Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Тук ще публикувам откъси от непреведените книги на Рудолф Щайнер, както и други тематично свързани материали, неизвестни у нас.
Автор: anthroposophie Категория: История
Прочетен: 841982 Постинги: 459 Коментари: 15
Постинги в блога от Август, 2021 г.
Такова общуване вече е започнало, макар че то не се вписва в представите на хора, работили предимно върху абстрактното си мислене.

Из лекция на Рудолф Щайнер, изнесена на 23. март 1919 в Дорнах:

Хората ще зависят все повече от това да имат свободен духовен живот. Защо? Защото в петата следатлантска културна епоха се приближаваме към едно сетивно-свръхсетивно устройство на света, в което духовете от висшите йерархии, които наричаме ангели, се спускат по-ниско и влизат в много по-близко общуване с човешките същества, отколкото преди. Връзките между сетивния и свръхсетивния свят ще стават все по-тесни от настоящата епоха нататък. Хората трябва не само да приемат дъжда от облаците, но и да се научат да възприемат от по-висшите области внушения от ангелите, които все повече ще се смесват с човешките души.

По този начин освободеният духовен живот наистина ще се превърне в живот, приемащ чрез свободата на мисълта онова, което слиза като влияние от свръхсетивния свят. Основаването на духовен живот, изграден върху самия себе си, отделен от държавния и икономическия живот, не е външна програма, а нещо, което трябва да се усвои във връзка с вътрешните сили на човешкия живот, които водят човечеството напред. Ето защо можем да кажем: ако ние настояваме за такава социална ориентация, към каквато се стреми нашето движение за Троично социално устройство, то не настояваме за нещо в смисъл на програма, а за нещо, което се изисква от откровенията на духовния свят, които говорят все по-ясно и отчетливо на хората и които същевременно казват как човечеството ще навлезе в разруха, в болезнени състояния, ако не иска да чуе това, което се разкрива от свръхсетивните светове за спасението, за изцелението на човечеството. 

И освен че по този начин ангелите влизат в по-близко общение с хората - в Средна Германия наричат това общение на благородниците с обикновените хора "слизане сред народа", така и ангелите в бъдеще ще слизат сред хората - архангелите също ще го правят. Ще има и други импулси; макар че те ще говорят много по-тихо, макар че ще говорят като тихи инспирации, все пак тези инспирации ще дойдат. И те ще създадат вътрешната субстанция на бъдещите държави, които от една страна ще са отделили от себе си духовния живот, а от друга - икономическия живот, които следователно ще бъдат истински самостоятелни правови държави. Държавите, основани примерно през третата следатлантска, египетско-халдейска епоха, могат да се нарекат "теократични’, както древната еврейска държава може да се нарече ‘теокрация’. Но тези теокрации постепенно изчезнаха. Те обаче отново трябва да дойдат на Земята. В земния правен живот трябва да се усеща управлението на архангелите. Казахме, че точно противоположното на свръхсетивния живот на човека се проявява именно в правния живот. Но с този правен живот, който във вида, в който съществува на Земята, е възможно най-недуховното нещо, трябва да се смесят напътствията и водачеството на архангелите, които отново стават по-близки с човека.

А духовете на времето ще станат носители, управители на икономическия кръговрат на хората, те ще ръководят все повече и повече икономическия живот, когато този икономически живот бъде наистина организиран. Той ще се превърне в живот на асоциациите. От средата на XV в. насам хората развиват склонност да се съсредоточават единствено върху производството на стоки, върху натрупването на стоки, върху печалбата. Необходим е обрат. В бъдеще, когато икономическият кръговрат ще бъде самодостатъчен, разпределението на стоките между хората и потреблението на стоките ще имат много по-голямо значение. Ще се формират асоциации, които ще регулират производството според потреблението…

И така, от това, което, тъй да се каже, струи към нас от бъдещето, се открояват: първо, необходимостта от независим духовен живот, чрез който ангелите се сближават с човека; второ, от независим държавен живот, чрез който архангелите се сближават с човека; трето, от независим икономически живот, чрез който архаите се сближават с човека. Така към нас се приближават силите за развитието на човечеството. Най-бърз напредък трябва да се постигне в самостоятелния духовен живот, тъй като той трябва да бъде завършен, т.е. независим, до края на петата следатлантска културна епоха, за да не се изправи човечеството пред голяма катастрофа. В края на шестата следатлантска епоха трябва да е станала готова, самостоятелна една нова духовна теокрация, а в края на седмата следатлантска епоха трябва да е напълно развита истинската социална общност, в която индивидът би се чувствал нещастен, ако всички не са еднакво щастливи като него, ако трябва той да купува своето щастие с лишенията на другите. 

Категория: История
Прочетен: 2926 Коментари: 0 Гласове: 7
Последна промяна: 21.08.2021 20:18
Тъй като Афганистан отново излиза на преден план в световните събития, публикувам тук част от разговора на Волфганг Вайраух със съществото с ранг на архангел, нарекло се “Големия”, реализиран с посредничеството на Верена Щал фон Холщайн (из книгата “Нови разговори с природните духове”, Фленсбург, 2003).

Волфганг Вайраух: През 1978г. в Афганистан дойде на власт комунистическо правителство, което беше в силни конфликти с вярващите и духовните хора в страната. Заради увеличаващите се безредици на гражданската война комунистическото правителство на страната вика цели 21 пъти на помощ Големия брат от Москва. Първо руснаците отказаха да дойдат, но след това по Коледа на 1979г. завзеха Афганистан. Какво се промени в тази страна поради факта, че беше окупирана от руснаците?

Големия: Една особеност на руската култура, която сега постепенно отшумява, е преселването на хора. През последните столетия характерно за тяхната културата беше това, че те разместваха хората от едно място на друго. Особено по времето на комунизма това беше типичното поведение на правителството. Те преместваха цели племена и по този начин древното знание, което още съществува в тази страна, беше разкъсано и се изгуби. Ужасно е, че хората изгубиха това познание. Това се случи и в Афганистан. Военното присъствие на руснаците в Афганистан предизвика същото отрязване на хората от техните корени. Ето защо възникнаха групировки от хора с егоистични интереси, които в буквалния смисъл на думата не оставиха страната на мира.

Ислямският монотеизъм на арабите 

В.В.: Какво се случи заради това, че САЩ снабдяваха с пари и оръжия бойците на афганистанската съпротива, както и многото арабски бойци, които воюваха срещу руснаците?

Г.: САЩ вляха там меркантилния импулс, представата, че всичко може да се купи с пари и че парите са единственият смисъл на света. Това е един от основните импулси, които в момента произлизат от САЩ. Дори и когато те предлагат икономическа помощ, става въпрос за пари. И именно при народи с отрязани корени това предизвиква насрещен интерес. Ето защо и военно-икономическата помощ на САЩ намери плодородна почва в Афганистан. А чрез арабските бойци в Афганистан дойде един вид ислямски устрем, който всъщност е чужд на тази страна. Поради това афганистанският народ, който е по-скоро мирен и открит към небето, започна да мисли войнствено. Тези импулси дойдоха чрез арабизма. Афганистанците не са араби, а вървят в посока на тюркските народи, те имат една по-скоро християнска тенденция и клонят към Йоановото християнство, отварят се към космическия промисъл за света. Йоановото християнство не е чуждо на същността на афганистанците, но е много чуждо на арабските народи. Чрез тях в Афганистан се внесе ислямският монотеизъм и поради това, че народът беше откъснат от корените си, монотеизмът успя да пусне дълбоки корени.

Талибаните разрушиха красотата

В.В.: От 1994 до 1996г. талибаните превзеха Афганистан, за да прекратят гражданските размирици и да създадат стабилно правителство в интерес на САЩ. Но те вкараха страната в пълен мрак. Какви хора са талибаните?

Г.:  Те подтискат нормалното развитие на живота. Най-лошото, което такибаните сториха от моята духовна гледна точка, е че разрушиха красотата, като поставиха грозното за цел. Това го направиха, за да възвеличат собствените си виждания. Затова и забулиха жените, за да не се вижда тяхната красота. Освен това разрушиха и древните храмове и предмети на изкуството, които народът почиташе. Навсякъде талибаните се стремят да разрушават красотата. Всъщност Афганистан е страна с духовно величие и затова унищожаването на красотата е най-ужасното деяние на талибаните. В грозното възниква омраза! 

Ахмед Шахмасуд 

В.В.: Ахмед Шахмасуд беше боец на Северния съюз, който първо воюваше срещу руснаците, а после и срещу талибаните. Той се опита да спечели западните страни за борбата срещу талибаните, но на 9.11.2001г. беше убит от хората на Осама бен Ладен. Какъв човек беше Ахмед Шахмасуд?

Г.: Аз съм воин на Бога в рицарството на Грала и той беше един от моите войни.

В.В.: Защо трябваше да умре?

Г.: От една страна защото това съответстваше на неговата лична съдба - във всичко, което се случва, винаги се намесва и личната съдба. От друга страна неговата смърт беше необходима и тя е свързана със събития, които ще настъпят в бъдеще.

Осама бен Ладен и целите на САЩ

В.В.: Какъв човек е Осама бен Ладен?

Г.: Това всъщност вече не е човек, а само обвивка. В Судан той беше обсебен от мощни ариманични същества.

В.В.: Каква цел в света преследват съществата, които са го обсебили?

Г.: Тук става въпрос за склеротизирането на света. Най-общо ариманичните същества не искат да изгрее шестата следатлантска културна епоха Филаделфия, да настъпят импулсите на чистото братство, а желаят преди това Америка да унищожи до голяма степен света. В тази глобална рамка трябва да разглеждаш отделните дейности на Ариман. Ариман всъщност иска военните дрйствия на САЩ в Афганистан, Ирак и Иран да имат такова въздействие, че там за хилядолетия напред да не бъде възможно да се развие култура. Единственото, което ще е възможно там, ще бъде чисто егоистичната реалност, експлоатацията на земните богатства на съответните страни. При изпомпването на нефта възникват подземни празнини, в които се загнездват още ариманични същества. Отдолу те влияят върху живеещите над тях хора. Те се издигат като дим от земята.

В.В.: Следователно Осама бен Ладен или по-точно действащите в него ариманични сили си сътрудничат с ариманичните сили на САЩ, макар и външно да воюват едни срещу други?

Г.: Разбира се. Това винаги е най-добрият метод

Ирак

В.В.: Какво значение имаше Ирак, респ. Месопотамия през последните хилядолетия за културната и световната история?

Г.: Ефрат се споменава както в началото на Стария завет, така и в края на Новия завет, в “Откровението на Йоан”. В него се казва, че четири ангела са вързани край голямата река Ефрат (Откр. 9:14). Тук се посочват силите на разрушението, които дремят в тази страна. В началото на Стария завет Ефрат се споменава във връзка с рая. Когато четирите ангела биват отвързани, райското състояние в тази страна, респ. по целия свят вече не е възможно.

В.В.: От кои човешки дейности се освобождават тези сили?

Г.: Освобождават се това, че хората губят съзнанието за живите богове в света. Колкото повече се усилва нихилизмът в света, толкова повече падат оковите на ангелите.

В.В.: Асирийците са пленили и отвели десет племена от еврейския народ в Месопотамия, а стотина години по-късно вавилонците вземат в плен последните две племена. Какъв е бил смисълът на това пленничество?

Г.: Една от причините беше “втвърдяването” на телата при еврейския народ. Телата трябваше да бъдат толкова стабилни, защото едно от тях щеше да стане съсъд за Христовото същество. Тази стабилност настъпи поради физическото страдание, макар че този народ беше вече беше стигнал сравнително далеч в развитието на своята азовост.

Абасидите като спасители на културата

В.В.: Какви са последиците за света от факта, че абасидските халифи занесоха в Багдад древногръцките философски и медицински писания и наредиха да се преведат те? И какви хора бяха Харун-ал-Рашид и неговият син Абдаллах-ал-Мамун, съотв. какви импулси са ги водили, за да наредят тези преводи?

Г.: С това те направиха много за човечеството. Те спасиха цялото древногръцко духовно богатство, така че векове по-късно то да стигне от арабските земи чрез маврите до Испания и останалата част на Европа. По този начин се предизвика свързването на Граловата мъдрост с мъдростта на друидите и двете можаха да се влеят в розенкройцерския поток, който представлява свързване на мъдростта на Изтока и Запада. Това древногръцко духовно богатство се върна по заобиколен път в Европа през арабския свят и беше християнизирано от висши християнски посветени. Халифите имаха задачата да го съхранят и запазят за човечеството. Отчасти това беше още познание от Атлантида.

