина към анализа на това им поведение от гледната точка на логиката.

НЯМА ЛОГИКА в тяхното поведение ! Талибанският избор е алогичен. Превземаме вражеската крепост и убиваме всичките й защитници, разсъждава той. А после бе, хубавци?! Имаше един исторически филм на времето – банда главорези след като заклаха всички селяни, запалиха селото и то изгоря цялото. Огромен кеф, нали, за тези простаци. Обаче след месец дойде зимата и се оказа, че завоевателите няма какво да ядат, защото барабар с къщите бяха изгорили и всички хранителни запаси. Че и нямаше кой да им построи нови къщи, който да пазят от снега и студа. Така на пролет сред изгореното до основи село се събраха само 5-6 оцелели от ордата. Живи мъртъвци – тъпи елементарни индивиди.
Прочетох навремето – и не мога да го забравя. Съществуваше убеждение сред българските комунисти, че решението на компютърния проблем, е СССР да завземе Силициевата долина. После лесно! И? Силициевата долина е само географско понятие. То не прави науката. Като изгониш американските учени оттам, с какво ще ги замениш, бе български умнико? С Тошко Африкански ли? А-а-а, казваха моите началници: Ще ги накараме да работят за нас. Как? – Ето това е въпросът, който задава логиката.
Чувам разрешението, което предлагат тези глупаци, пардон елементарници:
Актуализация на бюджета. Тоест? Купуваме 200 бири, изпиваме ги, връщаме бутилките, с парите купуваме 100 бири, изпиваме ги, връщаме бутилките и купуваме 50 бири... Стига глупости! Ей ги банките. Вземаме бърз кредит! – Еленът Рудолф нахранен, служителите с бонуси. Я, шейната – за смяна, а пари нема, бе Кире. Следващата година ти, Асенчо, ще си при бай Ставри, няма да е Боко.
Ама, Боко бил корумпиран, чувам. Бре! Чунким Нинова не е. Или мургавият от Драгалевци, също така... Ама Боко, а – Мата Хари...? А Радев чия дупка чисти? Ама Боко е прост пожарникар! Брей! Пък всички партии натика в кучи задник. Сега те се чудят вкупом – от младия Явор Божанков, през застаряващия Черен Мустафа, та до вечната Мика Зайкова, как да излязат оттам чисти и свежи. Няма как! Такава е логиката: Народът иска да яде. Особено българският! Няма изход оттука.
”Има, има”, шеговито подмятат някои. “Добре, добре”, усмихвам се аз и се нареждам на зимната опашка пред бюрото по труда да чакам пролетта на народа.! Дали ще я доживея ли? – Че как бе! Нали предстоят президентски избори, които Радев “няма как да не спечели”. Ох, на батя путинеца. Как се нахендри!
Засега ни остава само да се надяваме, че ще го проумее. Ако това се случи, това ще е първият случай на поумнял старшинка.

Още - НЯМА ЛОГИКА в поведението на “Има такъв народ”! Как смятат да мобилизират всички останали българи за своята кауза, като ги мразят, обвиняват, презират, подценяват, подиграват, ебават, заебават, преебават, доебават... прощавайте, читатели – до това води многото гледане на телевизия 7/8.
Как да кажа същото, но по-нежно, по-възпитано, по-възвишено, по човешки?
Любовта между двама души – която създава следващия им Живот – е взаимно уважение между тях, намиране на компромисни взаимно приемливи решения за бъдещето, тяхното и на децата им, споделяне на трудности, а не фетишизирането на терикатлък, изневяра или тъпо животинско начесване на нагона. Но кому да го обяснявам? Мислите ли, мои читатели, че в някои страни изискването за заемане на висок държавен пост, е кандидатстващият да има семейство и деца, е случайна приумица, излишно и ненужно?

Имам още логически въпроси, но чакам да се възбудят разните учингьолци. От всякаквите хаплогрупи и независимо от броя им цветови прераждания. Давайте, вие сте. Имайте предвид, че тече пряко предаване на събитията по телевизията. И че архивите са живи, а читалнята на времето е отворена за всички, които искат да ги прочетат.




Гласувай:
3



1. dobronameren - Докато чакам
19.08.2021 10:08
В изявление пред телевизията на 18 август 2021г. в обедните новини, депутатът от НБНИ Николай Хаджигенов заяви, че той самият в качеството си на адвокат на тримата бити зад колоните на МС от миналогодишните протести, ги е посъветвал тогава да не подават искания към прокуратурата за нанесените им побой и унижения. Според думите му, почти цитирам: "Това било стратегия на защитата. Считахме, че ако дадат показания, то това би било форма на допълнителен тормоз, а резултата щеше да бъде същия. Освен това имаше записи, които доказваха престъплението."
Само ден преди това вътрешният служебен м-р Бойко Рашков обвини прокурорката тогава Виолета Трифонова, че е прекратила процедурата срещу полицаите. Веднага - пак този 17-и август, прокурорката се защити с аргумента, че е прекратила разследванията за побоя, защото БИТИТЕ СА ОТКАЗАЛИ да дадат показания, което е правно основание за прекратяване на следствието. Рашков не коментира. Което за мен, е повече от ясно доказателство, че обвиненията му от парламентарната трибуна към прокурор Трифонова са въздух под налягане. Но няма да обсъждам този стар следователски кадър на БКП, той си е същия комунистически наглец още от малък - то цялото служебно правителство на Румен Радев, барабар и най-вече с него начело, е такова. На Зор - Завист, Омраза, Реваншизъм.
И днес, 18-и, какво излезе? Че битите не са потвърдили побоя над тях, по изричен такъв съвет на Николай Хаджигенов, самият председател на днешната парламентарна комисия за разследване бездействията на ГЕРБ-аджийската престъпна прокуратура на Иван Гешев?!
Но какво друго да очакваме от ТАКИВА Радевци? По цял свят комунистите са диваци и варвари! Нищо в тяхното поведение не се е променило, няма и да се промени! Те са си такива. Справка: днешните им ИБНИ ДБ ИТН.
Продължавам да чакам вашите възражения, допълнения, съгласия.
цитирай
2. kvg55 - dobronameren,
04.09.2021 22:44
И не само. Неспособни са да управляват.
цитирай
3. radostinalassa - Прости са...
20.09.2021 21:18
като вас. Добре, че ни има нас, умните.
цитирай
4. radostinalassa - Дрислъо
21.09.2021 14:02
Простоват метис.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1884107
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930