Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2019 12:48 - Кемтрейлс, геоинженерство, моделиране на климата - каква е скритата им цел?
Автор: anthroposophie Категория: Други   
Прочетен: 1105 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.02.2019 13:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първото, което ни хрумва, като се замислим за причините, е - за да ни тровят. “В американците има нещо сатанинско по принцип и затова искат да унищожат цялата земя” - това е мнението на един обикновен възрастен човек, живял в три Българии - царска, комунистическа и посткомунистическа. Той не е чувал за духовната наука или за Рудолф Щайнер и затова не знае казаното от  Щайнер: “За американизма е характерен неговият афинитет към културата на Ариман” (СС 183, лекция от 19. август 1919). Културата на Ариман - това са вкопчването в земното, материалното, вярата в единствения живот (“веднъж се живее”), прилепването към земните удоволствия, стремежа да се механизира, машинизира, компютризира, дигитализира целия живот.  
За какво може да се използва манипулирането на климата? Например за  упражняване на власт и печалба. При рекордната суша миналото лято в Германия, особено при площите с пшеница, фермерите понесоха огромни загуби. Съответно науката веднага се замисли за създаването на нови, по-устойчиви на топлина сортове, както и за геоинженерен чадър над посевите, за да не са изложени на толкова силно слънце. Ясно е, че който управлява времето, той владее и селскостопанския сектор и почти целия пазар на суровини.     

А следите от геоинженерството са видими с просто око - ако погледнем в далечината дори и при ясно време, ще забележим разпръснатите аерозоли, които като пелена от мъгла са покрили земята. Явно синоптичките, които оптимистично чуруликат, обещавайки слънчево време, недовиждат - поне в Средна Европа даже и при обявено “леко заоблачаване” обикновено цялото небе е покрито с дебел слой аерозоли.  

Пръскането от самолети, образуването на изкуствени облаци над танкерите (т.нар. “шип-трейлс”) и под. са все неща, при които няма как да не стигнем до заключението, че целта им е да се разтвори един гигантски слънчев чадър над земята. Не случайно се говори за “слънчево геоинженерство” - solar geoengineering. “Глобалното смрачаване” е негово калкулирано следствие.   

Но слънчевото геоинженерство съвсем не се практикува от грижа за емисиите на въглеродния диоксид, който причинявал “глобално затопляне” - това са приказки от “Хиляда и една нощ”. Разпръскването на фини частици носи ужасяващи последици за човешкото здраве и много от здравословните ни проблеми имат пряка връзка с разпръсването на метални нано-частици. Смущения на сърдечния ритъм, остеопороза, деменция, аутизъм, хронична кашлица и умора, алергии - всичко това има пряка връзка с контролираните климатични промени, като хората стават все по-уязвими. Да не забравяме, че грижата за здравето е сериозен икономически фактор - тук се разиграват много пари. Световните елити също така не смятат да допускат непрекъснато нарастване на населението, защото тези огромни маси от милиарди хора не могат да се управляват толкова лесно - все някъде ще стане пробив на тоталния контрол.   

Печалба чрез разболяване на хората, намаляване на населението, климатично оръжие срещу неприятели - всичко това дава някакво обяснение. Но главното е духовният смисъл на тези манипулации, защото те са част от всичко, което се прави за подготовката на събитието, което очакваме през 2029 година - инкорпорацията на Ариман в човешко тяло в Америка. Цялата намеса в климата има за цел създаването на подходяща за неговите вибрации атмосфера, затъмняване на слънцето и намаляване на благотворното му въздействие върху човека. Именно Америка като Ариманов гостоприемник има “честта” да понесе голяма част от последиците на манипулирането на климата в полза на Сатаната.

За целта тече огромна подготовка на сетивен и свръхсетивен план, част от която са всички тези средства на геоинженерството. С тях атмосферaта на земята бива подготвена така, че да се намали слънчевото греене, което е противопоказно за Ариман. Защо това е така?  

Нека да цитираме един откъс от лекцията на Рудолф Щайнер от 24. ноември 1923 г. (СС 232 ), където се говори за присъствието на Ариман в природните явления:

“Водните изпарения от земята се издигат нагоре. Ние живеем в атмосферата, изпълнена с тях. Който е стигнал до духовно виждане, ще открие, че в това природно явление може да живее нещо, издигащо земното по центробежен път нагоре. Виждате ли, неслучайно хората стават леко меланхолични, ако живеят в мъгла, защото в изживяването на мъглата се съдържа нещо, което подтиска волята ни. В мъглата усещаме подтискане на волята. Човек може чрез упражнения да стигне до такива имагинации, при които по собствен избор да напрегне волята си. Това може да се постигне с вътрешна концентрация върху определени органи, по-точно мускули, като се предизвиква вътрешно усещане на мускулите. Усещането на мускулите например при ходене се различава от напрягането им чрез концентрация при стоене. Ако това стане постоянно упражнение и се практикува, както и другите упражнения, описани в “Как се постигат познания за висшите светове”, човек напряга волята си чрез собствената си дейност. И тогава той забелязва онова, което съществува в издигащата се мъгла и прави човека мрачен и меланхоличен. Тогава човек забелязва с духовно-душевния си взор как в издигащата се мъгла живеят ариманични духове. Така че от гледна точка на духовното познание трябва да кажем, че в мъглата, издигаща се от земята в космическото пространство, има ариманични духове, които по този начин разширяват присъствието си по отношение на земята.”

