Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2021 15:23 - За здравната диктатура, предсказана от Рудолф Щайнер и осъществявана в момента в Израел
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 3047 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 16.03.2021 15:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Още през 1909г. в лекциите си по здравни въпроси Рудолф Щайнер започва да говори за това до какви сериозни социални последици могат да доведат мерките на една здравна политика, плод на материалистичната медицина. На няколко пъти той използва думата "тирания’, предвиждайки мерките, които е възможно да бъдат наложени един ден на хората. На 14.1.1909 (СС 57) Щайнер казва: 

“В много отношения нещата, които школската медицина е постигнала в последно време, са достойни за възхищение. Вижте колко внимателни и прецизни са изследванията на жълтата треска във връзка с факта, че дадени насекоми я пренасят от един човек на друг. Колко изрядни са изследванията на маларията и др. под.. От друга страна можем да видим, че обоснованите претенции на тази школска медицина много лесно могат да разстроят целия ни живот, което да доведе в известен смисъл до тирания. 

Изтъквайки напредъка на официалната медицина, на 6.3.1909 Щайнер засяга и нейните недостатъци: “Но този напредък има и една сенчеста страна. Представете си какво би очаквало човечеството, ако трябва да живее по волята на онези, които биха използвали страха от бацили, за да прокарват социални мерки!”  

А с оглед на усложненията и смъртните случаи след ваксиниране срещу Ковид-19 пророческите думи на Щайнер, казани в Будапеща на 3.6.1909 (СС 109), звучат направо зловещо: “Просто оставете медицината да продължи да се развива по този материалистичен начин: ако можете да погледнете 40 години напред, ще бъдете шокирани от това как брутално ще действа тази медицина, до какви форми на смърт хората ще бъдат лекувани от нея.” 

Още един цитат в същия смисъл по повод на здравната диктатура, която би могла да се очаква, ако материалистичната медицина бъде овластена: 

“Съвременните хора все още нямат никаква представа за това, което може да се случи под влияние на онази претенция, която ще отгледа не естествознанието, а мирогледът, който често произтича от него. И каква тирания ще настъпи, когато външните власти предоставят все повече и повече привилегии на материализма в областта на медицината, в областта на другите така наречени научни знания - съвременният човек е още твърде ленив дори само да усети какво ще произлезе от това”. (21.10.1916, СС 171)

В наше време тиранията, за която говори Щайнер, виждаме в най-чистия й вид в Израел, чиито граждани в момента са превърнати в опитни зайчета на най-голямата тестова лаборатория на света. По актуални данни 6 милиона от 9,3те милиона израелци са получили вече първата доза от ваксината срещу Ковид-19. 

Как се постига тази масовост при население, което не е твърде дисциплинирано в спазването на противоепидемичните мерки? Ако следим новините от Израел, ще установим, че правителството на Б. Нетаняху, на когото в края на март предстоят избори, си служи в много случаи с подкупи на дребно и сплашване, срв. напр. ( https://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2021-02/corona-impfung-israel-skeptiker-privilegien-lockerung-fake-news или https://www.timesofisrael.com/govt-said-planning-heavy-limits-on-leisure-to-those-who-dont-vaccinate/. ) 

Всеки ваксиниран получава безплатно парче пица, купон за порция хумус или друга храна, a след втората доза му се връчва т.нар. “зелен паспорт”, който му осигурява достъп до музеи, хотели, спортни състезания, концерти, ресторанти и т.н. Бусове, оборудвани като мобилни ваксинационни центрове, се паркират и в най-недостъпните части на страната, а здравните каси подканват членовете си по телефона или с СМС да се подложат на процедурата.

Тъй като задължителното ваксиниране противоречи на законите, правителството на Нетаняху е измислило начин да принуди хората да се ваксинират - като обвърже достъпа до ресторанти, хотели и пр. или със “зелен паспорт” за ваксинираните, или с отрицателен платен PCR-Teст, не по-стар от 48 часа. В същото време се намалява броят на тестовите центрове. Според The Times of Israel (https://www.timesofisrael.com/govt-said-planning-heavy-limits-on-leisure-to-those-who-dont-vaccinate/) служител на здравното министерство е заявил на израелския ТВ канал “Channel 12”: “Ако трябва на всеки няколко дни да плащате за тест, за да можете да влезете на работното си място, във фитнес залата или в ресторант, това ще Ви мотивира да се ваксинирате.”

Здравният министър Юли Еделщайн говори за законови мерки, развръзващи ръцете на работодателите да отстранят по-лесно неваксинираните служители от работа. Националната лотария “Мифал Хапаис” смята първо да изпрати в неплатен отпуск, а след това да уволни неваксинираните служители. В голямата болница “Хадаса” по нареждане на здравното министерство неваксинирани лекари и медицински сестри ще трябва да изпълняват само чиновнически задължения, а нови няма да се назначават, ако не са ваксинирани.

Всичко това далеч не се приема безропотно от израелското общество. Но под заплахата да загубят работата си и да бъдат подложени на сегрегация хората са принудени да се подчинят. През февруари в Тел Авив е имало масови протести против ваксинацията и въвеждането на зелен паспорт. Снимка (https://de.rt.com/der-nahe-osten/114323-israel-immer-mehr-arbeitgeber-drohen-impfunwilligen-mit-entlassung/ ) показва демонстрацията от 24. февруари, на която са били издигнати искания за край на тиранията. На един плакат се вижда зеленият паспорт, който води до сегрегация като по време на нацизма (Жълтата звезда) и оттам до концлагерите (татуирания на ръката номер).

            image

                  Демонстрация срещу масовата ваксинация (от сайта de.rt.com)

Двама еврейски лекари са започнали да изнасят поразителни данни за резултатите от масовата ваксинация в Израел (http://www.nakim.org/israel-forums/viewtopic.php?t=270923 ). Веднага обаче активистите на немската проправителствена бойна група срещу “фалшивите новини” побързаха да обезличат информацията им. Въпросната бойна група действа чрез сайта correctiv.org, сред чиито спонсори са не само немски държавни учреждения и частни фондации, но също и “Отворено общество”, фондацията на Пиер Омидяр (основател на “Ибей”), “Туитър” и др. под. Винаги щом някъде в мрежата се появи публикация, разваляща картината, която управляващите в Германия желаят да наложат, в коректив-а цъфва опровержителен материал. Така стана и с резолюцията от 27.1.2021 на Съвета на Европа. В нея 47те членки се призовават да информират гражданите преди ваксинацията, че тя не е задължителна и от нея не бива да произтича дискриминация за неваксинираните (https://pace.coe.int/pdf/2e0ee40b5d6c4e2e5df5467478961f7561e651733326667a8259ffe25682ae848428feba12/resolution%202361.pdf ). Коректорите веднага пуснаха материал, в който напомниха, че решенията на Съвета на Европа не са задължителни. 

Европейските политици следят под лупа политиката на Нетаняху за премахване на основни човешки права през задния ход. Не е тайна, че и Меркел, и Себастиан Курц са привърженици на същите “зелени паспорти” за европейски граждани и юристите им търсят начини за заобикаляне на законодателството. Плановете са до лятото “зелените паспорти” за ваксинирани граждани на ЕС да са готови с надеждата, че хората ще предпочетат да се ваксинират и да пътуват свободно, отколкото да се занимават с още ненастъпили последици от ваксинурането или пък с разни досадни права и закони.




            

    




Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 841395
Постинги: 459
Коментари: 15
Гласове: 6205
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930