Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2022 19:38 - Декалог на украинския националист
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 1906 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 19.05.2022 20:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
С “декалог” (от иврит ‏עשרת הדברות “асерет-ха-диброт”, оттам старогр. “десет изречения”) или “десет заповеди” се означават предписанията, основните закони, които според Стария завет (“Петокнижие”) били дадени на Мойсей от Бог Яхве на планината Синай. 

В зората на нацисткото движение в Германия бъдещият министър на пропагандата Йозеф Гьобелс, имитирайки десетте Божи заповеди, съставя текст от десет точки като декалог на немските националсоциалисти. Този текст придобива голяма популярност в Германия. Ето какво гласи той (цитирано по https://www.flashnews.bg/kak-sakatiyat-gobels-ubedi-arijtsite-che-sa-naj-velikata-natsiya/ ):

- Твоето отечество се нарича Германия. Обичай го повече от всичко и най-вече на дела отколкото на думи!

– Враговете на Германия са твои врагове. Ненавиждай ги с цялото си сърце!

– Всеки национален другар, дори най-бедният, е част от Гермния. Обичай го като себе си!

– Изпълнявай задълженията си. Така в Германия ще има справедливост!

– Бъди горд с Германия. Длъжен си да се гордееш с отечество, за което са се жертвали милиони!

– Онзи, който оскърбява Германия, оскърбява и теб. Вдигни юмрука си срещу него!

– Удряй мошеника повече от веднаж! Когато някой отнеме правата ти, помни, че можеш да се бориш с него само физически!

– Не бъди антисемитски мошеник. Следи внимателно Берлинския ежедневник!

– Върши нужното за Нова Германия, без да се притесняваш от стореното!

– Вярвай в бъдещето. Само тогава може да победиш! 

Оказва се, че подобен декалог е бил отдавна съставен и за украинските националисти - още преди Втората световна война, вероятно в имитация на Гьобелсовия текст. След разпадането на СССР украинският декалог е бил отпечатван в книжка и редовно раздаван на деца и младежи в скаутски и азовски лагери в Украйна. 

Вчера немският независим журналист Томас Рьопер, който за втори път през последните седмици посещава Мариупол, е заснел кратко видео за намерените нацистки символи и материали в един санаториум в града, използван от 2014г. като база на батальона “Азов” (https://www.anti-spiegel.ru/2022/tag-1-meiner-dritten-reise-in-den-donbass-mariupol/ ) 

Ето някои красноречиви снимки, направени от него:

     image

                                                          портрет на Хитлер

      image

                                                      антируски лозунги

        image
                             декалог на украинския националист

В превод текстът на въпросния декалог гласи:

“Аз съм Духът на свръхестествената стихия, който те запази от татарския потоп и те постави на ръба на два свята, за да създадеш нов живот:

1. Ще постигнеш създаването на украинската държава или ще умреш в борбата за нея;

2. Не позволявай на никого да опетни славата и честта на твоята нация;

3. Помни великите дни на нашата борба за освобождение;

4. Гордей се, че си наследник на борбата за славата на Владимирския тризъбец;

5. Отмъсти за смъртта на великите рицари;

6. Не говори за делото с когото може, а с когото трябва;

7. Не се колебай да извършиш най-опасните действия, ако интересът на делото го изисква;

8. С омраза и неудържима борба ще приемеш враговете на своя народ;

9. Нито молбите, нито заплахите, нито мъченията, нито смъртта ще те накарат да издадеш тайни;

10. Ще се бориш за увеличаване на мощта, славата, богатството и пространството на украинската държава.”

Кой е Духът”, споменат в началото на декалога? Това не е Бог, нито пък славянският дух-водач, а неговият неправомерен двойник, за който Генади Бондарев пише: “Когато материализмът засмуква славянските народи, нараства дейността на т. нар. „двойници“ на техните народностни души: както ариманични, така и по силата на полярността, луциферични. Това например стимулира поляците да мечтаят за Велика Полша „от море до море”, руснаците да мечтаят за „проливите“, за „трети Рим“. (“Събитията в Украйна и възможният сценарий за бъдещето”, част 1.) 

Към споменатите прояви на този двойник можем да прибавим и украинската мегаломания, която избуя особено силно след разпадането на СССР. Тогава сякаш всички националистически демони, които птеди това съветският болшевизм държеше в шах, бяха отвързани. Незабележимо за страничния западен наблюдател в Украйна започнаха да променят учебниците по история и география, така че украинските деца в момента учат, че страната им е била независима само благодарение на нацистите и че нямат общи гени с малоценната руска раса. А такива внушения са особено вредни, като имаме предвид бъдещата обща еволюционна задача на руснаци, украинци и белоруси. И най-вероятно Бондарев е прав, когато пише в цитираната книга, че Украйна няма свой собствен дух-водач на народа: “Има всички основания да се мисли, че Украйна няма задачата да стане нов, самостоятелен народ, защото няма нов архангел, който да дойде при него с нова мирова задача, защото общата задача на източните славяни е твърде голяма и е още далеч от разрешаването си. Отстъплението от нея грози с беда цялото човечество. Затова и Рудолф Щайнер е бил толкова загрижен, когато още преди всякакво разделение (в 1916г.) са се проявили първите признаци на вражда между севера и юга на Русия.”

Там, където на част от територията, на която действа един правомерен народностен дух, неговото действие е отслабено поради политически и други фактори - както впрочем се случи и в Македония - се засилва действието на неправомерния негов двойник. В случая с Украйна и Русия залогът е много голям, защото на карта е поставено бъдещето на човечеството. Тук действат и определени духовни сили, които искат да попречат на настъпването на шестата славянска културна епоха след около 1500 години. Подготовката на източните славяни за изпълнението на мисията им в момента е блокирана. Нито Путин може да е носител на тази мисия, нито пък Зеленски. На личностно ниво те също са обладани от своите двойници и чрез тях в света се вливат хаос и омраза, които водят до кръвопролития и разрушения и в крайна сметка работят единствено за Новия световен ред, от който ще се възползва Ариман.




Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 824504
Постинги: 458
Коментари: 15
Гласове: 6145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031