Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2022 20:04 - Каквото сме сложили под елхата през 1990г., това ще ни донесе великденският заек през 2023г.
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 2742 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 25.12.2022 03:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В предния пост представих ритъма от 33 години в историческите събития между Коледа и Великден, за който говори Рудолф Щайнер. Според този ритъм всички събития в историческото развитие възкръсват във видоизменена форма след 33 (и една трета) години, колкото е продължил земният живот на Исус Христос. Ето защо си струва да си припомним какво се е случило през 1990г., защото каквото сме сложили под елхата си през 1990г., това ще ни донесе великденският заек през 2023. А 2023та ще е изцяло негова година според китайския календар. 

Какво наследство ни остави 1990та година? Тя беше толкова наситена на събития, че на много от тях не беше обърнато достатъчно внимание и с това се заложиха кълновете на проблеми и конфликти, които сега отчитаме като нерешени.

Тогава двете германски държави се обединиха, а Съветският съюз се разпадна. На 14.3.1990 Михаил Горбачов беше избран за президент на СССР. От него започна падането на плочките на съветското домино - една по една бившите съветски републики се обявиха за независими. Първи бяха Балтийските държави, по-късно през годината ги последваха Молдова, Армения, централноазиатските републики Туркменистан, Казахстан, Киргистан. Тогава бяха поставени мините, които избухват от време на време на територията на бившия Съветски съюз - различните локални конфликти (южноосетински, чеченски, приднестровски, нагорно-карабахски), включително най-мащабният от тях украинско-руски, който заплашва да прерасне в световна война. 

Пак през 1990г. беше началото на разпадането на Югославия, започнало с референдума в Словения за излизането й от Югославия и продължило с локални войни до днешното разцепление на отделни малки републики.

         image


Това е карта на нашия континент от XVI век, дело на протестантския теолог Хайнрих Бюнтинг, показваща Европа като кралица (Europa regina). Ако погледнем какви страни са изобразени на нея, ще видим, че през XVI век са съществували по-малко от една трета от сегашните европейски страни. На картата ги няма Украйна и Македония, даже и Румъния, да не говорим пък за най-новата европейска “държава” Косово. България обаче я е имало в очите на картографа, въпреки че е била под турско робство. Роенето на множество държавици в източната част на Европа е плод на по-новото време и до голяма степен на външна намеса, а именно с участието на тайните окултни кръгове в земите, които на средновековната карта на Европа все още не са носели името “Велика Британия”.

На 21.11.1990г. в Париж 32 европейски страни, както и САЩ и Канада, подписаха Хартата за нова Европа, която ужким обяви разделението на кралица Европа на западна и източна част за приключило. Дали обаче то наистина е приключило? Също през 1990 г. беше подписано прословутото Шенгенско споразумение, първоначално между Германия, Франция и Бенелюкс. 33 години по-късно на България и Румъния все още им се казва, че им миришат краката, за да влязат в “светилището”. Много сме били корумпирани, разтревожени са в западната част на кралица Европа, където в момента гърми огромен корупционен скандал, а най-видната европейка Урсула фон дер Лайен е обект на разследване от страна на европейската прокуратура във връзка с договора за файзеровите ваксини. Дали румънката Кьовеши ще има достатъчно смелост, за да повдигне обвинение на това нечувано политическо бездарие? Меркел се отърва от Урсула, за да не й се пречка в Германия и тя цъфна в Брюксел като шеф на ЕК, и то не без подкрепата на Макрон. Един от аргументите му бил, че много добре говорела френски. Ами ще говори, нали като дъщеря на немския политик и евро-чиновник Ернст Албрехт е расла в Брюксел. Дето се вика, пъпът й е хвърлен там. 

Между другото, чак на 27.9.1990 и последният швейцарски кантон разреши на жените да гласуват, пък в корумпираната изостанала България те имат избирателно право от 15.1.1938 г. 

У нас на 8.2.1990 Андрей Луканов беше избран за последен председател на Министерския съвет и остана в историята с понятието “Луканова зима”, когато хората се редяха от 5 часа сутринта за един хляб и две кофички кисело мляко. На 3.4.1990 Петър Младенов стана президент, сменен на 1.8. от Желю Желев. След като БКП бламира избора на по-достойния опозиционен кандидат Петър Дертлиев, бившият комунист и последващ опозиционер Желю Желев беше избран като компромисна фигура. И той така и не забрави откъде е тръгнал. Хаосът, заложен в България през 1989г. и 1990 избухна с цялата си мощ през 2022 г. и със сигурност ще продължи и през следващата година.

