Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2019 20:01 - Важна част от визитата на йезуитa папа Франциск в България ще бъде агитацията да приемем повече мигранти
Автор: anthroposophie Категория: Политика   
Прочетен: 1170 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 04.05.2019 20:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Както вече стана въпрос в един пост за папата 

http://anthroposophie.blog.bg/history/2019/02/08/papata-v-bylgariia-shte-potiaga-li-u-nas-iezuityt-bergolio-r.1645136

той за разлика от нашата Православна църква е привърженик на миграцията до дупка. Българският народ отхвърли с огромно мнозинство и Истанбулската конвенция, и Пакта за миграцията на ООН. Очевидно това обстоятелство никак не се харесва на папата и както разбираме от сайта на Ватикана "Ватикански вести",

https://www.vaticannews.va/de/welt/news/2019-05/bulgarien-fluechtlinge-papstreise-caritas-uno-hochkommissar.html

по време на престоя си у нас той ще се опита да агитира за приемането на мигранти - поне сред
 подопечните си в град Раковски и София. Всеки със своите си интереси - Бойко Борисов се надява чрез папата да се направи реклама на България, а папата замисля чрез визитата си да агитира българите за заселването на друговерци от Азия и Африка в страната им.

Ето съдържанието на текста от споменатия Ватикански сайт:                         

               Папата в България: Срещата с бежанците няма да бъде шоу  

При посещението на папата в България между другото ще стане въпрос и за приемането на мигранти. През изминалите месеци Източна Европа непрекъснато беше в челните заглавия на вестниците заради отношението към хората, искащи да стигнат до Западна Европа по Балканския път. Ние разговаряхме с жената, отговаряща
 за “Каритас България” (благотворителната организация на католическата църква, която през последните години се занимава основно с мигранти от африкански и арабски страни).

Марио Галгано и Барбара Кастели от Ватикана


При двудневния си престой в България папа Франциск ще посети един бежански център в София. Ваня Клечерова е говорителка на “Каритас България” и казва, че при тази визита няма да става въпрос "за шоу или груба политика". Един от стълбовете на християнството е подкрепата за хората-бежанци, които се нуждаят от помощ. “Надявам се, че срещата на папата с бежанците ще може да насърчи създаването на  атмосфера за прием (на бежанци) и че този жест на светия отец (за мен е без главни букви) ще направи ясно за всеки, че ние всички сме раними по един и същи начин.”

Клонът на “Каритас” в България е основан през 1993 г. Католическата благотворителна организация съсредоточава дейността си главно върху социални, здравни и образователни задачи, както и върху действия при кризисни ситуации. Клечерова споменава и конкретни цифри: “През миналата година “Каритас България” е помогнала на 5600 хора в беда, между тях на 542 възрастни хора, 86 жени и техните деца, 1100 бездомни и 2747 бежанци.” 


Борислав Грозданов отговаря за работата с медиите във Върховния комисариат на ООН за бежанците. Той също възлага големи надежди на посещението на папа Франциск по отношение на помощта за бежанците. “Бежанският проблем в България не е толкова съществен, защото броят им е не повече от 2000 при население от шест милиона (?) Но тази среща ще помогне на всеки да се замисли върху въпроса за бежанците и че те са тук заради войната! Не защото искат, а защото са принудени и нямат друг избор.”


Аз лично ще си позволя да се усъмня леко, ама само много леко в достоверността на последното твърдение на този Грозданов. Немците имат една поговорка “На който ям хляба, неговата песен пея”, та мисля, че е валидна и в неговия случай.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 836976
Постинги: 459
Коментари: 15
Гласове: 6195
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930