Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2022 22:45 - Единственото оръжие, което България трябва да прати на Украйна, е духовното
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 5492 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 22.04.2022 23:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Единственото оръжие, което България трябва да прати на Украйна, е духовното. За това оръжие говори апостол Павел в своето послание до Ефесяните, гл. 6:

“Прочее, братя мои, усилвайте се в Господа и в мощта на силата Му; облечете се във всеоръжието Божие, за да можете устоя против дяволските козни, защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата. Заради това приемете Божието всеоръжие, за да можете се възпротиви в лош ден и, като надвиете всичко, да устоите. И тъй, стойте, като си препашете кръста с истина и се облечете в бронята на правдата, и обуйте нозете си в готовност да благовестите мира; а над всичко вземете щита на вярата, с който ще можете угаси всички нажежени стрели на лукавия; вземете и шлема на спасението и духовния меч, който е Божието слово; с всяка молитва и просба молете се духом във всяко време и старайте се за същото това с всяко постоянство и молба за всички светии.”

България е духовната майка и на Украйна, и на Русия, тя има принос към историята и културата и на двете държави, макар те да не са чували за него или да го отричат. Една майка обича еднакво всички свои деца. Колкото и да са неразумни, колкото и да са обладани от ариманични (а в момента и от азурични сили), майката никога няма да поощри взаимното им избиване или пък да им даде средства да го продължат. Поради духовната връзка и с двата народа предоставянето на оръжия, които нахалният като конска муха министър на едната страна се надява да изврънка, за нас българите е нещо съвсем различно. Хората го усещат интуитивно като престъпване на една невидима граница. България е страна на Духа. За нас оръжейните дарове не са въпрос на бизнес, нито на прагматична инвестиция за собствено облагодетелстване. България не е Америка, за да ползва Украйна като тестов център за нови дронове, произведени специално за украинските войнолюбци (https://breakingdefense.com/2022/04/meet-phoenix-ghost-the-us-air-forces-new-drone-designed-for-ukraines-war-with-russia/ ), нито Германия, за да си праща старите оръжия от времето на ГДР (https://www.badische-zeitung.de/deutschland-liefert-alte-ddr-waffen-zum-kampf-gegen-russland--210027428.html ), нито католическо-йезуитска Полша - на второ място по размер на оказана помощ на Украйна, но таяща задни мисли за Галиция (https://www.handelsblatt.com/politik/international/internationale-beziehungen-welche-laender-helfen-der-ukraine-am-meisten/28263250.html ). 

За съжаление и в Русия, и в Украйна още децата са приучавани на военщина - да боравят с оръжия, да стрелят, да мразят врага. 

            image


            image
         
                              Военно възпитание на децата по украински …


            image

                                                       … и по руски 

В момента виждаме отровните плодове на това възпитание и то е нещо, насочено не само срещу бъдещето на двете страни, но и на цвлата еволюция на човечеството. Защото славяните от Източна Европа - хората в Украйна, Беларус, Русия - имат важна мисия за бъдещата Шеста културна епоха (от 3573 до 5733 г.), която от техните земи трябва да се развие навсякъде по света. Това ще бъде културата на братската любов, истинската ера на Водолея.  

Затова тъмните духовни сили и техните човешки марионетки са толкова активни в тези земи, и то отдавна. Колкото повече оръжия се предоставят (а във всяка пушка, бомба, дрон, ракета и т.н. се намира по едно ариманизирано демонично същество, чието предназначение е да убива), толкова по-дълго ще продължи сегашната война, толкова повече жертви и разрушения ще има, толкова по-трудно ще става за хората да простят за причинените страдания. Дори има вероятност те да не стигнат до разгръщането на мисията си. 

Има сили, за които е изгодно мисията на славянството да се провали. За тези сили Сергей Прокофиев пише в книгата си “Духовните извори на Източна Европа и бъдещите мистерии на Светия Грал”:

“Специалният интерес, изпитван от “Обществото на Исус” към Южна Америка, е обусловен от това, че потенциалът на естествената душевна религиозност на населяващите я народи по своята интензивност (но не и по характер) е сравним само с религиозността на славянските народи. Тяхното завладяване и използване за свои цели вече отдавна се разглежда от йезуитите като изключително важна задача. Има наистина и още по-дълбоки причини за този интерес. Те могат да бъдат разбрани, ако се вземе под внимание една забележка, направена от Рудолф Щайнер в частна беседа за това, че ако Източна Европа поради някакви причини не успее да изпълни своята мисия в Шестата културна епоха (което само по себе си ще бъде голямо нещастие не само за самата нея, но и за цялото човечество), то тогава тази мисия ще премине към Южна Америка, главно към Бразилия. Имайки свои собствени планове за Шестата културна епоха, “Обществото на Исус” се стреми поради това да укрепи своите позиции едновременно и в Източна Европа, и в Южна Америка.”

Залогът е много голям. Неслучайно и духовните същества наблюдават с тревога войната в Украйна. Израз на тяхната загриженост е призивът-молитва, даден от високопоставения дух Големия, известен от разговорите с природните духове на Волфганг Вайраух и Верена Щал фон Холщайн: 

“Неродени и родени на европейския Изток,

помнете, че вашето време идва скоро.

Отбранявайте се срещу силите, които искат да ви върнат към вцепенението,

отбранявайте се срещу силите, които ви карат да убивате ближните си,

отбранявайте се срещу силите, които втвърдяват сърцата ви.

Хванете новото Йоаново християнство с чисти ръце

и го внесете, изпълнени със светлина, в бъдещето.

Сили на доброто, изправете се заедно навсякъде по света!”

Нека и ние да се помолим за вразумение на воюващите славянски братя, да се помолим духовният свят да инспирира чрез ангелите-пазители хората, от които зависи войната да бъде прекратена. Към този призив можем да присъединим и песента “Мирът иде”, която Беинса Дуно дава първоначално като мелодия в края на Първата световна война, а по времето на Втората световна война към нея е прибавен и текст:

https://youtu.be/Gpf07SaGz1M

 

 

 




Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 841132
Постинги: 459
Коментари: 15
Гласове: 6204
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930