В.В.: Какви хора бяха Харун-ал-Рашид и синът му ал-Мамун?

Г.: Харун-ал-Рашид беше висш посветен, движеща сила. Те бяха посветени във формата, която беше възможна за тогавашната епоха. Но не бяха в състояние да създадат нещо ново от своето познание. Това се усеща в арабската музика, която е много затворена. Тя се нуждае от други влияния, за да стане способна да се развива.

Войната

В.В.: Какво се случва в духовно и военно отношение при избухване на война?

Г.: Променят се жизнените сили на Земята. От областите на военните действия се изтеглят жизнени сили, като се превръщат в сили на смъртта. Силите на живота и на смъртта са две различни страни на една велика сила. Силите на живота в същото време са и сили на смъртта. Много неща изглеждат различно, ако се наблюдават от другата страна, макар че всъщност са еднакви. По време на сегашната война в Ирак се разрушава не само Земята, но и етерният свят. А в астралния свят бушува силен човешки егоизъм, който при война придобива огромни размери. Това може да се наблюдава най-добре при победителите, които заради страданието на победените могат да спечелят страшно много пари.  На астрален план това са кули от егоизъм, които трябва да се отработят кармично. Но определени войни трябва да се разглеждат и като отработване на групова карма…

В.В.: Каква отговорност имат САЩ и другите западни страни към Ирак и света заради това, че доставят оръжия за масово унищожение?

Г.: В момента САЩ се сблъскват със собствените си грешки и срещу тях се воюва с оръжия, които самите те са доставили. Те носят голяма отговорност, за която ще плащат. Американецът има съвсем различно отношение към своето правителство в сравнение с хората в другите западни народи. Поради това той по свободен избор приема една по-висша кармична вина. Това става причина за факта, че много от живеещите в САЩ “бързи инкарнации” предпочитат да са войници, изпращани в области на военни действия. 

В.В.: Какво представляват “бързите инкарнации”?

Г.: Хора, които са имали кратък преден живот и които в момента се инкарнират бързо. Това са напр. хора, загинали през Първата и Втората световна война или във Виетнам. Между американските войници има много такива личности. Връзката между обикновения американски гражданин и неговото правителство се усилва поради това, че много хора се молят за правителството и президента си.

Черни посветени

В.В.: В САЩ има кръгове, организирани в “Проекта за нов американски век” (Project for the New American Century), в който от 1992г. насам се коват планове за нов световен ред при господството на Америка. Какви са хората, които искат да осъществят господството на САЩ над останалите страни по света?

Г.: Някои от тези хора - няма да споменавам имена - са се свързали много отдавна с ариманичните сили. Както знаеш, има не само бели, но и черни посветени, нямам предвид цвета на кожата. Посвещението може да се направи в двете посоки. В американското правителство има няколко души, но недей да питаш кои точно, които в предна своя инкарнация са преминали през черно посвещение.

В.В.: Кога и къде е станало това?

Г.: На различни места. Сега заради определени събития те са се фокусирали в американската администрация. Някои от тях са работили по времето на Френската революция, а един е бил свързан с Опиумната война, действайки като човек от задния план.

 

Категория: История
Прочетен: 3279 Коментари: 0 Гласове: 8
Последна промяна: 16.08.2021 22:10

Разговор на Волфганг Вайраух с природния дух Капуву (Каменния, същество на камъка) с посредничеството на Верена Щал фон Холщайн. Из книгата "За вечността и тъмнината на живота. Природните духове", том 7, Фленсбург, 2006

Продължение на поста https://anthroposophie.blog.bg/history/2021/07/04/prirodnite-duhove-za-razrushenieto-i-spasenieto-na-fantomnot.1768180 

Капуву, Каменния: Аз вече съм тук.

Волфганг Вайраух: Здравей. За контекста на тази книга искам да допълня още няколко въпроса за смъртта на човека. Какво става в момента на смъртта, имам предвид на физическата смърт?

К.: Тази конкретизация беше уместна. Има много видове смърт. Може да се умре физически, етерно и астрално и дори духовно - но това е твърде ужасно. Физическото умиране ли имаш предвид или смъртта?

В.В.: Умирането на човека.

К.: Има голяма разлика. При умирането съществуват различни възможности. Или умираш внезапно и тогава всичко последващо също се случва внезапно. Ако например - това е измислено специално за теб - глътнеш малка бомба и се спукаш, тогава се пръсва не само физическото ти тяло, но и етерното.

В.В.: Как да си представя пръсването на етерното тяло?

Когато етерното се отдели

К.: Етерното тяло се разлита. Така е било и така става. То се увеличава извънредно много, но в същото време се разкъсва. Подобно нещо става и при самоубийства и нещастни случаи с летален край. Най-вече това се случа при смърт, когато физическото тяло се разкъсва. Ако застрелят някого в главата, етерното тяло не се разпилява.

В.В.: Защо?

К.: Ако физическото нараняване е само на едно място, то и етерното тяло е наранено само на едно място. Ако обаче физическото тяло е съвсем разбито, трябва да се изчака една седмица, преди да се погребат останките, защото в ритъма на седмицата моментът на смъртта може да се изживее пак. Старите християни все още знаеха това и всеки петък празнуваха един вид Разпети петък и затова постеха.

След това съществува и възможността за бърза смърт, напр. чрез застрелване или сърдечен инфаркт. В тези случаи етерното тяло е цяло, а астралното тяло и Азът излизат, но етерното тяло се запазва като форма. Тук погребението може да се направи по обичайния начин. Етерното тяло се изтегля бавно от физическото. Физическото тяло не умира веднага, напр. косата още продължава да расте. Затова при вас труповете ги бръснат, защото етерното тяло макар и да не е вече във физическото, все пак е около него.

В.В.: Колко дълго етерното тяло остава около физическото при умиращ човек?

К.: Ако смъртта настъпва бавно, етерното тяло излиза частично още преди тя да дойде. Напр. има възрастни жени, при които физическото тяло вече е умряло, но етерното удържа всичко. Такива хора всъщност живеят по-малко на физическия план, повече на жизнения (етерния). Когато умрат окончателно, етерното им тяло може да остане до седем дни още близо до физическото. Ако физическата смърт настъпи поради оттегляне на етерното тяло, трупът може да бъде погребан веднага.

В.В.: В горещите области и по ислямския обичай мъртвият се погребва още същия ден. Това правилно ли е?

К.: Много често човекът не се слага в ковчег, а се погребва външно, завит в платно, на дърво или в пещера. В горещите области съществата на разпада идват много по-бързо, значи и етерното напуска по-бързо физическото. В този смисъл не е лошо, че мъртвите биват погребвани още същия ден.

В.В.: Нека да погледнем дните след смъртта. Как са свъзани едно с друго етерното и астралното тяло след физическата смърт и как се отделят едно от друго след три дни?

К.: Докато астралното тяло и Азът са пленници на панорамата, на прегледа на живота, който тече три дни след смъртта, те остават заедно, а също и при етерното тяло. Когато след три дни астралното тяло и Азът се отправят в камалока, те остават дълго време заедно. Те се разделят истински всъщност, едва когато Азът напусне Лунната сфера.

В.В.: Можеш ли да опишеш малко по-точно процеса на отделяне на етерното тяло и по-късно на астралното?

К.: Когато етерното тяло се отдели по време на трите дни от физическото - Как да се изрази това с човешки думи? - тогава ангелът на смъртта постепенно вдига котвите на астралното тяло в етера. Преди всичко астралното тяло се е вплело в етерното тяло. Можеш да си го представиш като тъкан - едното е основата, другото е вътъкът. Астралното тяло е основата и тя се изнизва от етерното тяло. Тогава етерното тяло може да се разтвори. Ако обаче човекът е умрял поради взривяване, тогава основата веднага се откъсва, което означава, че и астралното тяло претърпява щети. Тези щети не са нелечими, но е много трудно да се събере всичко на едно място.

Когато етерното тяло не се разтваря

В.В.: Възможно ли е едно етерно тяло да не се разтвори напълно при смъртта?

К.: Ако етерното тяло е станало по-скоро физическо, то не може да се разтвори добре. Тогава то идва в моята сфера.

В.В.: Да вземем един човек, който е изключителен материалист, при когото мислите се въртят единствено около материалните неща...

К.: Човек, който мисли само смърт...

В.В.: ... какви форми има тялото му, когато умре? Дали части от неговото етерно тяло не се разтварят, а продължават да живеят като отделни форми?

К.: Предимно частите на етерната глава се запазват като форма, защото главата е онази части от вашите тела, която най-много ви принадлежи. В главата ангелските йерархии са работили най-малко. Когато такива хора умрат, се запазват форми, подобни на глави. При материалисти, които са били силно ориентирани към действия, е възможно да се запазят и други области от тялото. Така различни етерни форми стават на буци, а не се виждат свободно летящи етерни ръце или крака. Формиращата сила излиза от тази етерна маса и остава една буца, подобно на едно валмо сурова вълна.

В.В.: Тези етерни буци самостоятелни същности ли са или с тях се свързва някаква друга същност?

К.: Всяка маса, всяко пространство, което е способно на инкарнация, се изпълва. Затова в тези етерни маси навлизат същества, които най-често са сиви. По този начин се създават призраци.

В.В.: И тези същества използват спомените на човека, на когото е бил този труп на етерно тяло?

К.: Така е. Подобни трупове на етерни тела остават в близост до още живите роднини и главно около мястото, където е живял човекът. Затова в старите замъци или къщи понякога се срещат такива призрачни форми.

В.В.: Каква връзка имат все още тези трупове на етерни тела, в които например е влязъл призрак, към индивидуалността на починалия?

К.: Те имат достъп до спомените на починалата индивидуалност, също и до елементарния дух на неговото физическо тяло, но това е много сложно!

Мъртва етерна субстанция

В.В. Преди малко казахме следното: Когато един човек умре, то неговите спомени от една страна отиват в Акашовата хроника, от друга страна остават у елементарния дух на физическото му тяло. Като поглежда към тези записи, човекът може да си спомни миналия си живот и получава следсмъртно съзнание. Но сега говорим за човек, от когото остава труп на етерното му тяло като форма и  се носи наоколо като етерна буца и инкорпорационна маса. Може ли умрелият, на когото някога е принадлежала тази етерна област, да си припомни и части от живота си, които сега се носят с този призрак като труп на етерното му тяло?

К: Не. Това е сериозен проблем. Телесният елементарен дух е изправен пред голяма трудност. Той не може да събере чисто всички спомени. Това значи, че ще продължи да бъде свързан с този труп на етерно тяло. За цялата продължителност на своето съществуване той ще трябва да се грижи за него. Винаги съществува връзка, която телесният дух никак не намира за добра. Той е принуден по нашия начин да се грижи за тези останки. Но връзката му с този етерен труп е толкова сложна, че трябва друг път да говорим за нея. Между двамата съществува един вид паячна нишка. Това е субстанция, подобна на тази при паяците, които един ден ще оживеят от интернет. Тя е мъртва етерна субстанция, която е необходима по духовен начин. Тази субстанция се изтисква в материалното, тя има физическо, но не и материално съдържание.

От другата страна се намира човекът, който иска да наблюдава мислите си, намиращи се в тази етерна буца. Той не може да намери спомените си, защото за него те са в една тъмна област. Но когато се инкарнира наново, неговият телесен елементарен дух ще има проблеми да включи тези спомени в новото етерно тяло. Ала етерните призраци не остават вечно живи, така че е възможно при следващата инкарнация на човека те вече да са се разтворили.

Във времето между смъртта и новото раждане умрелият не може да преработи правилно или в правилния момент своите спомени, които са в тези етерни трупове. Затова той си запланува за новата инкарнация да оживи тези части. За нея той получава един "пакет" със стари материалистични мисли, които трябва да оживи в новата инкарнация. Ако не успее, пакетът му става още по-голям.

В.В.: Как действат тези стари мисли, когато човек се инкарнира наново?

К.: Такива хора създават впечатлението, че са вечно вчерашни. Това са хора, които не могат да възприемат добре новите идеи. Те са вътрешно сковани, сякаш са от миналия век. Имат виждания за света, които не подхождат на тяхното време. Това са хора, които в част от представите си са привързани към старото и имат големи трудности да възприемат новите идеи, напр. идеята за прераждането. Вместо това те се придържат към стари представи, като напр. повторното раждане на физическите тела.

В.В.: Могат ли тези трупове на етерни тела да се вмъкнат и в други хора, така че да не чакат повторното раждане на човека, на когото са принадлежали първоначално?

К.: Това е възможно, най-вече при агресивни същества. Когато тези части се вмъкнат в други хора, те ги разболяват тежко.

