Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2022 12:15 - Фирмата, показала сателитните снимки от Буча, е тясно свързана с Пентагона
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 3155 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 06.04.2022 12:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Материал на немския независим журналист Томас Рьопер (https://www.anti-spiegel.ru/2022/die-firma-die-die-satellitenbilder-von-butscha-zeigt-ist-eng-mit-dem-pentagon-verbunden/ )

Фирмата “Maxar” е много близък партньор на Пентагона и е част от космическите военни сили “Space Force”, създадени от Тръмп. С тези сили, формирани през 2020 г., САЩ искат да милитаризират космическото пространство, което беше посрещнато с острa международнa критикa 1 при обявяването.

„Maxar“ участва в най-малко четири програми на Пентагона 2, така че компанията е тясно свързана с американските военни. Именно техни са спътниковите снимки, които сега трябва да докажат, че руските войници са извършили клането в Буча още в средата на март. Затова е още по-странно, че снимките, за които се твърди, че са от 19-ти и 21-ви март, не са публикувани по-рано, а едва след съобщенията от Киев за предполагаемото клане. Изявлението на говорителя на Пентагона Килби, че Пентагонът не разполага със собствена разузнавателна информация за предполагаемото клане 3, също придобива особен "привкус". Нима Пентагонът не разполага със собствени сателити? Защо се показват снимки на “Maxar”? И ако тази фирма работи в толкова тясно сътрудничество с Пентагона, защо Пентагонът не разполага със собствена информация?

Cui bono?

При всяко престъпление трябва да се запитаме кой има полза, кой има мотив. Дори и да приемем, че руснаците са стреляли по беззащитни цивилни в Буча, те със сигурност не са имали мотив да оставят телата да лежат по улиците, когато са си тръгнали, за да може Западът да започне нова пропагандна кампания. Руснаците щяха да вземат телата или поне да ги погребат, но не и да ги оставят да лежат на улицата.

От друга страна, Киев е доволен от всяко антируско съобщение. А поредната антируска медийна кампания е точно това, което Киев иска. Фактът, че почти всички жертви носят бели ленти, които ги определят като симпатизанти на Русия, е още едно доказателство за участието на Киев, защото защо Русия би стреляла по хора, които ѝ симпатизират?

                            image

САЩ също имат интерес от клането, тъй като също са заинтересовани от всичко, което може да бъде използвано в медиите срещу Русия. Освен това САЩ са заинтересовани да поддържат бойните действия в Украйна възможно най-дълго, за да отслабят Русия 4. Поради тази причина САЩ в момента доставят на Украйна повече оръжия от всякога.

Има и нещо друго. По време на преговорите в Истанбул на 30-ти март беше постигнато първото плахо сближаване между Русия и Украйна 5. Пътят към мира можеше да се състои в това Украйна да стане необвързана държава, свободна от ядрени оръжия, която няма да разполага чужди войски в страната си, но ще получи гаранции за сигурност от всички членове на Съвета за сигурност на ООН и от няколко други държави, които ще се ангажират да предоставят на Украйна военна помощ в случай на нападение от друга държава.

САЩ реагираха много предпазливо на това, защото то изобщо не беше в техен интерес. САЩ искат да приемат Украйна в НАТО, за да окажат допълнителен натиск върху Русия. За САЩ би било още по-лошо, ако подобен пример за всеобхватни гаранции за сигурност, какъвто трябваше да получи Украйна, се превърне в прецедент. Това по същество би означавало край на разширяването на НАТО и съответно край на разширяването на влиянието на САЩ.

Защо държавите биха искали да се присъединят към НАТО, което винаги означава отказ от суверенитет, ако могат да получат такава военна защита, без да са в НАТО с всичките му недостатъци, като например по-големи разходи за въоръжение? Още по-лошото е, че ако примерът бъде последван и други държави също си дадат такива гаранции за сигурност, войните, които Пентагонът води по целия свят, едва ли ще бъдат възможни.

Какво би станало, ако Иран внезапно получи гаранции за сигурност от Русия и Китай? В такъв случай нападение срещу Иран, за каквото настояват хардлайнерите във Вашингтон и най-вече Израел, би било немислимо. Следователно намереното в Истанбул решение като възможен път към мира в Украйна беше неприемливо за САЩ и те не реагираха на него.

Другите държави не бяха толкова резервирани като САЩ и заявиха принципната си готовност да действат като гарант за Украйна след сключването на мирно споразумение и да ѝ предоставят гаранции за сигурност. С това вече е свършено, защото след снимките от Буча едва ли някой ще иска да чуе нещо за преговорите между Русия и Украйна. Западните медии пишат в един глас, че с Путин не може да има повече мир. А украинският външен министър вече дори обяви 6:

"Трябва да призная, че при тези обстоятелства дипломацията не е основният стълб на мирното уреждане, на мирния процес. Трябва да извоюваме мир на бойното поле".

И наистина, в момента не е обявен нов кръг от мирни преговори, което е в полза именно на сметките на САЩ, които искат да проточат конфликта и да го направят възможно най-скъп за Русия.

И в тази ситуация сателитните снимки на "Maxar“ са може би най-важното "доказателство" за руското участие в клането в Буча, защото уж доказват, че в средата на март мъртвите вече са лежали по улиците. Фактът, че снимките са публикувани едва две седмици по-късно, не притеснява никого. Снимките могат и да са манипулирани, защото никой не може да провери кога са направени. Факт е обаче, че те показват точно това, което иска Пентагонът, и идват в точния момент, за да спрат преговорите между Русия и Украйна.

С известна ирония може да се каже, че е твърде любезно от страна на руската армия да организира клането в подходящия момент и да остави телата на самото място. Тя трябва да е била много стриктна, защото според сателитните снимки всички тела са лежали непокътнати на мястото в продължение на две седмици, така че да могат да бъдат съпоставени със сателитните снимки.

През втората половина на март температурите в Буча са достигали до плюс 16 градуса и телата би трябвало да са се разложили почти напълно за двете седмици на открито. Те обаче не са разложени, но никой в уж толкова критичните западни медии не се интересува от това.

1 https://www.anti-spiegel.ru/2020/erneut-heftige-kritik-aus-russland-an-der-militarisierung-des-weltraums-durch-die-usa/?doing_wp_cron=1649235411.8106989860534667968750

2 https://www.maxar.com/who-we-serve/us-defense

3 https://www.anti-spiegel.ru/2022/satellitenbilder-von-butscha-das-pentagon-hat-keine-eigenen-erkenntnisse-ueber-das-angebliche-massaker/

4 https://www.anti-spiegel.ru/2022/es-geht-um-einen-stellvertreterkrieg-nicht-um-den-3-weltkrieg/

5 https://www.anti-spiegel.ru/2022/der-stand-der-verhandlungen-zwischen-russland-und-der-ukraine/?doing_wp_cron=1649235778.8967370986938476562500

6 https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14280265




Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 835153
Постинги: 459
Коментари: 15
Гласове: 6193
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930