Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2022 20:48 - Какво представляват върколаците и какво ще бъде размножаването на бъдещето
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 3680 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 14.10.2022 20:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Освен разговорите с различни природни духове, осъществени от Волфганг Вайраух с посредничеството на Верена Щал фон Холщайн, за които многократно е ставало въпрос в блога, двамата са издали и около 20 книги с въпроси, зададени на груповите азове на различни растителни и животински видове. Груповите азове на животните се намират в астралния свят, както става ясно от изследванията на Рудолф Щайнер (https://anthroposophie.blog.bg/history/2022/03/05/za-grupovite-azove-na-jivotnite-rasteniiata-i-mineralite.1807189 )

Из книгата “Разговори с животни”, 4. том

Разговор с вълка Фреке 

Тотемно животно

Волфганг Вайраух: Вълкът често е бил използван като тотемно животно.

Фреке: През тотемното животно човекът се опитва да усвои силите на вълка - това са шамански практики. За тази цел шаманът носи някакви части от мъртъв вълк. Предполага се, че тези мъртви части на животното предават силата му на човека на етерно ниво, така той използва тази сила в своя полза. Тотем означава, че се създава връзка, която далеч надхвърля физическата. От този образ на тотемното животно и неговото изкривяване възникват такива представи като върколака. 

Върколаците - етерни канибали 

В.В.: Какво всъщност е върколакът?

Фр.: Човек, ухапан от върколак, сам се превръща във върколак - така гласи легендата. Това означава, че при пълнолуние такова същество се превръща във върколак и вече не знае кой е положително или отрицателно настроен към него. Ето защо върколакът иска да ухапе и изяде всяко същество, което се изпречи на пътя му. Върколаците поглъщат всичко; разбира се, само живи същества, а не къщи и храсти. Щом нощта на пълнолунието свърши, върколаците отново са нормални хора. Това гласи легендата или митът за върколака. 

В.В.: Какво се крие зад този образ в астралнен или духовен аспект?

Фр.: Това означава, че човек, който е върколак, не контролира силите на вълка при определени космически констелации. Знаеш, че съществуват сили на изгряващата и залязващата Луна. Отчасти това са доста отрицателни сили. Човек трябва първо да облагороди тези сили. Ако загуби способността за усъвършенстване, в него отново се появява отрицателният вълчи аспект. Тогава такъв човек вече не може да прави разлика между приятел и враг, между добро и зло. Той се нахвърля върху друго същество с етерните си сили и го изсмуква. 

Разбира се, то не се случва във физическия свят, но става въпрос за хора, които се опитват да ограбят жизнените сили на други хора. Такива хора са върколаци. Има човешки взаимоотношения - всъщност почти всеки ги познава - при които човек има чувството, че единият партньор изсмуква живота от другия. Той не бие партньра си, но изсмуква всички жизнени сили от него. Това е поведение на върколак. Това са етерни канибали.

В.В.: Можеш ли да опишеш това като процес, какво се случва между двама души?

Фр.: Процесът е познат от черната магия. Черният магьосник е способен да извършва такива процеси съзнателно. Знаещите черни магьосници разрязват жива плът с определени ножове и от разреза на живата плът се разливат етерни и астрални сили, които черният магьосник засмуква в себе си. Нещо подобно прави и вампирът. Вампирът обаче не се стреми към жизнените сили, а към силите на Аза. Защото вампирът прави това чрез кръвта. При черния магьосник аурата има засмукващ ефект.

В. В.: А какво се случва с онези хора, които не са черни магьосници? Можеш ли да опишеш по-подробно този процес на засмукване?

Фр.: Те несъзнателно пренастройват аурата си по такъв начин, че да отнемат сили от аурата на другите хора. Вярно е обаче, че това са предимно хора, които правят това съвсем съзнателно и се “угояват” с чуждата аура. Във всекидневния живот те могат да бъдат съвсем порядъчни и добре изглеждащи хора, които не показват никакви признаци, че са черни магьосници. Не можеш да разпознаеш черен магьосник по външния му вид.

В. В.: Какво същество е вълкът Фенрис?