Движенето на чаши 

В.В.: При спиритични сеанси, напр. когато се движат чаши, често се викат уж умрели. Това ли са тези трупове на етерни тела?

К: Често, но не винаги. В такива случаи могат да дойдат различни същества, но много често идват тези етерни трупове.

В.В.: Как е възможно тези същества да движат от духовния свят една физическа чаша, макар и с посредничеството на човека-медиум?

К.: Те наистина не са материални, но са физически. Имат вещественост, подобна на фантомното тяло. Затова могат да движат физическата материя. Тези същества са толкова физически, защото човекът е имал много материални мисли и затова имат силата да движат материални чаши.

В.В.: А откъде идва тяхната интелигентност?

К.: Много хора създават мисли и ги оставят да отлетят, за това съшо говорихме. Такива мисловни образувания обичат да влизат в тези трупове на етерни тела, с това често интелигентността им се увеличава.

Те се вмъкват алчно в човека

В.В.: Има също и трупове на астрални тела, това са остатъци от хора, които в астралното си тяло са се отдали на някаква зависимост. По време на камалока тези трупове не се разтварят, а продължават да съществуват. Как такова същество се отличава от един етерен труп?

К.: Трупът на астралното тяло е по-разреден. Той не може да движи чаши, защото не е толкова физически. Но има склонност да се втурва в зависимости. Ако напр. един алкохолик пие, докато изпадне в кома, тогава този астрален труп се вмъква в него.

В.В.: Точно за това исках да говорим.

К.: Тогава този труп изпитва някаква псевдонаслада чрез живия човек. Всеки човек с някаква зависимост търси телесното усещане, така и тези астрални трупове търсят телесно усещане. Опитват се да го правят с хора, които са под въздействието на наркотици, като се вмъкват в тях. Може да стане и при хора в безсъзнание.

В.В.: Има едно описание на преживяване, близко до смъртта на Джордж Ричи, където той разказва как се носи без тяло и влиза в някаква кръчма, където вижда пиянстващи моряци и трупове на астрални тела. Ще цитирам един пасаж:

" На това място светлината ме въведе в един мръсен бар близо до някаква военоморска база... Наблюдавах нещо странно. Някои от мъжете на бара сякаш не бяха в състояние да вдигнат чашите до устите си. Непрекъснато виждах как посягаха към чашите, как ръцете им преминаваха през масивни чаши, през тежкия дървен барплот, през телата на пиещите около тях. И никой от тези мъже нямаше светлинната обвивка, в която другите бяха обвити. Следователно пашкулите от светлина обгръщаха само живи тела. Мъртвите, ние, които бяхме загубили материята си, бяхме загубили и тази "втора кожа". Явно само живите, които бяха обградени от светлина, истински пиеха, говореха и вдигаха наздравици. Те нито забелязваха отчаяните жадни безтелесни същества около себе си, нито чувстваха как тези ги бутат диво, за да стигнат до чашите им.

(Въпреки това ми беше ясно, че хората без тела можеха да се виждат и чуват. Непрекъснато се пораждаха ожесточени спорове за чашите, които никой от тях не успяваше да повдигне до устните си)... Видях как един млад моряк стана, олюлявайки се от стола, направи няколко крачки и падна на земята. Двама от другарите му го хванаха и го преместиха встрани. Но не това ме интересуваше. Гледах втрещен светлия пашкул около моряка, който беше припаднал и видях как пашкулът просто се разтвори. Той се раздели над главата му и започна сякаш да се бели от главата и раменете му. В същото време, по-бързо от всичко, което бях виждал дотогава, едно от безтелесните същества се надвеси над него. Като жадна сянка то беше чакало до моряка и беше следило всяка глътка, която той отпиваше. Сега съществото сякаш скочи върху него като див звяр върху плячката си.

В следващия момент за мое удивление фигурата беше изчезнала. Това се случи, още преди двамата приятели да издърпат тялото на моряка изпод краката на седящите на бара. Със сигурност бях видял две отделни фигури, но след като облегнаха моряка на стената, фигурата беше само една.

Докато гледах удивен, сцената се повтори още два пъти - някой изпадна в безсъзнание, обвивката му се разкъса със светкавична бързина, едно от безтелесните същества изчезна, вмъквайки се в отвора, сякаш беше пропълзяло в човека.

Дали светлинната обвивка беше нещо като щит? Дали беше защита срещу безтелесни същества като мен? Изглежда тези същества някога бяха имали тела като мен. Ако докато са били живи, са развили зависимост от алкохола, която е стигала отвъд физическото, чак до психичното и дори до духовното, след загубата на телата си те завинаги са били отрязани от това, за което са копнеели, освен ако за кратко време не влезеха в някое друго тяло. “ (Из книгата на Джордж Ричи "Завръщане от утре" https://www.amazon.com/-/de/Return-Tomorrow-George-G-Ritchie/dp/080079432X )

Това ли е описание на въпросните трупове на астрални тела?

К.: Точно това е, което се опитах да обясня. Това са трупове на астрални тела.

В.В.; Трябва ли човек да е в безсъзнание, за да могат те да се вмъкнат в него?

К.: Да. Азът трябва да е излязъл почти изцяло, което е възможно и при вземане на наркотици. Тогава може да се случи същото нещо.

В.В.: Да вземем например един алкохолик, който е припаднал и в него се е вмъкнал такъв астрален труп. Какво става в този момент в човека?

К.: Човекът е излязъл и е оставил сами етерното и физическото си тяло. Чрез такова внезапно излизане се случва същото като при катастрофа, при която се разрушава физическото тяло. При такъв човек етерното тяло също се разкъсва, но не напълно. Затова човек, който е пиянствал, на другия ден има махмурлук. Разкъсването на етерното тяло се показва на ясновидеца като разкъсване на аурата. Тогава съществата, които копнеят за средството, към което са пристрастени, могат да се вмъкнат в това тяло, за да изживеят някакво телесно усещане. Когато човекът изтрезнее на другата сутрин, чувства главата си много тежка, защото етерната област се разкъсва най-силно при главата. Тогава му е нужен половин ден, за да дойде на себе си, за да се възстанови донякъде разкъсаното етерно тяло. Разбира се, етерното само малко се е спукало, не е изчезнало съвсем. 

В.В.: Колко дълго остават такива трупове в човека?

К.: Те остават, докато Азът се върне изцяло, тогава той ги изхвърля.

В.В.: Значи те смучат няколко часа от човека?

К.: Така е. Астралното тяло и Азът нямат никакъв интерес такива трупове да остават в цялостната конфигурация на човека. Затова след запой човек се чувства много изтощен. 

В.В.: Какво се случва с тези трупове на астрални тела, ако могат временно да се вмъкнат в жив човек? Угояват ли се, стават ли по-големи, по-умни, заприличват ли повече на хора?

К.: Преди всичко поддържат съществуването си. Ако дълго време не могат да се вмъкнат в някого, те се разтварят. Но тъй като много хора имат подобни на техните страсти, те обикновено остават да съществуват дълго време. Освен това тези същества пречат на по-късното отработване на астралните страсти по времето на камалока.

Молитвата винаги се извисява до небето

В.В.: Как могат да бъдат освободени труповете на етерни и астрални тела?

К.: С молитва. Можеш да им предложиш молитва, тя винаги се извсява до небето, защото е жертвена субстанция. Молитвата е най-добрият метод да се освободят тези същества. Всъщност е и единственият метод. Можеш да се опиташ да развиеш ясновидство и да се обърнеш към тези същества, като се опиташ да ги изпратиш там, където им е мястото. Но този път е правилен за много малко хора. Освен това отнема време, докато труповете склонят да се вслушат в някой човек. 
Категория: История
Прочетен: 2765 Коментари: 0 Гласове: 7
Последна промяна: 31.01.2022 18:47
"Тъканна машина на времето"

Третата програма на УЛ се нарича Delta Tissue” 59, съкратено от организацията като ΔT. Delta Tissue” има за цел създаването на платформа, която да следи промените във функциите и взаимодействията между човешките тъкани в реално време, уж за да "обясни състоянието на дадено заболяване при всеки човек и да предвиди по-добре как това заболяване би се развило". Наричайки тази платформа "тъканна машина на времето", УЛ  вижда Delta Tissue” като способна да предсказва появата на болести, преди те да са настъпили, като същевременно позволява медицински интервенции, които "са насочени към отделния човек". 

Много преди ерата на COVID прецизната медицина или медицината, "насочена или съобразена с индивида", е кодова фраза за лечения, основани на генетичните данни на пациентите и/или за лечения, които променят функцията на самите нуклеинови киселини (напр. ДНК и РНК). Например правителството на САЩ определя "прецизната медицина" като "нововъзникващ подход за лечение и превенция на заболявания, който отчита индивидуалната променливост на гените, околната среда и начина на живот на всеки човек" 60. По подобен начин в статия, публикувана през 2018 г. в списание “Technology” 61, се отбелязва, че в онкологията "прецизната и персонализираната медицина... насърчава разработването на специализирани лечения за всеки конкретен подтип рак, основани на измерването и манипулирането на ключови генетични и омични данни за пациента (транскриптомика, метаболомика, протеомика и др.)". 

Преди COVID-19 и въвеждането на ваксината, технологията на иРНК- ваксината, използвана от финансираните от DARPA компании “Moderna” и “Pfizer”, беше рекламирана като лечение с прецизна медицина 62 и в медийните съобщения до голяма степен беше наричана "генна терапия". Те също така бяха силно рекламирани като революционен метод за лечение на рака, поради което не е изненадващо, че програмата Delta Tissue” на УЛ ще използва подобна обосновка, за да разработи програма, която има за цел да предложи адаптирани генни терапии на хората преди появата на заболяването. 

Платформата Delta Tissue” 63 съчетава "най-новите технологии за профилиране на клетки и тъкани с последните постижения в областта на машинното обучение", т.е. изкуствения интелект. Като се имат предвид връзките на УЛ с американската армия, си струва да се отбележи, че Пентагонът и “Гугъл”, които са бивши работодатели на главния изпълнителен директор на УЛ Регина Дуган и главния оперативен директор Кен Гейбриъл, работят заедно от септември миналата година по използването на изкуствения интелект за прогнозиране на заболявания при хората 64, като първо се фокусират върху рака, а след това разширяват обхвата си до COVID-19 и всяко заболяване между тях. Изглежда, че програмата Delta Tissue” има сродни амбиции, тъй като от нейното описание става ясно, че в крайна сметка тя цели да използва платформата си за множество ракови и инфекциозни заболявания.

Крайната цел на тази програма на УЛ е "да се изкоренят упоритите болести, които причиняват толкова много страдания по света". Тя планира да направи това чрез алгоритми на изкуствения интелект, които обаче никога не са 100 % точни в способността си да прогнозират, както и с лечения с генно редактиране, почти всички от които са нови и не достатъчно изпитани. Последният въпрос е важен, като се има предвид, че един от основните методи за редактиране на гени при хората - CRISPR - е показал в многобройни проучвания, че причинява значителни увреждания на ДНК, които до голяма степен са непоправими 65. Ето защо изглежда правдоподобно, че човек, който е подложен на такова високотехнологично лечение, ще продължи да се нуждае от безкрайни серии намеси за редактиране на гени и може би друго инвазивно високотехнологично лечение, за да се смекчат и овладеят последиците от неумелото свързване на гени. 

Пълно наблюдение за лечението на "депресията"

Най-новата програма на УЛ, стартирала едва тази седмица, се нарича "Многоканална психика: Разкриване на механизмите на анхедонията" 66 и официално е насочена към създаването на "комплексни, биологични" лечения на депресията. 

Хората, които стоят зад УЛ, формулират проблема, който искат да решат с тази програма, по следния начин 67: “Ние разбираме, че синаптичните връзки служат като валутата на невронната комуникация и че укрепването или отслабването на тези връзки може да улесни усвояването на нови поведенчески стратегии и поглед върху света. Чрез изследвания върху животински модели и хора открихме, че емоционалните състояния са кодирани в сложни модели на активност на невронните мрежи и че директната промяна на тези модели чрез мозъчна стимулация може да промени настроението. Знаем също, че нарушаването на тези деликатно балансирани мрежи може да доведе до невропсихиатрични заболявания." 

Те добавят, че "биологично базираните лечения" на депресията "не са съобразени с биологията на човешките същества, при които се използват", и следователно лечението на депресията трябва да бъде съобразено "със специфичната биология" на отделния пациент. Ясно се заявява, че това, на което трябва да се обърне внимание, за да се направят такива персонални модификации на лечението, е да се получи "лесен достъп до биологичния субстрат на депресията - т.е. до мозъка".

