Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2023 16:01 - © Ще се мият сапоги на Северно море
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1902 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 29.03.2023 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
29.03.2023г.

     След като Международният наказателен съд (МНС) в Хага издаде заповед за арест на президента на Руската федерация Владимир Путин, който съгласно Конвенцията за предотвратяване и наказване на престъпленията срещу лица с международна защита от 14.12.1973 година като държавен глава се ползва с абсолютен имунитет и с тази си простъпка фактически обяви извън закона Руската федерация, стана и съучастник на Колективния Запад във войната му срещу Руската федерация.
А с това и законна военна цел на Въоръжените сили на Руската федерация.
Руската федерация е правова държава и несъмнено ще обоснове правото си да атакува военно МНС в съответната юридическа форма.
image

Председателят Володин обяснява на "думците" идеята си за «Закон за нахлуване в Хага» 

Председателят на Държавната Дума на Руската федерация Вячеслав Володин смята за необходим «Закон за нахлуване в Хага». Още повече, че има демократичен прецедент :
През 2002–ра година Съединените щати приеха Закона за защита на американските военнослужещи, наречен "Закона за нахлуването в Хага". Законодателството е предназначено да защити американския военен персонал и избрани и назначени длъжностни лица от преследване от международни наказателни съдилища, по които Вашингтон не е страна.
Законът упълномощава президента на Съединените щати да използва "всички средства, необходими и подходящи за освобождаването на всеки персонал на Съединените щати или техните съюзници". задържани или затворени от името на МНС, тъй като САЩ не са страна по Римския статут, който го урежда. Разрешението предполага потенциални военни действия, което доведе до неофициалното име на акта.
Според Володин Русия трябва да се движи в същата посока. Ръководителят на Долната камара предложи допълнително укрепване на националното законодателство чрез пълна забрана на всяка дейност на МНС на територията на Руската федерация и въвеждане на наказателна отговорност за подпомагане или подкрепа на дейността на "международната" организация.
Москва трябва също да подпише двустранни договори с "приятелски нации", което предполага взаимен отказ от всякакво сътрудничество със съда, предлага Володин. Той също така смята, че главнокомандващият на Руските въоръжени сили, тоест президентът, трябва да има право да предприеме "всякакви действия за защита на нашите граждани", в случай че международни органи вземат решения срещу тях, които нарушават Руската конституция.
Политикът изразил това си мнение в своя Telegram–канал 
image

"Необходимо е да се разработят промени в законодателството, забраняващи всякаква дейност на МНС на територията на нашата страна, както и да се предвиди отговорност за насърчаване и подкрепа на МНС", подчертава парламентаристът.
Отделно, за което писах, Следственият комитет на Руската федерация образува наказателно дело срещу прокурора на Международния наказателен съд Карим Ахмад Хан и съдиите от Международния наказателен съд Томоко Акане, Росарио Салваторе Айтала и Серхио Херардо Угалде Годинес по различни членове на Наказателния кодекс, уличаващи четиримата хагски магистрати в съзнателно привличане на невинно лице (Владимир Владимирович Путин) към наказателна отговорност, съчетано с незаконно обвинение на лице в извършване на тежко или особено тежко престъпление (отвличане на деца в съучастие с други) , както и подготовка за нападение срещу представител на чужда държава ползващи се с международна закрила, за да усложнят международните отношения, както и в умишлено незаконно задържане, както и в подготовка за нападение срещу представител на чужда държава, ползващ се с международна закрила, с цел усложняване на международните отношения.
Посегателство срещу държавната глава, то си е настоящий Casus belli според класическото римско право. Затова Руската федерация трябва комплексно – военно, юридически, морално, пропагандно и всякак да се подготви за справедливо наказване на враговете.
Ето как държавите утвърждават авторитета си и сигурността на своите граждани от посегателствата на подвластни на Колективния Запад уж международни институти.
А ние какво правим? Нашите власти подло предават българските граждани да ги съди пристрастен чуждестранен съд.
Кога при Тодор Живков български престъпник е бил предаван на съветското правосъдие?
Защо буржоазията, която обругава по всеки възможен начин социализма, не изнесе публично поне един случай? Защото няма такива случаи!
И да е имало такъв казус, за което не съм чул и видял, той е бил разрешаван от българското правосъдие. Защото между Народна Република България и Съюза на съветските социалистически републики имаше взаимно уважение и доверие на равноправни субекти.
Днес между Република България и Съединените американски щати въобще не може дори да се мисли за взаимно уважение и доверие между равноправни субекти.
Е комунистите ли са по–достойни стопани на държавата и народа или буржоазията?
Буржоазията, която в някои страни носи прозвището "компрадорска", тоест способстваща за проникването на чуждестранен капитал и политическо влияние в управляваната от нея страна.
Комунисти компрадори няма.

