Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2023 14:14 - Елиминиране на индивидуалността и на самостоятелната способност за мислене
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 2703 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 24.10.2023 14:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Подтискането на индивидуалното мислене в наши дни, за което Рудолф Щайнер предупреждава още през 1916г. 1, е обект на разглеждане не само от духовни изследователи, но и от материалистически учени. Наскоро д-р Михаел Нелс (michael-nehls.de) - молекулярен генетик и експерт по имунология, който има публикации съвместно с Нобелови лауреати и е носител на наградата "Ханзе" за резултатите от изследванията си върху болестта на Алцхаймер - публикува книгата “Индоктринираният мозък”, в която от позицията на биолог анализира опитите за елиминиране на човешките мисловни способности, на които сме свидетели. Ариман, който е буквално пред вратата на човечеството, се нуждае от сънливи, депресирани и психически смачкани хора със слаб Аз и неспособни да забележат манипулациите, извършващи се с тях.

Ето коментара на автора д-р Михаел Нелс, публикуван във вестника epochtimes (https://www.epochtimes.de/meinung/gastkommentar/eliminierung-der-individualitaet-und-des-eigenstaendigen-denkvermoegens-a4446637.html )

Мозъкът под прицела на нов вид война: Докато човечеството гледа все по-объркано и уплашено на световните събития, в действие е скрит механизъм за индоктринация, който е колкото фин, толкова и ефективен на невробиологично ниво. 

Скритият механизъм за индоктринация е способен да промени дълбоко личността. В книгата си "Индоктринираният мозък" доказвам въз основа на многобройни изследвания, че автобиографичната ни памет, самостоятелното ни мислене и психическата ни устойчивост намаляват - с други думи: хипокампусът, центърът на  ни имунитет, изглежда се намира под прицела на целенасочена атака.

                         image


Наративи за една тоталитарна операционна систем

В статия, публикувана през 2016 г., датската политическа активистка Ида Аукен идеализира обществото, което би трябвало да се появи след Големия рестарт, пропагандиран от Световния икономически форум: "Добре дошли в 2030 г.: Аз не притежавам нищо, нямам личен живот и животът никога не е бил по-добър." Зад това "пренастройване" обаче в никакъв случай не стои само възстановяването на някакво първично икономическо състояние.

Крайната цел е да се наложи нова, тоталитарна "операционна система" за цялото човечество - общество без пари в брой и собственост, наблюдавано от изкуствен интелект и контролирано с помощта на системи за социални точки.

Но за да може този "красив нов свят" да бъде приет от мнозинството от хората, първо е необходима промяна на характера. Това ще трябва да се постигне в хода на "Голямо психическо пренастройване", тоест, в хода на едно промиване на мозъци в глобален мащаб. Д-р Волфганг Водарг коментира в предговора си към книгата: "Михаел Нелс показва, че "промиването на мозъци в глобални размери", това инсталиране на новата "операционна система", може да проработи, само ако трайно се блокират или дори изтрият утъпканите пътища на нашето мислене и старите правила на нашето съжителство."

Все по-голям конформизъм 

В жертва се принасят индивидуалните и културните идентичности. Хипокампусът, централата на автобиографичната памет, е в центъра на борбата за овладяване от страна на технократите. Когато индивидуалността и независимото мислене са намалени, това проправя път на конформизма и безкритичната възприемчивост към всякакви наративи на властта.

Пример за това е твърдението, че безкрайната климатична и пандемична война може да успее само чрез Световната здравна организация (СЗО), доминирана от технократи. Ето защо приетият на 12 май 2023 г. законопроект за оправомощаване на СЗО с права за намеса в националните политики мина твърде лесно.

Друг наратив без доказателства, който все пак е успешен, е следният: само все повече ваксинации (или в дадения случай генни терапии) могат да ни предпазят от познати и нови патогени, но не и нашата имунна система. Не бива да пропускаме и наратива за (предполагаемо) чисто антропогенното изменение на климата, което може да бъде спряно само чрез пълно наблюдение и отказ от частна собственост, пари в брой и личен живот.

Постоянното приемане на всеобхватното, неспецифично за човешкия вид лишаване от свобода предполага срив на психическата имунна система на голяма част от населението на света. Въпреки някои положителни развития в областта на гражданската съпротива, данните за заболяванията през последните години показват, че това все повече се случва.

Атака срещу човешката психическа имунна система

Нашата физическа имунна система може да реагира на заплахите толкова по-ефективно, колкото по-разнообразни и непокътнати имунни клетки включва. Подобна е ситуацията и в обществата: Новаторските решения срещу екзистенциалните заплахи са толкова по-вероятни, колкото повече психически здрави и уникални индивиди живеят в тях. Колкото по-сложно и разнообразно е съответното лично богатство от жизнен опит като мярка за индивидуалност, толкова по-необикновени и творчески са произтичащите от това прозорливост и творческа сила.