В описанието на програмата УЛ 68 се отбелязва, че това усилие ще се съсредоточи конкретно върху анхедонията, която се определя като "увреждане на системата за възнаграждение, основана на усилията" и като "ключов симптом на депресията и други невропсихиатрични заболявания". По-специално, в дребния шрифт на документа УЛ заявява: 

"Въпреки че има много определения за анхедония, ние сме по-малко заинтересовани от изследването на намаленото консумативно удоволствие, общото преживяване на удоволствие или неспособността да се изпитва удоволствие. По-скоро, както е описано по-горе, ще дадем приоритет на изследванията на анхедонията, тъй като тя е свързана с нарушения в системата за възнаграждение, основана на усилието - напр. намалена мотивация за изпълнение на задачи и намален капацитет за прилагане на усилие за постигане на дадена цел." 

С други думи, УШ се интересува само от лечението на аспектите на депресията, които пречат на способността на дадено лице да работи, а не от подобряване на качеството на живота или удоволствието, изпитвано от него. 

При обсъждането на целите си УЛ отбелязва, че се стреми да разработи модели за това как пациентите реагират на лечения, които включват "нови или съществуващи възможности за промяна на поведението, психотерапия, лечение с медикаменти и невростимулация", като същевременно улавя "генома, фенома [сумата от фенотипните характеристики на индивида], свързаността на [невронните] мрежи, метаболома [сумата от метаболитните характеристики на индивида], микробиома, нивата на пластичност на обработката на възнагражденията" и др.

В крайна сметка целта е да се предвиди връзката между генома на индивида и начина, по който функционира "обработката на възнагражденията" в мозъка. Разбира се, данните, служещи за създаването на този модел, трябва да включват използването на носими устройства, като се заявява, че изследователите "трябва да се стремят да използват високочестотни измервания, носени от пациентите или в домашни условия, в допълнение към тези, получени в клиниката, болницата или лабораторията".

Една от основните изследователски области, включени в програмата, е насочена към "разработване на нови мащабируеми измервателни инструменти за надеждно и висококачествено количествено определяне на настроението (както субективно отчетено, така и обективно количествено определено чрез биометрични данни, като глас, изражение на лицето и т.н.), съня, движението, функционирането на системата за възнаграждение, усилията/мотивацията/енергийните нива, социалното взаимодействие, калорийния прием и продукцията на оста HPA (хипоталамус-хипофиза-надбъбречна жлеза) в реални ситуации". 

В целия документ се споменава оста HPA 69  и това е важно, тъй като тя е едновременно отрицателна и положителна система за обратна връзка, регулираща механизмите на реакциите на стрес, имунитета, а също и плодовитостта на човешкото тяло. Последното е особено важно, като се имат предвид връзките на УТ с евгеничното движение във Великобритания. Заслужава да се отбележи също, че някои налични в търговската мрежа носими устройства, като Halo на Aмазон”, вече определят количествено настроението, съня и движението. Авторите на програмата отиват дори по-далеч от горепосоченото по отношение на това, което желаят да се следи в реално време, като заявяват: "Ние специално насърчаваме разработването на неинвазивни технологии за директно изследване на състоянието на човешкия мозък." Примерите включват "неинвазивен еквивалент на гръбначно прослушване", "поведенчески или биомаркерни сонди за невронна пластичност" и "възможности за невронен мониторинг в рамките на един сеанс, които дефинират състоянието на мозъка, предсказвайки лечението".

С други думи, тази програма на УЛ и нейните автори се стремят да разработят "неинвазивна" и вероятно носима технология, която да може да следи настроението, изражението на лицето, социалните взаимодействия, усилията и мотивацията на индивида и евентуално дори мислите му, за да "изследва директно състоянието на човешкия мозък". Да се мисли, че подобно устройство ще остане само в сферата на научните изследвания, е наивно, особено като се има предвид, че светила от СИФ открито са говорили на срещите в Давос за това как правителствата планират да използват широко подобни технологии върху населението си като средство за превантивно насочване към евентуални инакомислещи и навлизане в ерата на "дигиталните диктатури" 71.

Фокусът върху лечението само на аспектите на депресията, които пречат на работата на човека, допълнително навежда на мисълта, че след като бъде разработена, подобна технология ще бъде използвана за осигуряване на поведението на "перфектния работник" в индустриите, в които човешките работници бързо се заменят от изкуствен интелект и машини, което означава, че управляващите могат да си избират кои хора ще продължат да работят и кои не. Подобно на други програми на УЛ, ако бъдат завършени, плодовете на програмата Multi-Channel Psych вероятно ще бъдат използвани за осигуряване на население от послушни автомати, чиито движения и мисли са силно наблюдавани и контролирани.

Последен скок за една стара програма 

УЛ не е никак скромно начинание и неговите ръководители разполагат с финансиране, влияние и връзки, за да осъществят мечтите си. Ръководството на организацията включва ключовата сила, която стои зад стремежа на Силициевата долина да комерсиализира трансхуманистичните технологии (Регина Дуган), "архитекта" на MEMС индустрията (Кен Гейбриъл) и "владетеля" на процъфтяващата индустрия за генетично секвениране (Джей Флетли). То също така се възползва от финансирането на най-голямата в света фондация за медицински изследвания – Wellcome Trust, която е и една от водещите сили в оформянето на генетичните и биотехнологичните изследвания, както и на здравната политика в световен мащаб. 

В разследване на “Sunday Times” от 1994 г., посветено на УТ 72, се отбелязва, че "чрез субсидиите и спонсорствата на УТ се оказва влияние върху правителствени агенции, университети, болници и учени по целия свят. Тръстът разпределя повече пари на институциите, отколкото дори Съветът за медицински изследвания към британското правителство".  

След това се отбелязва: "В кабинетите на първия етаж на сградата се вземат решения, които засягат живота и здравето в мащаби, сравними с тези на малки войни. В конферентната зала, разположена високо над улицата и в заседателната зала в сутерена се вземат решения в областта на биотехнологиите и генетиката, които ще помогнат за формирането на човешката раса." 

От публикуването на тази статия насам много малко се е променило във влиянието на тръста. Ако не друго, то влиянието му върху изследователските пътища и решенията, които ще "оформят човешката раса", само се е увеличило. Целите на бившите служители от DARPA, които са прекарали кариерата си в развитието на трансхуманистичните технологии както в публичния, така и в частния сектор, съвпадат с тези на УЛ. Комерсиалните проекти на Дуган и Гейбриъл в Силициевата долина разкриват, че УЛ се ръководи от онези, които отдавна се стремят да развиват същите технологии с цел печалба и наблюдение. Това драстично отслабва твърдението на УЛ, че сега преследва такива технологии само за подобряване на "глобалното здраве". 

Всъщност, както се вижда от настоящата статия, повечето от тези технологии ще доведат до една дълбоко обезпокоителна ера на масово наблюдение на външните и вътрешните дейности на хората, включително на малките деца и бебетата, като същевременно ще лансират нова ера в медицината, основана до голяма степен на терапии за редактиране на гени, чиито огромни рискове постоянно се омаловажават от техните поддръжници. 

Когато човек разбере тясната връзка, която отдавна съществува между евгениката и трансхуманизма, "Скокът” на “Wellcome" и неговите амбиции стават напълно прозрачни. В неотдавнашна статия, написана от Джон Кличек за Unlimited Hangout 73, беше отбелязано, че първият генерален директор на ЮНЕСКО и бивш президент на Дружеството по евгеника на Обединеното кралство е Джулиан Хъксли, който измислитермина "трансхуманизъм" 74, споменат за пръв път в книгата му "Нови бутилки за ново вино" от 1957 г. Както пише Кличек, Хъксли твърди, че "евгеничните цели на биологичното инженерство на човешката еволюция трябва да бъдат усъвършенствани чрез трансхуманистични технологии, които съчетават евгеничните методи на генното инженерство с невротехника, която слива хората и машините в нов организъм". 

По-рано, през 1946 г., Хъксли отбелязва в своята визия за ЮНЕСКО 75, че е от съществено значение "евгеничният проблем да бъде разгледан с най-голямо внимание и общественото съзнание да бъде информирано за проблемите, които са на дневен ред, така че много неща, които сега са немислими, поне да станат мислими" – това е едно удивително изявление, направено толкова скоро след края на Втората световна война. Благодарение до голяма степен на УТ и неговото влияние върху политиката и медицинските изследвания в продължение на няколко десетилетия, мечтата на Хъксли за реабилитиране на евгеничната наука след Втората световна война скоро може да стане реалност. Не е изненадващо, че УТ съхранява на ръководеното някога от Хъксли “Дружество по евгеника” 76 и все още се гордее с тесните си връзки с организацията, която го е наследила - Института "Галтън". 

Основният въпрос е дали ще допуснем да продължават да ни манипулират, така че да позволим откритото занимание с трансхуманизма и евгениката и тяхното нормализиране, включително чрез инициативи като тези на УЛ, които се стремят да използват бебетата и малките деца като тестови обекти, за да развият кошмарната си визия за човечеството? Ако добре изработените рекламни лозунги и медийни кампании, рисуващи  утопии като "свят без болести", са всичко, което е необходимо, за да ни убедят да предадем нашето бъдеще хипоталамус-хипофиза-надбъбречна жлеза и бъдещето на децата си на военни агенти, ръководители на корпорации и евгенисти, тогава от нашата човечност няма да остане почти нищо.  

Бележка на автора: Джони Ведмор има принос за това изследване.

59 https://wellcomeleap.org/delta-tissue/

60 https://medlineplus.gov/genetics/understanding/precisionmedicine/definition/

61 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6352312/

62 https://www.statnews.com/2016/01/12/personalized-cancer-vaccines/

63 https://wellcomeleap.org/wp-content/uploads/2021/04/Program-Announcement-Delta-Tissue-April-2021.pdf

64 https://unlimitedhangout.com/2020/09/reports/new-pentagon-google-partnership-suggests-ai-will-soon-be-used-to-diagnose-covid-19/

65 https://www.livescience.com/63075-crispr-damage-cell-mutations.html

https://news.berkeley.edu/2018/07/30/dna-repair-after-crispr-cutting-not-at-all-what-people-thought/

https://www.clinicalomics.com/topics/precision-medicine-topic/crispr/columbia-university-study-shows-chromosome-damage-from-crispr-editing-of-embryos/

66 https://wellcomeleap.org/mcpsych/ 

67 https://wellcomeleap.org/wp-content/uploads/2021/06/Program-Announcement-Multi-Channel-Psych-2021.pdf

68 https://wellcomeleap.org/wp-content/uploads/2021/06/Program-Announcement-Multi-Channel-Psych-2021.pdf

69 https://biologydictionary.net/hpa-axis/ 

70 https://www.bloomberg.com/news/newsletters/2020-08-31/amazon-s-halo-wearable-can-read-emotions-is-that-too-weird

71 https://rokfin.com/post/27452/Dump-Davos-1-Data-Colonialism--Hackable-Humans

72 https://briandeer.com/hard-sell.htm

73 https://unlimitedhangout.com/2021/06/investigative-reports/from-unesco-study-11-to-unesco-2050/

74 https://archive.org/details/NewBottlesForNewWine

75 https://www.strategic-culture.org/news/2021/05/24/how-the-unthinkable-became-thinkable-eric-lander-julian-huxley-and-the-awakening-of-sleeping-monsters/

76 https://unlimitedhangout.com/2020/12/investigative-series/developers-of-oxford-astrazeneca-vaccine-tied-to-uk-eugenics-movement/

 

 

 

 

 

 

Категория: История
Прочетен: 2324 Коментари: 0 Гласове: 7
Последна промяна: 09.08.2021 20:32
Рудолф Щайнер е предсказал, че в бъдеще човечът ще влезе в тясна връзка с машините, които е създал и те все повече ще стават част от него. Напр. в лекцията от 25.11.1917 в СС 178 той казва: “Дадох ви пример как въз основа на американския начин на мислене се правят опити машинното да се разпростре върху човешкия живот… На такива места е налице стремежът човешката сила да се обвърже с машинната сила. Тези неща не бива да се третират така, като че ли трябва да се оборват. Това е съвсем погрешен възглед. Те не могат да се предотвратят, те ще се появят. Касае се само за това, дали в хода на световното развитие те се поставят на сцената от хора, които по безкористен начин са запознати с големите цели на земното развитие и внасят тези неща за доброто на всички, или ги прилагат онези групи хора, които ги използват в егоистичен или групово-егоистичен смисъл. За това става въпрос. Не става въпрос за какво в този случай, защото то със сигурност ще дойде; става въпрос за това как ще дойде то, когато се приложат нещата. Защото то е необходимо в смисъла на земното развитие. Съединяването на човешката същност с машинната същност ще бъде голям, значителен проблем за бъдещото земно развитие… Ние умираме в нашата нервна система - тези сили, тези умиращи сили ще стават все по-мощни. И ще бъде установена връзката между умиращите сили в човека, родствени с електрическите и магнитните сили и външните машинни сили. Човекът ще може, така да се каже, да насочва своите намерения, своите мисли към машинните сили".

