Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02 18:46 - Кой всъщност натиска клавишите (по повод интервюто на Тъкър Карлсън)
Автор: anthroposophie Категория: История   
Прочетен: 2677 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 13.02 22:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Имаше вече достатъчно коментари по интервюто на Тъкър Карлсън с Путин, няма да се спирам на него подробно, но един детайл от разговора ми направи впечатление, защото има отношение към състоянието, в което се намира светът днес.

Когато Тъкър Карлсън попита Путин как християнската му вяра се свързва с неминуемото отнемане на животи по време на войната, а Путин взе да говори за руската душа, американецът вметна:

“Значи смятате, че тук работи нещо свръхестествено? Когато гледате какво става в света, виждате ли делата на Господа? Казвате ли си: Тук виждам действията на някакви свръхчовешки сили?

На това Владимир Путин отговори: “Не, честно казано, не мисля така. Мисля, че световната общност се развива по свои вътрешни закони и те са такива, каквито са…” 

(https://www.novinite.bg/articles/248033/Cyaloto-intervyu-na-Takar-Karlsan-s-Putin-na-balgarski-ezik ; На руски: http://kremlin.ru/events/president/news/73411 )

Тук Путин или бърка от незнание/заблуда, или съзнателно не иска да отговори искрено. И в двата случая обаче той се представя като марионетка - една от многото политически марионетки - на Ариман. Като дух на лъжата и заблудата, Ариман успява да държи хората на тъмно и в заблуда, че събитията в света са резултат от случайност, че “световната общност се развива по свои вътрешни закони” (както каза Путин) и не са замислени и осъществени с участието на духовни същества. За Ариман Рудолф Щайнер казва: “Ариман е дух на лъжата, който като фокусник залъгва хората с илюзии, но действа заедно със събратята си в един духовен свят. Ала самият той не е илюзия, о не! “ (лекция от 1.1.1909, СС 107). 

В духовния свят постоянно се води битка между добрите и противоборстващите духове, която се отразява и на земята. И всъщност най-важният проблем днес не са войната в Украйна, етническото прочистване в ивицата Газа или другите конфликти по света. Най-важното е, че хората масово не желаят да осъзнаят духовните реалности, които стоят зад земните конфликти.

От Учителя Беинса Дуно са известни следните думи, част от едно много силно утринно слово: “Външно войната се води от хората, но зад тях се крие нещо друго. И конете взимат участие във войната, но друг ги напътва. Конят не отива доброволно на война, господарят му го кара. Както конникът възсяда коня и го управлява, така и духовете възсядат хората и ги карат да се бият.” (“Синовно отношение”, 17.10.1943 г.) 

По времето на Първата световна война илюстрованите пощенски картички са били основното средство за изразяване на идеи. Имало е картички с патетични, патриотични, пропагандни мотиви, картички, целящи да развеселят войниците или да очернят врага. В същото време Рудолф Щайнер е работел на строежа на първия Гьотеанум в Дорнах наред с лекционната си дейност. Един ден той се върнал от Базел с една пощенска картичка, казвайки: “Това е най-доброто нещо, излязло по време на тази война.” Ето как изглежда тя:

                           image

Горната половина на картичката е заета от фигура с мефистофелски черти, която между другото много прилича на образа на Мефистофел, изграден от знаменития Никола Гяуров. 

                                     image 

                 Рондо на Мефистофел в изпълнение на Николай Гяуров:       https://bnt.bg/bg/a/nikolay-gyaurov-kato-mefistofel-1971-godina

Тази фгура можем да идентифицираме като Ариман, който на своята пишеща машина - лаптопа на онова време - вместо клавиши натиска фигури. Качеството на фотографията не позволява да разпознаем сред тях конкретни лица, но можем да приемем, че това са фигурите на всички водещи личности на онова време, през които Ариман е действал. Натискането на съответната фигура предизвиква светкавици, разпалващи пожарите на бойното поле в долната част на картината. Това е световната война на земята, в която ожесточено се бият войници от различни страни. Дали през 21. век човечеството пак ще съучаства в подобен сюжет на Ариман? Има такава възможност и тя ще е изцяло от полза за Ариман, защото тогава той ще може да се изяви като “миротворец” и да заблуди възможно най-много хора. Въпросът е дали ще направим всичко възможно да осуетим такава перспектива. Ако като Путин (или поне според това, което отговори на Карлсън) и ние смятаме, че никакви надчовешки сили нямат отношение към земните събития, то имаме всички шансове да стигнем до Трета световна война. 

Когато си затварят очите за реалността на духовния свят, за действащите добри и злотворни духовни сили, хората се превръщат в избиващи се един друг войници на бойното поле, върху което падат светкавиците от Ариман, натискащ своите фигури-клавиши. 

      image

Клавишът Борис Джонсън (един от споменатите в интервюто на Путин) заедно с Джейкъб де Ротшилд 

Понеже Путин спомена Джордж Буш младши в интервюто като политик, с когото са имали разбирателство, ето две техни снимки от книгата на високопоставения италиански масон Джоеле Магалди от 2014 г. “Massoni. Societа a responsabilitа illimitata” (“Масоните, дружество с неограничена отговорност”), където могат да се намерят подробности и снимков материал за Путин, Буш младши и други световни политици, “разписали” се при масоните. 

image  image




Гласувай:
10



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 842950
Постинги: 459
Коментари: 15
Гласове: 6208
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930