Ето защо способността за новаторство, както и устойчивостта на едно общество се изчисляват - по същество - от броя на неговите уникални индивиди, способни да мислят, умножен по тяхната степен на индивидуалност (богатство от жизнен опит и творчески потенциал).

Така онези, които искат да доминират над човечеството, имат две основни възможности за преодоляване или трайно отслабване на неговата духовна имунна система: да намалят броя на неговите членове или степента на тяхната индивидуалност.

И двете бяха постигнати чрез мерките на кризата около ковида, както доказва книгата "Индоктринираният мозък" с множество изследвания. Резултатът от тези мерки беше такава свръхсмъртност, която не може да се обясни с инфекции, но не на последно място и безпрецедентната загуба на духовния и душевен капацитет на много хора. Последното е резултат от подмолната атака срещу хипокампуса, наред с другото и чрез инжектиране на шипове с мРНК.

Там, с помощта на “индексните” неврони, както ги наричам аз, ние съхраняваме това къде и кога какво сме преживели или помислили. Сумата от всички индексни неврони е нашата лична съкровищница  от жизнен опит, която е от решаващо значение за развитието на психическата и ментална устойчивост. Тя се основава на способността за критично осмисляне, за планиране и изпълнение на нови цели и е тясно свързана с нашата креативност, която на свой ред се захранва от индивидуалното ни богатство от опитности.

Депресията и болестта на Алцхаймер като симптоми 

Хипокампалната неврогенеза при възрастни, т.е. способността да се произвеждат нови нервни клетки всеки ден до дълбока старост, е в центъра на всички тези жизненоважни функции. Следователно ограничаващият фактор за развитието на нашата психична имунна система е броят на новите нервни клетки, които са постоянно на разположение. Ако неврогенезата не функционира, първоначално се увеличава психическото изтощение.

Доказаните последици от това са сериозни заболявания като депресия в средносрочен план и болестта на Алцхаймер в дългосрочен план. Така, ако се изследва колко често се случват те за определен период от време, може да се направи надеждно заключение за състоянието на психичната имунна система на обществото. По този начин става ясно какво означава за обществото отвъд индивидуалните съдби, когато и двата болестни модела записват нови рекордни бройки всяка година, особено във фазата на пика на ковида.

Това, че до голяма степен нарушената неврогенеза при възрастните не е съпътстваща щета на други обстоятелства, е показано в "Индоктринираният мозък" чрез дълга верига от доказателства. Нашият център на автобиографичната памет очевидно е под прицела на целенасочена глобална атака - Голямото психическо пренастройване.

Бъдещето на човечеството е заложено на карта

Душевната имунна система на човечеството е подложена на тежък удар. Безброй хора проявяват повишена податливост към дълбоки манипулации, много преди да се проявят симптоми като депресия или Алцхаймер. Дори и да можем само да спекулираме дали това се предизвиква съзнателно, няма съмнение, че в момента множество хора са заплашени от пълзяща и постоянна промяна в личността им. Само ако разберем как работи този механизъм, ще можем да излекуваме и защитим отново нашия хипокампус.

От описанието на проблема се вижда, че има контрамерки, които могат да бъдат приложени от всеки. Все още има надежда. Дали е умишлено или е нещастно съвпадение, в крайна сметка е без значение; това, което е сигурно, е следното: В наше време се въпросът дали видът ни може да запази своята човечност и творческа сила или ще ги загуби безвъзвратно. Все още можем да успеем да спрем и да обърнем този фатален процес, така че хората скоро отново да могат да развият пълния си духовен потенциал по естествен път.

(Коментар на читателя Детлев Хауер към статията): 

Атака срещу имунната система чрез изкуствен вирус, 

инжектиране на мРНК (генетична манипулация), 

електромагнитна радиация, 

кемтрейлс, 

замърсители в чешмяната вода, в храната от супермаркетите, във фармацевтичните продукти, 

промиване на мозъци чрез телевизията, ранна сексуализация на децата, 

идеологическа индоктринация в образователната система -

 всичко това допринася за формирането на човешки вид, който поради намалената си физическа и психическа устойчивост е заплашен да стане жертва на програмата за поробване на световния елит. Противоотровата е единствено вярата в нашия Създател чрез Исус Христос.

 Бележка

1 Рудолф Щайнер: “Може да се каже, че ние в нашето време сме още в много по-добро положение спрямо бъдещето, когато западното влияние все повече ще избуява. Няма да мине много време, след като сме отбелязали 2000 година, и от Америка ще произлезе макар и не в пряка форма, но един вид забрана на каквото и да било мислене, един закон, който ще има за цел да подтисне цялото индивидуално мислене. Наченките са заложени в днешната чисто материалистическа медицина, при която на душата се отрича каквото и да е въздействие и възоснова на външни експерименти човекът се третира като машина.”  (https://anthroposophie.blog.bg/history/2019/02/02/vyrvim-li-kym-zabrana-na-misleneto-edno-prorochestvo-koeto-i.1644423 )

 

 




Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 842476
Постинги: 459
Коментари: 15
Гласове: 6206
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930