В последните две изречения лесно може да се открие как Рудолф Щайнер е провидял днешната компютърна технология - машинни сили, които са подобни на мисловните сили и същевременно носят в себе си най-висшата интелигентност – именно тази интелигентност, от която се нуждае като основа нашата умираща нервна система. Оттук обаче става ясно, че сливайки душевния си живот със силите на интелигентността, прехвърлени върху машините, човекът разширява сферата на власт на Ариман: “От тази страна, откъдето ще има стремеж да се представи Антихристът за Христос, ще се използва това, което може да действа особено чрез най-материалните сили, но чрез най-материалните сили да действа именно духовно. От тази страна ще има стремеж преди всичко да се използва електричеството и именно земният магнетизъм, за да се предизвикат въздействия над цялата Земя.”

В изследването на Уитни Уеб "Скок" към унищожението на човечеството", публикувано наскоро на сайта Unlimited Hangout.com (https://unlimitedhangout.com/2021/06/investigative-reports/a-leap-toward-humanitys-destruction/) , се назовават конкретните хора, ръководещи тези проекти и програмите, по които в момента американските и британските механични окултисти работят в обединение и осъществяват предсказаното от Рудолф Щайнер. Макар и доста дълго и с много препратки към други статии, изследването си струва да се прочете, особени в контекста на изнесеното от Щайнер за сливането на човека с машините.

Най-богатата фондация за медицински изследвания в света – тръстът “Уелкъм” (УТ = Wellcome Trust) - се е обединила с двама бивши директори на DARPA (правителствената агенция към Министерство на отбраната на САЩ, занимаваща се с развитието на новите технологии в американската армия), свършили мръсната работа на Силициевата долина, за да въведат ера на кошмарно наблюдение, включително над тримесечни бебета. Техният план може да се осъществи, само ако ние му позволим.

Една британска организация с нестопанска цел, свързана с глобалната корупция по времето на COVID-19 и имаща минали и настоящи връзки с английското евгенично движение 1, стартира миналата година еквивалент на DARPA, насочен към глобалното здраве. Този ход остана до голяма степен незабелязан както от мейн стрийм медиите, така и от независимите медии. 

УТ, който вероятно отстъпва само на Бил Гейтс по способността си да влияе на събитията по време на кризата с COVID-19 и кампанията за ваксиниране, миналата година стартира свой собствен глобален еквивалент на тайната изследователска агенция на Пентагона, официално уж за борба с "най-неотложните здравни предизвикателства на нашето време". Макар и замислена за първи път през 2018 г., тази конкретна инициатива на УТ беше отделена от него 2 през май миналата година с първоначално финансиране от 300 млн. долара. Тя бързо привлече двама бивши ръководители на DARPA, които преди това са работили във висшите ешелони на Силициевата долина, за да управляват и планират портфолиото от проекти.  

Тази глобална здравна DARPA, известна под името “Уелкъм Лийп “(УЛ, leap значи "скок’) се стреми да постигне "пробивни научни и технологични решения" до 2030 г. или преди това, като се фокусира върху "сложните глобални здравни предизвикателства". УТ демонстрира откритост 3 по отношение на това как УЛ ще прилага подходите на Силициевата долина и фирмите за рисков капитал в сектора на здравеопазването и науките за живота. Не е изненадващо, че трите им настоящи програми са готови да разработят невероятно инвазивни медицински методикоито са фокусирани върху технологиите, а в някои случаи са откровено трансхуманистични, включително програмата, насочена изключително към използването на изкуствения интелект, мобилни сензори и носими технологии за картографиране на мозъка при деца на и под тригодишна възраст.

Настоящето проучване на сайта "Unlimited Hangout" изследва не само четирите текущи програми на УЛ, но и хората, които стоят зад тях. Получава се картината на един невероятно зловещ проект, който представлява голяма заплаха не само за сегашното общество, но и за бъдещето на самото човечество. В едно следващо разследване на "Unlimited Hangout" ще бъде разгледана историята на УТ, както и неговата роля в някои неотдавнашни и настоящи събития.

Ръководството на УЛ: Сливане на човека и машината за военните и Силициевата долина

                  image
 

   Регина Дуган на конференцията Facebook F8 2017Източник: YouTube

Амбициите на проекта УЛ са ясно изразени от жената, избрана да го ръководи - бившата директорка на DARPA в Пентагона Регина ДуганТя започва кариерата си в DARPA през 1996 г. 4.; през 1999 г. ръководи работна група за борба с тероризма, а година по-късно напуска DARPA. След като я напуска, тя основава собствена фирма за рисков капитал, Dugan Ventures, а след това става специален съветник на заместник-началника на щаба на американската армия (2001 - 2003 г)., което съвпада с нахлуването в Афганистан и Ирак. През 2005 г. Дуган създава технологична фирма, насочена към отбраната, наречена “RedXDefense, която сключва договори с армията и по-специално за DARPA.

През 2009 г., по времето на президента Барак Обама, Дуган е назначена за директор на DARPA от министъра на отбраната Робърт Гейтс. Много се говори за това, че тя е първата жена-директор на агенцията, но в агенцията я помнят най-вече с така наречения й подход към иновациите, наречен "специални сили". По време на мандата си тя създава вече несъществуващата Служба за трансформационни конвергентни технологии на DARPA, фокусирана върху социалните мрежи, синтетичната биология и машинния интелект 5. Много от темите, управлявани преди от тази служба, сега се наблюдават от Службата за биологични технологии на DARPA, основана през 2014 г. и фокусиранавърху всичко "от програмируемите микроби до симбиозата между човек и машина" 6. Службата за биологични технологии, преследва подобно на УЛ, комбинация от биотехнологични програми, насочени към "здравето", и трансхуманистични начинания. 

Непосредствено преди да напусне ръководния пост в DARPA, Дуган даде зелена светлина на първоначалните инвестиции на агенцията в технологията за ваксини с иРНК 7, което доведе до инвестициите на DARPA във фирмите “Pfizer и Modernа" малко след това. Ученият от DARPA, който е лобирал пред Дуган да подкрепи програмата, Дан Уатендорф 8, сега работи като директор на отдела за иновативни технологични решения във фондацията "Бил и Мелинда Гейтс". 

Въпреки че усилията на Дуган в DARPA се помнят с добро от хората в сферата на националната сигурност, а също и от тези в Силициевата долина, тя е разследвана за конфликт на интереси по време на мандата си като директор на DARPA, тъй като по време на мандата й нейната фирма "RedXDefense” печели милиони долари от договори с Министерството на отбраната. Макар че докато ръководеше DARPAч Дуган се беше оттеглила от всякаква официална роля в компанията, тя продължи да притежава значителен финансов дял в нея, а по-късно военно разследване 9 установи, че е нарушила сериозно етичните правила.

Вместо да понесе каквато и да е отговорност, Дуган продължи да заема висш ръководен пост в “Гугъл”, където беше назначена за ръководител на Групата за усъвършенствани технологии и продукти (Advanced Technology and Products Group - ATAP) 10. Тази група беше отделена от Moторола Мобилити”, след като “Гугъл” я придоби през 2012 г. ATAP на “Гугъл” е създадена по модела на DARPA и в нея освен Дуганработят и други бивши служители на DARPA. 

В “Гугъл” Дуган ръководи няколко проекта, включително това, което сега е в основата на бизнеса на “Гугъл” с "разширена реалност", тогава известен като проект “Танго” 11, както и с "интелигентни" дрехи” 12, при които мултитъч сензори са вплетени в плата. Друг проект, ръководен от Дуган, е свързан с използването на "цифровите татуировки" 13 за отключване на смартфони. Може би най-спорното е, чеРегина Дуган стои и зад създаването на "цифрово хапче за автентификация". Според Дуган 14 когато хапчето се погълне, "цялото Ви тяло се превръща във Ваш автентификационен знак". Дуган описва хапчето и много от другите си усилия в “Гугъл” като работа за отстраняване на "механичното несъответствие между хората и електрониката" чрез създаване на технология, която в различна степен слива човешкото тяло с машините. Докато работи на тази длъжност в “Гугъл”, Дуган председателства панел 15 на Глобалната инициатива на Клинтън през 2013 г., наречен "Промени в технологиите" и присъства на годишната среща на Билдерберг през 2015 г. 16., където изкуственият интелект беше основна тема на дискусията. 

През 2016 г. Дуган напуска “Гугъл” и отива във “Фейсбук”, където е избрана за първи ръководител на собствената изследователска агенция на Facebook, еквивалентна на DARPA, известна тогава като Building 8”. Връзките на DARPA със създаването на “Фейсбук” бяха обсъдени в неотдавнашен пост в "Unlimited Hangout". Под ръководството на Дуган Building 8” инвестира много интензивно в технологията за мозъчно-машинни интерфейси, благодарение на която оттогава се произвеждат "невронните носими" гривни на компанията, за които се твърди, че могат да предвиждат движенията на ръката и пръстите само по мозъчни сигнали. По-рано тази година "Фейсбук" показа прототипи на проекта 18. 

Дуган напусна “Фейсбук” само 18 месеца, след като се присъедини към Building 8, обявявайки плановете си "да се съсредоточи върху изграждането и ръководенето на ново начинание" 19, което очевидно е препратка към УЛ. По-късно тя заяви 20, че сякаш се е подготвяла за ролята си в УЛ още от самото си постъпване на работа, определяйки я като връх в кариерата си. Когато в интервю 21 по-рано тази година Дуган беше попитана кои са клиентите на УЛ, тя даде витиеват отговор, но по същество каза, че проектът обслужва биотехнологичната и фармацевтичната индустрия, международни организации като ООН и публично-частни партньорства. 

В допълнение към ролята си в УЛ, Дуган е член и на спонсорираната от Съвета за външни отношения (Council on Foreign Relations) работна група за политиката на САЩ в областта на технологиите и иновациите 22, която беше сформирана през 2019 г. Сред останалите членове са Рийд Хофман 23 от "LinkedIn", председателят на глобалния институт "MакКинзи" Джеймс Манийка 24, бившият ръководител на “Гугъл” Ерик Шмит 25 и противоречивият главен съветник на президента Байдън по въпросите на науката Ерик Ландър 26.

Другият ръководител на УЛ, главният оперативен директор Кен Гейбриъл 27, има опит, тясно свързан с този на ДуганТой, както и Дуган, е бивш програмен ръководител в DARPA, където от 1992 до 1996 г. ръководи изследванията на агенцията в областта на микроелектромеханичните системи (МЕМС). От 1995 г. до 1996 г. той е заместник-директор на DARPA, а от 1996 г. до 1997 г. става директор на Службата за електронни технологии, където според сведенията е отговарял за около половината от всички федерални инвестиции в електронни технологии. В DARPA Гейбриъл работи в тясно сътрудничество с ФБР и ЦРУ. 

Гейбриъл напуска DARPA и отива в университета Карнеги Мелън, където ръководи Службата за технологии за сигурност след 11.9.2001 г. Според съобщението на Карнеги Мелън за програмата 28, тази служба е създадена след 11.9.2001г., за да помогне за посрещане на нуждите на федералното правителство в областта на националната сигурност. По същото време Гейбриъл започва да се смята за "архитект на MEMС индустрията" поради предишната си работа в DARPA и основаването на компанията за полупроводници с фокус върху MEMС “Акустика” през 2002 г. До 2009 г. той е председател на борда и главен технологичен директор на “Акустика”, след което се връща на работа в DARPA, където е заместник-директор на агенцията и работи под прякото еъководство на Регина Дуган.

През 2012 г. Гейбриъл последва Дуган в Групата за модерни технологии и продукти на “Гугъл”, за чието създаване всъщност отговаря. Според Гейбриъл 29 съоснователите на “Гугъл” Лари Пейдж и Сергей Брин му възлагат задачата да създаде от Moторола Moбилити” един "модел на DARPA в частния сектор". За ръководител е назначена Регина Дуган, а Гейбриъл отново е неин заместник. През 2013 г. Дуган и Гейбриъл написаха съвместно статия за “Харвард Бизнес Ривю” 30 за това как иновационният подход на DARPA "специални сили" може да доведе до революция както в публичния, така и в частния сектор, ако се прилага по-широко.  