Още едно събитие се случи през бурната 1990г., което не е много известно. Световната здравна организация свали на 17. май 1990г. хомосексуализма от списъка на болестите и така програмира днешното му превръщане в нещо като модно явление в християнския Запад. Хомосексуализмът вече не само че не се смята за болест, ами е повод за гордост, за което свидетелстват масовите прайдове във всички по-големи световни градове. Полът вече официално според западния наратив е само социална категория - нещо, което човек може да обува и събува като гащи, а несъгласните с тази постановка се преследват от закона. И след като проблемното полово самоопределение вече е едва ли не добродетел, тази форма на джендърофрения навлиза и в детските градини. Съответните кукли за малки деца вече са на пазара - момиченца с пенис и джендър неутрални кукли за начинаещи травеститчета.

image

                                            Момиченца-кукли с пенис ...

image

             ... и колекцията “Creatable world“ на фирмата “Мател”

Какви перспективи за след тридесет и три години обещава тази година? 

През 2022 Великата Британия преживя сериозна смяна на режима, както беше отразено и от корицата на “Икономист” с рисунка на командно табло  с надпис “regime change“.

                       image

И наистина, в тази страна през 2022г. станаха три важни събития. Кралица Елизабет беше наследена след близо 70 години на трона от вечния престолонаследник Чарлз. Тук имаме основания да мислим за бъдещ упадък на монархията и развитието в страната дава основания за такива очаквания. Другата смяна беше на Лиз Тръс, изкарала на премиерския пост по-малко време, отколкото е необходимо на една маруля да увехне, с Риши Сунак. Бившият кадър на “Голдман Сакс” Сунак е етнически индиец, но за съжаление има толкова общо със знаменития си сънародник Махатма Ганди, колкото Илия Павлов със свети Илия.

Като капак на британските неволи точно в деня на кървавата луна 8.11.2022 в отвъдното се пресели и Евелин де Ротшилд. Кървавата луна е била в миналото божествен предвестник за лоши събития. Неслучайно в Месопотамия по времето на пълно лунно затъмнение са сменяли владетеля с негов краткотраен заместник, защото смятали, че е възможно той да бъде убит. Ето нещо от незабравимото мисловно наследство на покойния Ротшилд:

"Украйна е важна фигура, която не можем да си позволим да загубим на геополитическата шахматна дъска… Русия трябва да бъде изключена от международната банкова и икономическа система. Трябва да поставим Русия на колене с всички необходими средства, за да изпратим силен сигнал на китайците и да защитим нашата глобална система от норми и либерални ценности.”

Тайванската премиер министърка Цай Ингвен пък се похвали на света за това, че е удостоена да бъде на корицата на изданието на ротшилдовия “Икономист” „The World Ahead“ за 2023г.:

 
 
                image


“На корицата на изданието на “Икономист” за тенденциите през 2023г. аз стоя до президента Байдън и много други световни лидери. Това означава, че постиженията на Тайван във всички области и усилията на неговия народ са видими за света… Тайван е процъфтяваща демокрация и мощна компания за полупроводници… Тайван е в челните редици на демокрацията, а технологичната ни индустрия е част от световната верига за доставки, така че международната общност е силно загрижена за ситуацията в Тайван.” (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=690611532416098&set=a.527165142094072&type=3 )

Милата Цай наясно ли е, че на британците и американците не им пука дали страната й е в челните редици или на дъното на демокрацията, стига да могат да я използват като прокси в една бъдеща война с Китай, както използват в момента Украйна? Цай има всички шансове да стане следващият Зеленски, респ. Зеленска.

А иначе и според “Икономист” 2023та година ще бъде година на "вторични земни трусове и непредсказуеми събития". Всички погледи са насочени към Путин, който е в центъра на колажа на “Икономист”, а от войната в/за Украйна за целия свят зависят цените на енергийните източници, инфлацията, икономическият растеж, недостигът на храни.

Любопитен момент е появата на дисхармония между британците и американците по отношение на Украйна, която беше уловена от много наблюдатели. Забелязват се две неща. Риши Сунак направи първото си посещение в чужбина в Украйна, като подчерта, че “Великобритания ще я подкрепя толкова дълго, колкото се наложи”. На фона на “изненадващото нападение от страна на Русия” още през януари британците са доставили на Украйна оръжия, между които и противотанкови, на стойност 80 милиона евро, а украински войници от години са обучавани от британските военни. 