Мъгливото време е пълна противоположност на здравословното въздействие на слънцето и не случайно Учителят Беинса Дуно е съветвал учениците си:

“Ако искаш да оправиш работите си и да бъдеш здрав, легни на топлата земя и отправи погледа си нагоре, отдето иде светлината. Когато земята е студена, обърни гърба си към слънцето, а погледа си към земята. Много от светските хора са богати, учени и здрави, защото излагат гърба си на слънцето, да се ползват от неговата светлина и топлина. Религиозните, които мислят, че са свързани с Христос, не се пекат на слънце и затова постепенно обедняват. Закон е: ако искаш да бъдеш богат, учен и здрав, изложи гърба си на слънцето. Така ще познаеш Бога и Христа. Ако си гневен или мразиш някого, изложи гърба си на слънце, отправи погледа си към земята и тя ще отнеме отровата, която се е вмъкнала в кръвта ти. Слънцето и земята са най-добрите лекари и учители на човек”. (“Великите  условия на живота”, “Неделни беседи”, 12. януари 1919)    

А какви са духовните основи на слънцето, та за Ариман е толкова важно хората да не усещат греенето му? Слънцето е обиталище на извисените духовни същества от втората йерархия, наречени господства, сили и власти (съотв. кириотетес, динамис, елохими). За ясновидеца слънцето изглежда като етерно тяло на планетарната система, защото оживяващите му сили огряват не само хората, но пронизват цялата слънчева система.

“От Слънцето те (съществата от втората йерархия) владеят видимия свят, който е тяхно откровение, тяхна изява... От лъчите, които са дело на втората йерархия, са носени всички сетивни впечатления, които могат да се упражняват върху човека, всички впечатления, които през време на деня в будно състояние достигат до нашите сетива. “(СС 236, 27. юни 1924) 

Следователно като възпрепятстват свободното проникване на слънчевите лъчи към земята и хората, определени кръгове не служат на правомерно еволюиралите духове, а действат против тях и осуетяват благотворното им влияние върху хората.  

Но най-висшият слънчев дух е самият Христос. Най-напред Той е действал от слънцето чрез елохимите като творящият Логос, като Мировото слово. Именно елохимите (духовете на формата) са нашите богове-създатели, за които става въпрос в началото на Стария завет (Битие 1:1) и Тората: ”В началото Бог създаде небето и земята”. В еврейския оригинал това звучи по следния начин: “Bereshit bara Elohim et hashamayim ve"et Haarez (букв. “В началото елохимите създадоха небесата и земята”). От слънцето духовете излъчват светлина към земята.

Водещият дух на времето Михаил също действа от слънчевата сфера. Около него се групират същества, които изпращат духовни влияния на любов към земята и хората. Както светлината му сияе и хората я забелязват и усещат с физическите си сетива, така то излъчва и свръхсетивни влияния, без които човек е мрачен и депресиран. Не случайно Финландия е страната с най-много самоубийци и алкохолици - по време на зимния мрак хората са лишени от слънчева светлина и психиката им става уязвима.  

Духовните същества си служат с физическото слънце, както хората си служат със земята. Всичко това не е известно на традиционната наука, за която Щайнер казва:

“Това, което днес материалистичната космология твърди, е чисто фантазьорство. Хората в древните епохи бяха далеч от подобно светоусещане и те никога не биха могли да си кажат: ето го слънцето, ето го това газово кълбо, понесено от въздуха. Не, за тях Слънцето беше едно духовно Същество. Обаче за един истински наблюдател на света то и днес е такова: едно духовно Същество, което човешкият поглед възприема като физическо слънце само в илюзорния свят на сетивата.” (СС 207, 16. октомври 1921)

Но има и друго важно нещо. Когато на хълма Голгота бликва кръвта от раните на Исус, Христовото същество се съединява със земята, с атмосферата на земята. Това може да бъде забелязано от ясновидеца, както потвърждава Щайнер (СС 109, 21. януари 1909). На Голгота умира Исус, а Христос “умира” за слънцето, слизайки на земята.

“От този момент от Голгота можеше да се вижда онова, което беше негов Дух-Живот. След смъртта ние оставяме жизнения етер, етерното тяло, жизненото тяло; след тази космическа смърт Христос остави на Слънцето своя Човек-Дух и в околността на Земята своя Дух-Живот. Така щото от Тайната на Голгота насам Земята е облъхвана от Духа-Живот на Христос като от нещо духовно.” (СС 240, 27. август 1924)  

Ето затова противоборстващите духове нямат интерес хората да имат пълна видимост, за да не забележат второто явяване на Христос в етерната обвивка на земята. За целта са впрегнати всички възможни средства, които служещите на Ариман духове могат да инспирират сред материалистично мислещите хора. Ваксините възпрепятстват развитието на духовните сетива, образованието цели да направи от децата унифицирани бездуховни плебеи, технологиите отвличат вниманието на човека от същественото или направо го свързват с изкуствения интелект. ГМО-храните и пръскането с аерозоли подтискат развитието на духовните тела, а съзнателната намеса в климата освен че ни разболява, но и създава огромен “слънчев чадър” над земята.  

На това човек може да противопостави единствено балансиращата си разсъдъчна способност, чрез която да разпръсква духовна светлина и да осветлява споменатите явления. Само така чрез съзнателност за ставащото можем да помогнем и на самия Ариман, като го освободим от задачата да бъде противоборстващ дух.              



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 841564
Постинги: 459
Коментари: 15
Гласове: 6205
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930