Гейбриъл напуска “Гугъл” през 2014 г. - доста преди Дуган - за да работи като президент и главен изпълнителен директор на Charles Stark Draper Laboratories, по-известна като "Draper Labs", която разработва "иновативни технологични решения" за общността на националната сигурност с акцент върху биомедицинските системи, енергетиката и космическите технологии. Гейбриъл заема тази длъжност до внезапната си оставка през 2020 г., за да оглави заедно с Дуган УЛ 

В допълнение към ролята си в УЛ, Гейбриъл е и "технологичен пионер" 31 на Световния икономически форумн(СИФ) и член на борда на директорите на Galvani Bioelectronics” - съвместна фирма на “GlaxoSmithKline”, която е тясно свързано с УТ и дъщерното дружество на “Гугъл” “ Verily”. “Галвани” 32 се фокусира върху разработването на "биоелектронни лекарства", които включват "имплантно базирана модулация на невронни сигнали" и са откритият стремеж на фармацевтичната индустрия и Силициевата долина да направят “лекарствата" на трансхуманистите нормални. Дългогодишен председател на борда на Галвани, в който членува Гейбриъл, е Монсеф Слауи, който ръководи американската програма за разработване и разпространение на ваксината срещу COVID-19 "Операция Уорп спийд". През март тази година Слауи беше освободен от поста си в “Галвани” заради добре обосновани твърдения за сексуален тормоз 33.

Джереми Фарар, мениджър на пандемичния наратив 

Докато Дуган и Гейбриъл привидно ръководят екипа, УЛ е духовна рожба на Джереми Фарар и Майк Фъргюсън, които са негови директори. Фарар е директор на самия фонд УТ, а Фъргюсън е заместник-председател на управителния съвет на фонда. Фарар 34 е директор на УТ от 2013 г. и участва активно във вземането на критични решения на най-високо ниво в световен мащаб от началото на кризата с COVID-19. Той също така изнася доклади на СИФ 35 и е съпредседател на организираната от форума среща за Африка през 2019 г. 

УТ на Фарар също е стратегически партньор на СИФ и е съосновател на Платформата за действие по COVID-19 заедно с него 36. Неотдавна Фарар стоеше зад създаването на инициативата "COVID-Zero 37" на Wellcome, която също е свързана със СИФ. Фарар квалифицира тази инициатива като "възможност за компаниите да развиват науката, която в крайна сметка ще намали прекъсванията в бизнеса". Досега тя е убедила финансови гиганти, включително Maстъркард” и “Ситадел”, да инвестират милиони в научноизследователска и развойна дейност в организации, предпочитани от УТ.

Някои от спорните медицинско-изследователски проекти на Wellcome в Африка, както и връзките на тръста с движението за евгеника в Обединеното кралство, бяха разгледани в статия, публикувана през декември в "Unlimited Hangout" 38. В нея се разглеждат и прикритите връзки на Wellcome с ваксината COVID-19 на Оксфорд и “АстраЗенека”, чието използване вече е ограничено или забранено в няколко държави. Както беше споменато в увода, самият УТ ще бъде предмет на предстоящо разследване на "Unlimited Hangout" (част 2).

Джереми Фарар, който е роден в Сингапур през 1961 г., преди това е бил директор на звеното за клинични изследвания към Оксфордския университет в Хошимин, като започва работа през 1998 г. По това време той е автор на множество епидемиологични научни трудове. В статия във "Файненшъл таймс" 39 от 2014 г. той твърди, че решението му да се премести във Виетнам се дължи на презрението му към конферентните зали, пълни с бели мъже. Очевидно Югоизточна Азия е била много по-слабо регулирана среда за човек от медико-изследователската индустрия, който желае да се отдаде на новаторски изследвания. Въпреки че се намира във Виетнам, Оксфорд изпраща Фарар на различни места по света, за да изучава епидемиите в реално време. През 2009 г., когато свинският грип опустошава Мексико, Фарар се качва на самолета, за да се потопи в действието, което прави и при последвалите глобални епидемии от ебола, MEРС (близкоизточен респираторен синдром) и птичи грип.

През изминалата година възникнаха много въпроси относно това колко точно власт има Фарар върху световната политика в областта на общественото здраве. Неотдавна главният медицински съветник на президента на САЩ Антъни Фаучи беше принуден по искане на в. "Вашингтон пост" да публикува електронните си писма и кореспонденция от март и април 2020 г. Публикуваните имейли разкриват това, което изглежда като заговор на високо равнище от страна на някои от висшите медицински власти в САЩ, за да се твърди невярно, че COVID-19 би могъл да има само зоонозен произход, въпреки данните за обратното. Имейлите са силно редактирани, както обикновено се прави с подобни писма, уж за да се защити информацията на участващите лица, но почернените пасажи защитават и голяма част от приноса на Джереми Фарар в тези дискусии. Крис Мартенсън, икономически изследовател и докторант по невротоксикология и основател на Peak Prosperity, има някои проницателни коментари по темата, включително и по въпроса защо такава защита е била предложена на Фарар, при положение че той е директор на "благотворителен тръст". По-нататък Мартенсън зададе въпроса защо УТ изобщо е участвал в тези дискусии на високо равнище.

В един от имейлите на Фаучи, носещ дата 25.2.2020 г. и изпратен от Амели Риу от СЗО, се посочва, че официалната роля на Джереми Фарар по това време е да действа като координатор на съвета по отношение на епидемията от COVID-19, да представлява и съветва Съвета по научните въпроси, свързани с епидемията и финансирането на реакцията". Преди това Фарар е бил председател на Научния консултативен съвет на СЗО 40. Имейлите показват също така подготовката в рамките на десет дни на статията за ""произхода" на SARS-CoV-2 41, приета за публикуване от Nature Medicine на 17.3.2020 г. В статията се твърди, че вирусът SARS-CoV-2 би могъл да има само естествен произход, за разлика от изследванията за придобиване на функции - твърдение, което някога се считаше за необоримо в мейнстрийма, но което през последните седмици е подложено на сериозна проверка.  

Оформянето на представата за произхода на един вирус със световно значение е нещо, с което Фарар се е занимавал и преди. През 2004-2005 г. бе съобщено, че Фарар и неговият виетнамски колега Тран Тин Хиен, заместник-директор на болницата за тропически болести, първи са установили повторната поява на птичия грип (H5N1) при хората 42. Фарар многократно разказва историята на възникването на заболяването, като заявява: "Едно малко момиче го е прихванало от домашна патица, която е умряла и то я е изровило и погребало отново. Момичето е оцеляло." Според Фарар това го е подтикнал да основе глобална мрежа съвместно със СЗО, за да "подобри реакциите на местно ниво при избухване на болести". 

Статията, публикувана от “Journal of Experimental Medicine на Rockefeller University Press през 2009 г., е озаглавена драматично: "Когато бедата атакува" 43. Позовавайки се на историята за произхода на H5N1, Фарар заявява: "Хората от СЗО - и това не е критика - решиха, че е малко вероятно детето да е имало атипична пневмония или птичи грип. Те си тръгнаха, но професор Хиен остана, за да разговаря с детето и майка му. Момичето призна, че предишните дни е било доста натъжено от смъртта на домашната си патица. Момичето се скарало с брат си за погребението на патицата и затова се върнало, изровило патицата и я погребало отново - вероятно за да не знае брат му къде е погребана. С тази история професор Хиен ми се обади вкъщи и каза, че се притеснява за детето. Той взе няколко тампона секрет от носа и гърлото на момичето и ги донесе в болницата. Същата вечер в лабораторията направиха изследвания на пробите и те бяха положителни за грип А."

След като Фарар вече е разкрит като важна част от екипа, създал официалната версия за произхода на SARS-CoV-2, предишните му твърдения за произхода на минали епидемии трябва да бъдат подложени на внимателна проверка. 

Като директор на "благотворителен тръст" Джереми Фарар почти не може да се смята за отговорен за участието си в създаването на противоречиви наративи, свързани с COVID-кризата. Той продължава да е в челните редици на глобалния отговор на COVID, отчасти чрез създаването на фонда УЛ за "неконвенционални проекти, финансирани в голям мащаб" 44 като открит опит за създаване на глобална и "благотворителна" версия на DARPA. Всъщност Фарар, създавайки фонда УЛ, се е позиционирал така, че да има същия, ако не и по-голям принос за изграждането на основите на ерата след COVID, както и за изграждането на основите на самата COVID-криза. Това е важно, тъй като главният изпълнителен директор на УЛ Регина Дуган нарече COVID-19 "моментът Спутник" на това поколение, който ще постави началото на нова ера на "здравни иновации", подобно на изстрелването на Спутник, поставило началото на глобалната технологична "космическа ера" 45. УЛ възнамерява да бъде водеща компания.

"Владетели" на индустрията за секвениране на гени

За разлика от явните връзки на останалите фигури с DARPA, Силициевата долина и Wellcome, председателят на борда на директорите на УЛ Джей Флетли има друга предистория. Флетли е дългогодишен ръководител на Illumina” - базирания в Калифорния хардуерен и софтуерен гигант в областта на генното секвениране, за който се смята, че понастоящем е водещ в областта на геномиката. Въпреки че се оттегли от борда на  Illumina през 2016 г., той продължава да изпълнява функциите на изпълнителен директор. Флетли е първият, който е избран на ръководна длъжност в УЛ и според неотдавнашно интервю, дадено от Дуган 46, той е отговорен за предлагането й за главен изпълнителен директор на организацията. 

Както е отбелязано в профила на Illumina в бизнес списанието “Fast Company” 47, фирмата “работи зад кулисите, продавайки хардуер и услуги на компании и изследователски институции", сред които е и фирмата “23andMe”. Главният изпълнителен директор на “23andMe”, Ан Войчицки, сестра на главната изпълнителна директорка на YouTube Сюзън Войчицки и съпруга на съоснователя на “Гугъл” Сергей Брин, казва пред списанието “Fast Company”: "Това е лудост. “Illumina” е сякаш владетел на цялата тази вселена и никой не знае за това." В доклада се отбелязва, че “23andMe”, както и повечето компании, които предлагат на потребителите секвениране и анализ на ДНК, използва машини, произведени от “Illumina”. 

През 2016 г. “Illumina” стартира "агресивен" петгодишен план за "пренасяне на геномиката от изследователските лаборатории в лекарските кабинети" 48. Като се има предвид сегашното състояние на нещата, особено глобалният стремеж към ваксини и терапии, фокусирани върху гените, времето за въпросния план, който приключва тази година, не би могло да бъде по-добре избрано. Настоящият главен изпълнителен директор на Illumina” Франсис ДеСуза преди това е заемал ключови постове в Microsoft и Symantec 49. Също така през 2016 г. ръководните екипи на Illumina прогнозират бъдеще, в което хората ще бъдат генно тествани от раждането до гроба както за здравни, така и за търговски цели. 

Докато повечето компании изпитваха финансови затруднения по време на пандемията от коронавируса, някои фирми отбелязаха огромно увеличение на печалбите. Цената на акциите на Illumina се е удвоила от началото на COVID-кризата. Печалбата на компанията от над един милиард долара през последната данъчна година очевидно е била подпомогната от бързото одобрение на машините NovaSEQ 6000, които могат да тестват голям брой проби от COVID по-бързо от други устройства 50. Отделната машина има висока цена от почти един млн. долара и затова те се намират предимно в елитни болници, частни лаборатории и университети от най-висок клас.

В допълнение към дългогодишната си ръководна роля в Illumina Джей Флетли е и "дигитален член" на СИФ, както и водещ независим директор на “ Zymergen” - компания "технологичен пионер" на СИФ, която "преосмисля биологията и променя представата за света". Флетли, който също така е присъствал на няколко срещи в Давос, е говорил пред СИФ за "обещанието за прецизна [т.е. специфична за гените] медицина". На друга среща на СИФ 51 Флетли популяризира заедно с министъра на здравеопазването на Обединеното кралство Мат Ханкок идеята за превръщането на геномното секвениране на бебетата при раждането им в норма, твърдейки, че това има "потенциала да промени системата на здравеопазването от реактивна към превантивна". Някои от участниците в дискусията призоваха геномното секвениране на бебетата в крайна сметка да стане задължително. 

Освен Флетли като физическо лице, Illumina като компания е партньор на СИФ и играе ключова роля в платформата му относно бъдещето на здравеопазването. Високопоставен ръководител на Illumina също така е член на Съвета на СИФ за глобално бъдеще в областта на биотехнологиите 52. 

