Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2019 15:15 - Умишлена промяна на климата? - Геоинженерството и ЦРУ
Автор: anthroposophie Категория: Технологии   
Прочетен: 1550 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 31.01.2019 15:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Умишлена промяна на климата? - Геоинженерството и ЦРУ 
                                 един материал на Аксел Буркарт          
                                                (axel-burkart.de)   

Геоинженерството (англ. geoengineering) вече е известно като понятие. Kaк ние хората в техническо отношение променяме земята, а с това и времето и климата? Това е основният въпрос, при който контролът върху времето и промяната на климата играят важна роля. Един документ на ЦРУ още от 22. ноември 1960 засяга темата под заглавие Climate Control (контрол върху климата). Ето линк към оригиналния документ: 

https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/CIA-RDP78-03425A002100020014-2.pdf

Там между другото се казва: “Контролът на климата изисква промяната на глобалния модел на времето чрез промяна и повлияване в голям мащаб на физическите процеси, свързани  с характерните движения на общите атмосферни циркулации.”

Първата идея е да се покрият полюсите на земята със сажди - “an еxample is the proposal that polar areas be covered with layers of soot“. 

Втората идея е да се промени атмосферата посредством различни вещества и прах, за да се измени слънчевото греене.

„Other proposals are made to alter the energy balance of the atmosphere by injecting dust and other particulate matter into the high atmosphere which might alter the input of solar energy to the atmosphere.“

Третата идея е да се промени обичайния енергиен цикъл на атмосферата посредством промяна на химическия състав на атмосферните субстанции, главно в горната й част, което също би повлияло върху радиационния баланс.”

“Proposals for altering the normal energy cycle of the atmoshere extend also to the alteration of the chemistry of atmospheric substances especially in the high atmosphere which might also effect the radiational balance.“

Всичко това е планувано още през 1960 година. И какво се е случило оттогава? Как нашите правителства ни информират за тези манипулации? 

Поражда се необходимостта да може да се симулира климатът - “Given such understanding the meteorologist must have the capability of simulating and testing the natural phenomena he must control“.

Ясно е, че за тази цел са необходими суперкомпютри и съответният софтуер. Това със сигурност е една от причините да се влагат огромни средства в симулирането на климата, което е и голям бизнес за производителите на суперкомпютри. Дали ЦРУ, респ. правителствата тайно са наредили това? Знае ли впрочем някой в тези университети защо всичко това се финансира?

Документът показва също, че за целта е необходима огромна енергия и ключът тук е атомната енергия. Това е една съвсем нова причина за насърчаване на атомната енергия, за която едва ли някой досега се е замислял.

В областта на гражданския живот се планира озеленяването на пустини, превръщането на необитаеми райони в обитаеми, влияние върху ураганите и т.н. Във военната област това би довело до съвсем нов вид войни - геофизичните. Те могат да бъдат както студени, така и горещи.

Лабораторията, в която изследователите провеждат тестовете си, е земята! Можем да сме сигурни, че много от това, което е било замислено още през 1960 година, вече е реализирано. Обществената дискусия по темата обаче прилича на игра на малки деца в пясъчника. Въпросът е кога и дали някой ще се събуди и проумее, че кукловодите действат на заден план, а отпред всичко е театър.”

Бележка: не искам да съм рекламен агент на Стойчо Керев, чието предаване “Новото познание” отскоро се излъчва по БНТ2, но следейки темата, разбрах, че той смята да представи на 5. април 2019 в НДК своя филм “Измамна реалност”, където се надяваме да съобщи нови факти за геоинженерството.





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 824714
Постинги: 458
Коментари: 15
Гласове: 6146
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031