За разлика от британските острови в Америка напоследък завяха други ветрове, които може би са свързани със страховете на демократите, че властта почва да им се изплъзва. За тях свидетелства един анализ от 8.11.22 на Джордж Фридман (https://geopoliticalfutures.com/negotiations/ ). Той пише, че САЩ са поискали от Украйна да бъде отворена за преговори с Русия според доклад, който вероятно е бил “внимателно оставен да изтече от американски служители”. Тъй като никой от администрацията на САЩ не отрича доклада, той трябва да бъде възприет сериозно от украинците…  

Според Фридман сделката, която предлагат американците и която може да проработи включва следното:

1. Русия изтегля всички сили.

2. Съединените щати оттеглят цялата си военна подкрепа за Украйна.

3. НАТО гарантира, че няма да приеме Украйна за свой член.

4. Създава се фонд за възстановяване на Украйна под егидата на ООН, като се използват дарения от членовете на НАТО, в който ще бъде включена и Русия.

Световните капиталисти планират за следващата година и сериозен финансов срив, който да принуди хората да се откажат от парите в брой и да преминат към програмируемите дигитални пари, свързани с наблюдение на потреблението под формата на въглеродни/социални кредити. Това беше открито заявено и е планирано, а в някои банки вече е в ход. Китай, разбира се, прилага такава схема от няколко години.

Още през 1917г. Рудолф Щайнер предрече, че тиранията ще стане много по-голяма: “По-рано е имало тирания поради факта, че някои хора дълго време са се грижили да се смята за вярно само онова, което е признато от Рим. Тиранията ще стане още по-голяма, ако дойде време, когато за основа на вярата ще се счита не това, което решава философът, не това, което ученият решава, а това, в което ще позволят да се вярва органите на онези окултни братства: нито една човешка душа да не вярва в нещо друго, освен в предписаното от тях, от никоя страна да не се въвеждат в света други търговски обичаи, освен предписаните от онази страна. Към това се стремят тези братства.” (СС 174, лекция от 22.1.1917).

А по повод на дезинформацията, която и тази година ни залива от медиите по всякакви поводи - войната, ковида, ваксините, половете, можем да си припомним други силни думи на Щайнер: “И едно важно магическо действие вече е налице, когато неистината се разпространява в света по такъв начин, че да действа като истина. Защото в това действие на „неистината като истина“ е заложена една чудовищна сила на злото. И тази сила на злото се използва във висша степен от най-различни страни. (CC 174, лекция от 20.1.1917) 

И така, какво ще посадим на тази Коледа за след 33 години? Достатъчно ли се събудихме след сътресенията на 2020 и 2021г. с ковида и последвалия ваксинален терор? Готови ли сме да приемем безропотно новото световно правителство на Аримановите марионетки, които вече не се крият? Съгласни ли сме с периодичното ваксиниране с “модерните” ваксини срещу нови и нови вируси, обвързано и с дигиталната ни идентичност и възможност за пътуваме, с прграмируемите пари, с които да разполагаме в зависимост от поведението си? Съгласни ли сме с развращаването на децата ни с митове за наличието на десетки полове и натиска те сами да определят пола си? Междувременно духовната борба става вече и външно видима. Всяко неудобство в света (а Бога ми, у нас такива с лопата да ги ринеш) има свойството да събужда, докато Ариман иска да заспим. Както спяха доскоро обитателите на богатия християнски Запад.

Светите нощи от 25ти декември до 6ти януари са решаващи за живота и съдбата на цялата следваща година. В тях може да бъде положено доброто семе на нашата воля. Това, което решим да направим в навечерието на Нова година, е особено важно. (Също думи на Рудолф Щайнер). Затова нека хубаво да помислим какво слагаме тази Коледа под елхата, за да намери следващито поколение след 33 години нещо по-мъдро и добро от това, което ни донесе на нас тази година.

Нека през следващата година ни окриля молитвата към ръководния архангел на нашата епоха Михаил, дадена от високопоставените природни духове в книгата “Легенди и молитви от световете на духовните същества”: 

Михаил,

властелин на светлината,

властелин на тази епоха,

 

със съзнанието за близостта на противниците

ние молим за твоята помощ.

Укрепи волята ни, за да не се отклоним

от пътя си, избран в свобода.

 

Няма да се съмняваме в това, 

което сме осъзнали като правилно.

Ще изтърпим великите необходимости

и няма да се пречупим

от изпитанията.

 

Ще срещаме с любов ближните си,

така че лошо чувство и спорове

да не усилят противниците.

 

Осъзнаваме постоянното присъствие

на духовния свят и искаме да пристъпим 

към помагащите същества

с благодарност и доверие,

да не би невежеството или страхът

да затруднят работата им.

 

Ти, който си Неговият лик,

помогни ни да намерим смелост и сила,

да следваме пътя на нашия Господ Бог Христос.

 

Така да бъде!




Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 844195
Постинги: 459
Коментари: 15
Гласове: 6208
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930