Фр.: В германската митология вълкът Фенрис поглъща Луната, поглъща целия етерен свят. Той е натрупал толкова много сила, че не се занимава с почистването като мен и моя брат близнак, а поглъща всички етерни сили. Той е, така да се каже, главният върколак. Това е един вид преувеличение на отклонението. Той поглъща господаря на етерните сили, всички етерни сили на Севера. Силите му стигат толкова нагоре в йерархичния свят, че той е в състояние да погълне дори водещия дух на културната епоха. 

В. В.: В приказката "Червената шапчица" вълкът печели доверието на момичето и изяжда бабата. Какво иска да ни каже този образ?

Фр.: Това е вълкът Фенрис.

В. В.: На коя характеристика на човека отговаря вълкът?

Фр.: Овладяване на хаоса при запазване на структурата на пространството и съхраняване на положителните етерни сили.

Разговор с Даум, ангел-хранител на ехидните

                                image

                         Австралийската ехидна е бозайник, който снася яйца.

 Даум: Яйцето по някакъв начин е нещо съвършено, то се ражда с голям жест на любов и е нещо много първично. Яйцето е полезно за любовните сили на човека на физическо, душевно и духовно ниво. Следователно способността за снасяне на яйца не е само нещо древно, но ако погледнеш развитието на любовта на Земята, то е голяма възможност в бъдеще човек да борави по различен начин с тази способност да обича. В това отношение животните от австралийския континент и околните острови могат да се разглеждат и като предчувствие за животни, които вече са в процес на развитие към бъдещия Юпитер. Ако погледнеш на животните по този начин, те изглеждат съвсем различно.

В. В.: Ще снасят ли бъдещите животни яйца, дори и да не са физически?

Даум: Да, може да се каже по този начин; това е добър подход. Но то важи не само за животните, а и за хората. Физическото възпроизводство на хората също ще се промени; то вече започва да се променя, тъй като в Средна Европа раждаемостта очевидно намалява. Размножаването ще се премести в ларинкса, макар и не по физически начин и не толкова скоро, а също и не докато хората все още са толкова материално въплътени, колкото са сега. Но този вид размножаване ще прилича повече на снасяне на яйца, отколкото сегашното размножаване.

Възпроизвеждането на бъдещето 

В. В.: Можеш ли да кажеш нещо за това какво ще бъде възпроизвеждането на човека след няколко хилядолетия?

Даум: Тогава ще трябва да произнеш едни истинско име и след това да го поставиш в рдин вид яйчена обвивка за защита. Така ще внесеш в яйцето ядрото на едно същество. От него ще възникне нов човек. 

В. В.: Но тогава хората вече няма да са физически въплътени?

Даум: Това все още не е сигурно. Зависи от начина, по който вие хората ще се развивате. Няма да сте материални в сегашния смисъл на думата, но все пак физически. Това ще бъде нематериална физичност. 

В. В.: Дали това изричане на име ще бъде еднократен акр или ще трябва да се повтори многократно?

Даум: Това ще бъде многократно говорене и засмукване. Трябва да се прехвърлят съществата чрез изговаряне от едно ниво на друго. Спомни си за "Фауст" на Гьоте, как той вика Земния дух, а духът казва: "Впил дълго устни в мойта сфера, поиска ти да те намеря.” Ето еди добър образ от бъдещите епохи на това, което ще се случва по-късно, при новия вид човешко раждане.

В. В.: Значи ще се изговаря едно духовно пространство като основа за въплъщаване на човешките души в него?

Даум: Да. Така че те да се превърнат в яйца. Яйца на любовта. След това развитието ще покаже дали тези яйца ще трябва да бъдат измътени или как да стане това. На този етап не бива да разкривам твърде много.

В. В: Тогава жената ли ще изговаря или мъжът или и двамата? 

Даум: Тогава полът ще бъде различен от днешния. Това вече се загатва във факта, че днес все повече хора не се възприемат като  мъже или жени, а като смесени. По-късно двама души ще трябва да произнесат това име, но те могат да бъдат и смесени. Докато този свят е троичен, ще са необходими майка и баща, за да се роди нещо трето, детето. Но тези състояния ще започнат още на Земята, а не чак на бъдещия Юпитер.

 




Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 824642
Постинги: 458
Коментари: 15
Гласове: 6146
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031