Нова надежда

В момента УЛ има четири програми – “Multi-Stage PsychDelta Tissue1KD и HOPE. HOPE (“надежда”) е първата програма, обявена от УЛ 53 и името й е съкращение от “Human Organs, Physiology and Engineering” (“Човешки органи, физиология и инженерство”). Според пълното описание на програмата HOPE, тя има за цел "да използва силата на биоинженерството, за да развие стволови клетки, органоиди и системи от цели органи и връзки, които пресъздават човешката физиология ин витрo и възстановяват жизненоважни функции ин виво".

HOPE се състои от две основни програмни цели 54. Първо, тя се стреми да "създаде биоинженерна мултиорганна платформа, която пресъздава човешките имунологични реакции с достатъчна точност, за да удвои прогнозната стойност на предклиничното изпитване по отношение на ефикасността, токсичността и имуногенността на терапевтичните интервенции". С други думи, тази биоинженерна платформа, имитираща човешки органи, ще се използва за изпитване на въздействието на фармацевтични продукти, включително ваксини, което може да създаде ситуация, в която изпитанията върху животни да бъдат заменени с изпитания върху генно редактирани и отглеждани във ферми органи. Макар че подобен напредък със сигурност би бил полезен за намаляването на често неетичните опити с животни, доверието в подобна нова система, която да позволи на медицинското лечение да премине направо към фазата на изпитване върху хора, би изисквало също така доверие в институциите, които разработват тази система и в нейните спонсори. 

В сегашния си вид УТ има твърде много връзки с корумпирани участници във фармацевтичната индустрия. Първоначално той започва като "филантропско" звено на британския фармацевтичен гигант “GlaxoSmithKline”, чиято цел е всички да се доверят на това, което фирмата произвежда, без действително независимо потвърждение, като се има предвид историята на някои от нейните партньори в подправянето на данни от клинични изпитануя на ваксини и други продукти както върху животни, така и върху хора.

Втората цел на HOPE е да се открие възможност за използване на машинно-човешки хибридни органи, които да бъдат трансплантирани на хора. Тази цел е съсредоточена върху възстановяването на "функциите на органите с помощта на култивирани органи или биологични/синтетични хибридни системи", като по-късната цел е след няколко години да се създаде с помощта на биоинженерството напълно трансплантируем човешки орган. 

По-нататък в описанието на програмата обаче интересът към сливането на синтетичното и биологичното става по-ясен, когато се посочва: "Настъпил е моментът да се насърчи синергията между органоидите, биоинженерните и имуноинженерните технологии и да се постигне напредък в съвременното състояние на човешката ин витро биология. ... чрез изграждане на контролируеми, достъпни и мащабируеми системи." В документа за описание на програмата се отбелязва също така интересът на Wellcome към генетично-инженерните подходи за "подобряване на желаните свойства и вмъкване на проследими маркери" и амбицията на Wellcome да възпроизведе градивните елементи на човешката имунна система и човешките органи чрез технологични средства. 

Трансхуманистични бебета?

Втората програма на УЛ се нарича "Първите 1000 дни: Популяризиране на здрави мозъчни мрежи" 55, която организацията назовава със съкращението 1KD. Тя може би събужда най-голяма тревога, защото се стреми да използва малки деца, по-конкретно бебета от три месеца до три години като тестови субекти. Програмата се ръководи от Холи Бейнс 56, която е работила като ръководител на стратегическото развитие на УТ, преди да се присъедини към УЛ.

Програмата “1KD” се фокусира върху разработването на "обективни, мащабируеми начини за оценка на когнитивното здраве на детето" чрез наблюдение на развитието и функциите на мозъка на бебета и малки деца, което позволява на лекарите да "класифицират рисковете при децата" и да "предвиждат реакциите на интервенции" в развиващите се мозъци. 57

В документа с описанието на програмата се отбелязва, че до този момент "основният ни прозорец към развиващия се мозък са техниките за невроизобразяване и животинските модели, които могат да помогнат за идентифициране на количествени биомаркери за здравето на [невронната] мрежа и да характеризират различията в мрежата, които са в основата на поведението". След това се посочва, че напредъкът в технологиите "открива допълнителни възможности при малките бебета". 

По-нататък в описанието на програмата се казва, че изкуствените невронни мрежи, които са форма на изкуствен интелект, "демонстрират жизнеспособността на моделирането на процеса на подрязване на мрежата и придобиването на сложни поведения по същия начин, както при развиващия се мозък", докато подобренията в машинното обучение, друга подгрупа на изкуствения интелект, вече могат да се използват за извличане на "значими сигнали" от мозъците на бебета и малки деца. След това тези алгоритми могат да се използват за разработване на "интервенции" при малки деца, за които други алгоритми смятат, че са застрашени, защото мозъчната им функция е недостатъчно развита.

По-нататък в документа се отбелязва обещанието на "евтините мобилни сензори, устройства за носене и домашни системи" за "предоставяне на нова възможност за оценка на влиянието и зависимостта на развитието на мозъка от естествените физически и социални взаимодействия". С други думи, тази програма има за цел да използва "непрекъснати визуални и аудиозаписи в дома", както и устройства, носени от децата, за да събира милиони данни. 

УЛ описва тези устройства за носене като "относително ненатрапчиви, мащабируеми електронни значки, които събират визуални, слухови данни и данни за движението, както и интерактивни функции (като например вземане на завои, темпо и време за реакция)". На друго място в документа се отправя призив за разработване на "сензори за носене, които оценяват физиологични показатели, предсказващи здравето на мозъка (напр. електродермална активност, честота на дишане и сърдечен ритъм), и безжична технология за носене на ЕЕГ или проследяване на очите" за използване при бебета и деца на възраст до три години. 

Подобно на други програми на УЛ, тази технология се разработва с намерението да се превърне в основна в медицинската наука в рамките на следващите пет до десет години, което означава, че тази система - макар и формулирана като начин за наблюдение на функционирането на мозъка на децата с цел подобряване на когнитивните резултати - е рецепта за пълно наблюдение на бебета и много малки деца, както и средство за промяна на функционирането на мозъка им така, както алгоритмите и програмистите на УЛ преценят.  

1DK има две основни програмни цели. Първата е "да се разработи напълно интегриран модел и количествени инструменти за измерване на развитието на мрежата през първите 1000 дни от живота, достатъчни за прогнозиране на формирането на изпълнителната функция преди първия рожден ден на детето". В описанието се казва, че такъв модел "трябва да предвиди приноса на храненето, микробиома и генома" за формирането на мозъка, както и въздействието на "сензомоторните и социалните взаимодействия [или липсата на такива] върху процесите на подрязване на мрежата" и резултатите от изпълнителната функция. Втората цел дава ясно да се разбере, че широкото внедряване на такива технологии за неврологично наблюдение при малки деца и бебета е крайната цел на 1DK. В нея се посочва, че програмата планира да "създаде мащабируеми методи за оптимизиране на насърчителните, превантивните, скрининговите и терапевтичните интервенции с цел подобряване на изпълнутелната функция с поне 20% при 80% от децата преди 3-годишна възраст".  

Верни на евгенистичните връзки на УТ (които ще бъдат разгледани по-задълбочено в част 2), в 1DK на УЛ се отбелязва, че "интерес представляват подобренията от една недоразвита изпълнителна функция до нормална или добре развита функция в цялата популация, за да се постигне най-широко въздействие". Така една от целите на 1DK не е лечение на болести или справяне с "глобални обществени предизвикателствав областта на здравеопазването", а вместо това експерименти за когнитивното усъвършенстване на деца с помощта на средства, разработени от алгоритми на изкуствения интелект и технологии, базирани на инвазивно наблюдение.

Друг обезпокоителен аспект на програмата е нейният план за "разработване на ин витро 3D мозъчен асемблоид, който възпроизвежда формирането във времето" на развиващия се мозък, който е сходен с моделите, разработени чрез наблюдение на развитието на мозъка на бебета и деца. По-нататък в описанието на програмата това се нарича "ин-силико" (компютърен) модел на детския мозък - нещо, което очевидно представлява интерес за трансхуманистите, които виждат в подобна разработка предвестник на т.нар. сингулярност 58. Освен това изглежда, че този ин-силико, т.е. синтетичен модел на мозъка се планира да бъде използван като "модел, по който мозъците на бебетата и децата да се оформят чрез "терапевтичните интервенции", споменати на други места в описанието на програмата. 

Трябва да стане ясно колко зловещо е, че една организация, която обединява импулсите на най-лошите "луди учени" от света на неправителствените организации и военните изследвания, открито планира да провежда такива експерименти с мозъците на бебета и малки деца, разглеждайки ги като масиви от данни, а техните мозъци - като нещо, което трябва да бъде "подрязано" от машинния "интелект". Да се позволи на подобна програма да се осъществява безпрепятствено и без отпор от страна на обществеността, би означавало да се позволи на една опасна програма, насочена към най-младите и най-уязвимите членове на обществото, да се развие до степен, в която ще е трудно да бъде спряна.

1 https://unlimitedhangout.com/2020/12/investigative-series/developers-of-oxford-astrazeneca-vaccine-tied-to-uk-eugenics-movement/

 

2 https://www.fiercebiotech.com/biotech/wellcome-leap-nabs-300m-ex-darpa-illumina-execs-to-battle-global-health-problems

 

3 https://wellcome.org/what-we-do/our-work/wellcome-leap

 

4 https://www.nytimes.com/2010/04/13/science/13prof.html

 

5https://web.archive.org/web/20101113180054/http://www.darpa.mil:80/tcto/

 

6 https://web.archive.org/web/20170430170102/http://dtdnnp-01.darpa.mil/about-us/offices/adaptive-execution-office

 

7 https://finance.yahoo.com/video/darpa-seeded-ground-rapid-covid-214655580.html

 

8 https://www.gatesfoundation.org/about/leadership/dan-wattendorf

 

9 https://news.yahoo.com/google-regina-dugan-violated-ethics-rules-while-heading-221626114.html

 

10 https://atap.google.com/

 

11 https://www.forbes.com/sites/rahilbhagat/2016/06/20/just-what-is-googles-project-tango/

 

12 https://www.forbes.com/sites/rachelarthur/2015/06/16/google-and-levis-want-to-put-computers-in-your-clothing/

 

13 https://news.yahoo.com/ink-digital-tattoo-unlocks-moto-x-150359316.html

 

14 https://allthingsd.com/index

 

15 https://youtu.be/n8IQQKMhrc0

 

16https://web.archive.org/web/20151117050611/http://www.bilderbergmeetings.org/participants.html  - на тази среща присъства и Урсула фон дер Лайен, тогава министър на отбраната на ФРГ

 

17 https://unlimitedhangout.com/2021/04/investigative-reports/the-military-origins-of-facebook/

 

18 https://www.gadgetmatch.com/facebook-is-working-on-a-wearable-that-can-read-your-mind/

 

19 https://techcrunch.com/2017/10/17/facebooks-consumer-hardware-chief-regina-dugan-is-leaving-the-company/

 

20 https://hbr.org/podcast/2021/01/bringing-darpas-innovation-to-health

 

21 https://hbr.org/podcast/2021/01/bringing-darpas-innovation-to-health

 

22 https://www.cfr.org/news-releases/absent-new-national-strategy-us-risks-losing-its-edge-china-technology-and-innovation

 

23 https://thegrayzone.com/2020/02/06/acronym-iowa-caucus-billionaire-alabama-disinformation/

 

24 https://workofthefuturecongress.mit.edu/team/james-manyika/

 

25 https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2019/08/henry-kissinger-the-metamorphosis-ai/592771/

 

26 https://unlimitedhangout.com/2021/02/reports/bidens-nominee-for-new-cabinet-level-science-position-is-epstein-linked-geneticist/

 

27 https://wellcomeleap.org/ken-gabriel/

 

28 https://www.cs.cmu.edu/news/2001/former-darpa-official-ken-gabriel-head-office-security-technologies

 

29 https://eandt.theiet.org/content/articles/2018/05/interview-ken-gabriel-president-and-ceo-draper-labs/

 

30 https://hbr.org/2013/10/special-forces-innovation-how-darpa-attacks-problems

 

31 https://www.draper.com/news-releases/ken-gabriel-former-darpa-google-executive-lead-draper-laboratory

 

32 https://galvani.bio/

 

33 https://www.cnbc.com/2021/03/24/moncef-slaoui-fired-from-galvani-bioelectronics-board-of-directors-over-sexual-harassment-allegations.html

 

34 https://en.wikipedia.org/wiki/Jeremy_Farrar

 

35 https://www.weforum.org/agenda/authors/jeremy-farrar

 

36 https://www.weforum.org/agenda/2020/03/how-are-companies-responding-to-the-coronavirus-crisis-d15bed6137/

 