image

https://kvg55.blog.bg/zabavlenie/2023/03/26/prestypnici-v-sydebni-togi-ili-molitva-ob-usopshih.1861523
https://www.fullrio.com/news-35413
https://t.me/vv_volodin/628
https://versia.ru/vyacheslav-volodin-predlozhil-zapretit-deyatelnost-mus-v-rossii




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. dobrodan - Комунистът няма род, родина и религия :).
29.03.2023 17:17
Но не е компрадор, никак :):):):):).
цитирай
2. kvg55 - До 1. dobrodan
29.03.2023 18:57
В казармата имах един ротен командир – Старшина Стоян Христакиев. Добър и мъдър човек. Та като сторехме някоя глупост, той с неудобство някак си и душевна болка ни казваше : "Мислете бе, момчета, мислете".
А аз на теб с ирония ти казвам : "Мисли бе, dobrodan–е, мисли!".
Комунистите се водят от науката и религия не им трябва!
Комунистите имат род и родина и доказателство за това е икономическото и социално развитие на социалистическа България, когато населението вървеше към 9 милиона. Срещу целувки и ордени България получаваше от Леонид Брежнев танкери с нефт. Направиха се паметници за редица исторически годишнини, направиха се качествени филми за всички значими събития и личности в българската история. България беше уважавана в света държава, особено в Третия свят. Българинът имаше национална гордост.
Ти не знам кога си расъл и къде си пасъл, ама си невежа. Може да знаеш, ама не разбираш.
цитирай
3. mt46 - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0
29.03.2023 23:12
Държави, отказали да ратифицират статута:

Съединените американски щати

САЩ подписват договора на Римската конвенция, но не го ратифицират. По-късно, в 2002, се оттегля напълно от подписаният договор, и заявява че не планира да го ратифицира, следвайки че няма никакви задължения или отношения към него [8]. Преди да се оттегли, САЩ формално критикува договора [8]. Критикуват съда за значително променяне на подписаният договор без процес или уведомление, директно след неговото подписване. В САЩ е приет закон [9], според който интернационалният съд и други подобни не се признават. Законът дава правото на президента да използва всички възможни средства, включително и военна инвазия по лична преценка, с цел връщане на задържани от съда държавни лица. Този закон не се отнася не само за военни, но също и за всички лица които имат някаква държавна длъжност в САЩ, или пряко или непряко работят с държавата. Този закон важи не само за американци, но и за държавни личности от други техни съюзници. Например НАТО, Япония, Южна Корея, Австралия, и други. Поради факта че дава право на президента да извършва военна инвазия, неформално законът е познат като „Закон за инвазия на Хага“ (на английски: The Hague invasion Act).

Израел

Израел подписва договора през декември 2000 г., но гласува против статута на Съда и не ратифицира договора.

Русия

Китайската народна република

Китайската народна република се противопоставя на съда с аргументите, че това е против суверенитета на националните държави и че по този начин се съди съдебната система на една нация.

Судан

Судан е подписал Конвенцията на 8 септември 2000. На 14 юли 2008 г. нейният президент Омар Ал Башир е обвинен в престъпление срещу човечеството и във военни престъпления. На 26 август 2008 г. Судан не ратифицира договора и изразява своето оттегляне от МНС.
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
30.03.2023 00:02
Ами знаят си и си пазят интереса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5760448
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031