Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2022 22:20 - Лицемерието на големците
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 3112 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 12.03.2022 23:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

“Те говорят, а не вършат: връзват бремена тежки и мъчни за носене и ги турят върху плещите на човеците, а сами не искат и с пръст да ги помръднат; и всичките си работи вършат, за да ги видят човеците; разширяват своите хранилища и правят големи полите на дрехите си;обичат първо място по гощавките и предни седалища в синагогите, и поздрави по тържищата, и - да им казват човеците: учителю, учителю” (“Евангелие от Матей”, гл. 23)

Преди повече от 100 години, във времето, непосредствено след Първата световна война, Рудолф Щайнер нарича фалша и лъжливостта “основна характерна черта на целия обществен живот в наше време” (СС 199, лекция от 21.8.1920). Днес трябва да установим, че не само не сме преодолели тази характеристика, но сме затънали до брадата в лъжи, полуистини и фарисейско лицемерие. 

Тук ще дам само три примера за лицемерното съпричастие на някои големи компании към трагедията на украинския народ, станали известни буквално през последните часове.

1. Фейсбук и Инстаграм, които бяха толкова строги срещу най-лекия намек за критика и дори безобидна шега срещу черните, които не даваха и дума да се напише срещу ваксините, сега официално разрешават призивите за насилие срещу руснаци: 

“Според вътрешни имейли, видени от Ройтерс в четвъртък, Meta Platforms ще позволят на потребителите на Facebook и Instagram в някои страни да призовават към насилие срещу руснаци и руски войници в контекста на инвазията в Украйна, което е временна промяна в политиката на компанията за реч на омразата. Компанията също така временно разрешава някои постове, които призовават за смърт на руския президент Владимир Путин или беларуския президент Александър Лукашенко, според вътрешни имейли на нейните модератори на съдържание.

"В резултат на руската инвазия в Украйна временно разрешихме форми на политическо изразяване, които обикновено биха нарушили нашите правила, като например реч на насилие, като например "смърт на руските нашественици". Все още няма да позволим достоверни призиви за насилие срещу руски цивилни", се казва в изявление на говорител на Мета.“ (https://www.reuters.com/world/europe/exclusive-facebook-instagram-temporarily-allow-calls-violence-against-russians-2022-03-10/   )

2. В България днес също имаме примери на лицемерно съпричастие. Фирмата-собственик на най-големите книжарници у нас, която няма никакъв проблем да продава наръчника на нацизма “Моята борба” от Адолф Хитлер (през есента, когато за последен път посетих тяхна книжарница, “Моята борба” беше сложена на видно място сред новите издания), спира да издава книгите на руснака Сергей Лукяненко заради негово изказване за войната:

https://www.ploshtadslaveikov.com/siela-spira-da-izdava-sergej-lukyanenko-zaradi-proputinski-vazgledi/

                         image

 

Останалите бройки щели да се продадат, а приходите да се предоставят на бежанците от Украйна. А приходите от Хитлер за кого са?

3. “Била България” спира да продава руски стоки в магазините си ( https://www.economic.bg/bg/a/view/billa-spira-prodajbata-na-ruski-stoki-v-bylgarija ).

Обаче за шоколадовите изделия на “Рошен” проблем няма, те са политически коректни, защото фабриката производител е на украинец. По-точно на печално известния Петро Порошенко (затова се казва “Рошен” - средната част от фамилното му име) - съмнителният предприемач, забогатял от приватизацията и издигнал се до президент на Украйна (2014-19г.). Дали е продал дела си в “Рошен”, както е възнамерявал, след като стана президент, в случая няма никакво значение - “Рошен” си остава свързана с него. След държавния преврат в Украйна през февруари 2014 г. и свалянето на президента Виктор Янукович, когато в рускоезичната източна част на страната избухнаха масови протести, по заповед на същия Порошенко през април 2014г. киевските власти започнаха военна операция в Донбас. Масираният обстрел на жилищни райони, включително от самолети, доведе до мащабна хуманитарна катастрофа в региона. По данни на Службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека към 31 януари 2021 г. в резултат на въоръжения конфликт са били убити над 13 000 души от двете страни и над 30 000 са били ранени. Порошенко стана скандално известен с изказването си за жителите на Донбас, когато властите в Киев спряха да им изплащат пенсиите. Неговото изказване е реч на омразата пар екселанс, но “Била” едва ли ще се впечатли от думите му:

“Ние ще имаме работа - те няма да имат. Ние ще имаме пенсии - те няма да имат. Ние ще имаме подкрепа за децата и пенсионерите - те няма да имат такава. Нашите деца ще ходят в училища и детски градини - техните деца ще седят в мазетата. Защото те не могат да направят нищо. Така ще спечелим тази война”.

Изказването на Порошенко може да се види тук:

https://youtu.be/zmhar0J27Hw

 

                    image

                                                 “Съпричастни” папагали

От окултна гледна точка проявите на лицемерие имат същия ефект като откритите лъжи. Ето какво казва Рудолф Щайнер по въпроса:

“Всяко лицемерие, неистина, клевета остават като отпечатък във физическото тяло. Такива отпечатъци могат да се видят, когато през нощта човекът напуска физическото и етерното си тяло. Тогава идват съществата от висшите светове и ги виждат. Това не е подходящо за висшите светове. Чрез него става нещо ново, създава се нещо съвсем ново. Чрез физическото тяло биват изолирани части от висшите същества, изолирани същности, които водят самостоятелно съществуване между световете. В науката за духа те се наричат фантоми. Наречени са фантоми затова, защото стоят най-близо до физическото възприемане и подлежат на физическата закономерност. Те профучават в нашето пространство и задържат човешкото развитие. Правят всичко съществуващо в света по-лошо, отколкото би станало без тях. Тези фантоми са същества, създадени от хората чрез лъжата, лицемерието и т.н., които задържат развитието.” (СС 98, 9 юни 1908 г.)

Така че в момента изобщо не е само Путин, който работи против божествения замисъл за еволюцията на човечеството и отдалечава руския народ от израстването за еволюционната му задача. С лицемерието и проявите на двоен морал, с лъжливите новини за войната и за американските лаборатории в Украйна, вземащи проби между другото и за разработване на етнически биологични оръжия (вж. изказването на представителя на Русия Василий Небензя в Съвета за сигурност на ООН вчера (https://media.un.org/en/asset/k16/k16nsx50dm ) в момента в света се създават огромно количество фантоми. Те служат единствено, за да постелят килима за идването на Ариман - повелителя на лъжите на Земята. Разкриването на целия фалш, който ни заобикаля, е скромна човешка помощ за правомерния дух на епохата Михаил и сигнал за всички светли сили - йерархии и природни същества - готови да съдействат на хората, ако те се обърнат към тях.




Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 824425
Постинги: 458
Коментари: 15
Гласове: 6144
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031