37 https://www.weforum.org/agenda/2020/03/how-are-companies-responding-to-the-coronavirus-crisis-d15bed6137/

 

38 https://unlimitedhangout.com/2020/12/investigative-series/developers-of-oxford-astrazeneca-vaccine-tied-to-uk-eugenics-movement/

 

39 https://www.ft.com/content/e6e8b13a-f2df-11e3-a3f8-00144feabdc0

 

40 https://www.who.int/docs/default-source/blue-print/sag-members.pdf

 

41 https://www.nature.com/articles/S41591-020-0820-9

 

42 https://www.theguardian.com/science/2013/nov/12/deadly-disease-modern-global-epidemic?source=acsh.org

 

43 https://core.ac.uk/download/pdf/8247934.pdf

 

44 https://wellcome.org/what-we-do/our-work/wellcome-leap

 

45 https://www.washingtonpost.com/opinions/2020/07/26/sputnik-set-off-space-age-this-virus-can-spark-health-age/

 

46 https://hbr.org/podcast/2021/01/bringing-darpas-innovation-to-health

 

47 https://www.fastcompany.com/3058032/meet-the-new-ceo-of-the-22-billion-genomics-company-youve-never-heard-of

 

48 https://www.fastcompany.com/3058032/meet-the-new-ceo-of-the-22-billion-genomics-company-youve-never-heard-of

 

49https://web.archive.org/web/20160512002403/http://www.sterlinghoffman.com:80/newsletter/articles/ceo-spotlight-francis-desouza-imlogic.html

 

50 https://www.illumina.com/systems/sequencing-platforms/novaseq.html

 

51 https://www.ajmc.com/view/should-everyone-have-their-genome-sequenced-at-birth

 

52http://www3.weforum.org/docs/WEF_2016_2018_Network_of_Global_Future_Councils_Final_Report.pdf

 

53 https://wellcomeleap.org/hope/

 

54 https://wellcomeleap.org/wp-content/uploads/2020/11/HOPE-Program-Announcement.pdf

 

55 https://wellcomeleap.org/1kd/

 

56 https://uk.linkedin.com/in/holly-baines-54784b48

 

57 https://wellcomeleap.org/wp-content/uploads/2021/03/1000-Days-Full-Program-Announcement.pdf

 

58 https://www.forbes.com/sites/nishatalagala/2021/06/21/dont-worry-about-the-ai-singularity-the-tipping-point-is-already-here/

 

Категория: История
Прочетен: 1992 Коментари: 0 Гласове: 6

Много хора с аутизъм имат удивителни способности. В този блог вече бяха публикувани някои части от разказите на шведския аутист Ерик Осика, в които става въпрос за предишния му живот като един от строителите на Гьотеанума в Дорнах (https://anthroposophie.blog.bg/history/2020/01/03/moiat-jivot-v-dornah-razkaz-na-autista-erik-osika-za-prednat.1690376 ).

Братята Ерик, Андреас и Мартин Осика не могат да говорят и разказите пишат буква по буква с помощта на “асистираната/подпомаганата комуникация”, при която майка им Хилке Осика подкрепя ръката им, а те показват на лист или лаптоп буквите една по една.

Във втората книга от поредицата “Аутистите разказват” (Андреас и елементарният свят. Ерик и царството небесно” на Волфганг Вайраух, Андреас Осика, Ерик Осика, Хилке Осика, Фленсбург, 2013) са публикувани повече текстове от Андреас, който е особено привързан към природните духове. Братята аутисти съобщават при какви условия могат да четат мислите на други хора, как общуват с починали хора, същества от йерархиите и природни духове.


За езика на елементарните същества

Елементарните същества използват моите думи, за да кажат честно какво трябва да знаем за тях и техните нужди. Андреас само трябва да го преведе на езика, който слуша околко себе си. Но те (елементарните същества) говорят друг език, който вие не разбирате. Това е език, който ще чуете в духовния свят.

Елементарните същества ви умоляват да ги чуете, въпреки че сега Андреас записва какво казват. Сега те не могат да ви го кажат сами, а трябва да използват нас аутистите. Андреас не е единственият, който има такава способност, много аутисти я имат. Тъй като сега Андреас пише с помощта на подпомаганата комуникация, той може да изрази това, което елементарните същества искат да ви кажат. Всички аутисти трябва да използват тази комуникация и да разказват за елементарните същества, за техните потребности и съвети. Но тя още не е призната във всички страни и Ариман се бори срещу нея, за да не могат да се разпространяват духовните истини. Той се страхува от това, защото тогава ще изгуби влиянието си върху хората. Това е причината подпомаганата комуникация да среща такава съпротива…

Моите елементарни същества искат вие да разберете, че ние можем да ги възприемаме, защото не сме могли да научим всичко, което днес учат децата. Вместо това ние сме се научили да гледаме в света на Духа и да използваме това знание,за да влезем в контакт с други същества. По този начин можахме да установим контакт с елементарните същества. Според тях вие трябва да употребите моето знание за това да подобрите съдбата на Земята.


          image   image

                                 Андреас Осика “пише” с помощта на майка си. 


За изкуствените торове

Ариман иска хората да дават на растенията изкуствени торове, което прогонва елементарните същества. Христос иска нещо съвсем друго: Ако в почвата се слагат биодинамични препарати, елементарните същества могат, когато грее слънце, да навлизат от водата в земята и от въздуха да създават материя, материала на растителното тяло. Затова изкуственият тор е толкова различен от компоста и биодинамичните препарати. Вие не можете да си представите колко е опасно да се използва изкуствен тор! Той прави растенията прекалено ариманични. А вие не можете да видите разликата, ако не се упражнявате да контактувате с елементарните същества. Те ви помагат да отглеждате растенията колкото може по-добре. Ариман обаче иска ние винаги да имаме изкуствени добавки в храната си. Това не ни се отразява добре. Да се използва с талант Ариман означава да не се употребява изкуствен тор, ако това може да се избегне. 

За използването на пепелта от естествени продукти

Пепелта от изгорени дърва или въглища трябва да се слага в компоста. Саламандрите (елементарните същества на огъня) ще я вземат и превърнат в нова почва. Мъдрите елементарни същества могат да използват тази пепел, за да посрещнат Христос, когато възкръсне на Великден. Христос може да превърне пепелта в етерни субстанции, които му помагат да изгради Новия Йерусалим. Пепелта е най-добре да се изхвърля на купчината от компост, за да може да бъде преобразувана там. Пепел от горенето на пластмаса или нефтени продукти не трябва да се смесва със земята, защото така в нея се включва злото. Пушекът от изгарянето замърсява въздуха и Ариман може по-лесно да въздейства на елементарните същества. Затова не трябва да се произвеждат прекалено много пластмасови изделия, а те трябва да се правят по-трайни. Пепелта от природни субстанции може да се компостира.

1.4.2012г. Сега искам да напиша още за компоста. Той е мястото, където се срещат всички елементарни същества със задачата да разградят обвивките на растенията и да ги превърнат в нова земя. Тази нова земя има нови етерни сили и може да помогне на елементарните същества да задържат водата в нея, за да могат растенията по-лесно да я усвояват. Това е същинската задача на почвата, тя витализира (оживява) водата. Но ако има други материали, водата не се витализира така. Затова компостът е важен за саксиите с цветя. Компостът трябва да е двегодишен. Това преобразуване на растенията в почва е тайна, която трудно може да се обясни. Христос се нуждае от моите добри елементарни същества, за да му помогнат да добие живот от мъртвите растения. Мъртвите растения стават нов материал за растенията. Новите жизнени сили в будните елементарни същества помагат на други растения да се доближат до Духа. Никой друг дух не може да разрушава разложени растения, освен чудесните елементарни същества на Андреас. Сега съществата, които работят с растения, поверени на биодинамичното земеделие, са на страната на Христос. Амин.

Растенията, торени с изкуствен тор, имат ариманични елементарни същества. Когато те се компостират, Христос трябва много да работи с тях, но Той може постепенно да ги християнизира, ако им се добавят биодинамични препарати. Без тях за Него е невъзможно да трансформира елементарните същества, така че да станат Христови. 

Как можем да зарадваме съществата на дърветата? - Като им се възхищаваме. Андреас иска да отидете при тях и да ги похвалите, че са чудесни, че имат хубави листа. Можете да ги зарадвате, като им кажете, че те са предпоставката за дишането. 

За Ариман

Андреас: Разбира се, че знам кой е Ариман. Мога да го видя, [както] и опита му да изпревари всички, като не ни се показва. Това е неговият начин на действие. Важно е да се научите да виждате елементарните същества, защото и Христос живее в този свят, хората трябва да се научат да Го виждат.

Ерик: Много скоро Ариман ще дойде на Земята. Тогава ще е важно да можем да забелязваме кои мисли са на Ариман и кои на Христос. Те си приличат, погледнато отстрани. Но разликата е, че мислите на Ариман искат да има небесно царство на Земята. Христос иска да има добра подготовка за царството на Небето (Новия Йерусалим или бъдещото Юпитерово състояние на Земята). Това е голямата разлика. Това означава, че в света на Ариман ние бихме станали добре работещи машини, а в света на Христос - истински хора.

Хитлер беше прототип на ариманичния човек, защото той не искаше хората да са свободни и самостоятелни пълнолетни личности. Той осигури на всички хляб и работа и действаше така, че всички хора бяха силно завладяни от неговата личност. След това всичко се изроди. Хитлер беше само предвестник на Ариман. Ариман ще стане още по-голямо разочарование за милиони хора. В неговото време няма да оцелеят добрите хора. Но трябва да знаете, че след това ще стане много по-добре. Не можете да си представите колко по-добре. Това ще бъде началото на нова епоха. Затова сега трябва да се подготвим, за да можем след това да построим наново света. Ще можем да го направим с Троичното социално устройство и с помощта на Христос.

За музиката

Ерик: Ние трябва заедно да свирим, всички хора трябва да го правят. Не знаеш колко е важно децата в училище да се научат да свирят и пеят заедно. Това е необходимо, щом трябва заедно да действаме в небето. Сега много деца се учат само да бъдат способни в главата. Но тогава душата изсъхва. Това е толкова тъжно. Иска го само Ариман, а не Христос. То подготвя идването на Ариман. Но ние трябва да се подготвим за Христос, който иска да ни помогне да станем цялостни.

За четенето на мисли

Хилке: Знам какво е усещането някой да знае всичките ти мисли. Не е приятно! Когато ми просветна, че ти знаеш какво мисля, се засрамих от някои свои мисли. Но след това открих, че ти си толерантен и искаш само да ми помогнеш и не ми се сърдиш.  И това се отнася за много от вас [аутистите], които явно познават мислите ми, но не могат да говорят, нали?

Ерик: Ние знаем вашите мисли, но никога не бихме се възползвали от това. Христос ни го е забранил. Той ни научи да познаваме мислите ви. Но ние можем да ги четем, само ако не се възползваме от тях.

Хилке: Искам да попитам какво би станало, ако някой се възползва от тази способност?

Ерик: Тогава вече няма да може да чете мислите на другите… Моят ангел казва, че е важно доколко сте безкористни. Ако сте достатъчно безкористни, още сега ще можете да четете мислите на другите.

Хилке: Ако човек е безкористен, мисля, че той няма да използва това знание, а ще иска да помогне на другия да осъществи мислите и желанията си.

Ерик: Не могат да се възприемат мислите на другите, ако човек не е безкористен. Това е така устроено.

Да има ред в икономиката

Ерик: Ангелът ми смята, че ти няма да влезеш в небесното царство, ако не внесеш ред в сметките си.

Хилке: Защо?

Ерик: Защото трябва да овладеем Ариман със собствените му средства. Това означава, че трябва да се отнасяме съвестно с това, над което той властва.

Хилке: Чула съм, че Рудолф Щайнер е казвал на лечебните евритмисти, че трябва да позволят добре да им се плаща за техния труд, за да може “да се напълни гушата на Ариман”. Но аз не разбрах това изказване и то не ми допадна. 

Ерик: Това е правилно, сега знаеш и можеш да го прилагаш.

Хилке: Но какво има предвид Щайнер с това “да му се напълни гушата”?

Ерик: Това значи, че тогава Ариман ще бъде удовлетворен и няма да воюва срещу нещо, за което е било платено. Това не беше ясно, но сега го знам със сигурност. В началото на земната еволюция не е било така, след изгонването от рая е така. 
Категория: История
Прочетен: 2570 Коментари: 0 Гласове: 12
Търсене

За този блог
Автор: anthroposophie
Категория: История
Прочетен: 841982
Постинги: 459
Коментари: 15
Гласове: 6206
Календар
«  Август, 2021  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031